跳至

首頁

尾頁

男爵府

個 swimming class 好好玩呀!
其中一個 parent 要落水同 bb 游
好攰吓架 :p (blog 有相 & video)

有個同學仔得 6 months jar (4 months 可以開始學)
kimmy 上左一堂 jar
下堂學 '味' 水
佢就好鐘意玩水
比 instructor 捉左去做 demo 3 次, 仲笑 ke ke :p

我老公個朋友本身係 swimming coach
佢個 b 6 months 可以上半身係 float
腳仔自己 kick kick kick 前進啦

原文章由 catcat_mama 於 08-7-9 10:14 發表
MoJoJoJo, kimmy b 是否學緊 swimming? 咁細個b學成點?
我本身唔識 swimming, 都想 穎穎識

個 class 學成點?

大宅

我咪milk 同bread囉﹗仲一早整左五色菜做lunch添﹗係咪好乖呢....

尋晚遲左食dinner,要等老公。不過都係少少湯烏冬+菜。哈哈~~~~

大家加油啦﹗

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 09:59 發表
morning呀,迷羊,
你今朝吃左乜野早餐呀?我食左麥皮呀...remember, no more chocolate milkshake呀! 呀!...我尋晚出左事啦,食日本野真係忍唔到口架,仲飲左小小酒添,今日真係要開始乖D先得啦... ...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 lswkaren 於 08-7-9 09:49 發表
我老公話本書無乜用, 都係一般程序, technical就無乜, 都係要有經驗既mama share下啲心得.

我本來想買呢本天書, 而家都係要諗諗...
想請教各位媽咪知唔知港島中西區有咩好嘅nursery同埋幼稚園 (如果係一條龍就更加very good lar )

大宅

好吸引呀~~~~~~~~~~~~~~~

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-9 10:25 發表

有個同學仔得 6 months jar (4 months 可以開始學)
下堂學 '味' 水
佢就好鐘意玩水
比 instruc ...

男爵府

kekeke 你係指 kimmy & 心 b 個肥脾脾好吸引 le? :p

wow 你好乖呀, 整 5 色菜飯
我食大左個胃
唯有做多少少動動減吓...

原文章由 lic9 於 08-7-9 10:29 發表
好吸引呀~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

純五色菜咋~~ 無飯架﹗ 得雞肉咋~~~~~

嘻嘻~~~

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-9 10:31 發表
kekeke 你係指 kimmy & 心 b 個肥脾脾好吸引 le? :p

wow 你好乖呀, 整 5 色菜飯
我食大左個胃
唯有做多少少動動減吓...

別墅

好好玩咁 wor...
可否 pm 佢地資料比我? 等我打去問問 d swimming class

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-9 10:25 發表

下堂學 '味' 水
佢就好鐘意玩水
比 instruc ...

大宅

kaka ma,
飲酒有乜嘢問題? 飲酒唔一定唔乖.

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 09:59 發表
morning呀,迷羊,
你今朝吃左乜野早餐呀?我食左麥皮呀...remember, no more chocolate milkshake呀! 呀!...我尋晚出左事啦,食日本野真係忍唔到口架,仲飲左小小酒添,今日真係要開始乖D先得啦... ...

大宅

Morning all!!!!

hahaha...講減肥?! 我咪得住呀....仲要食食食, 呢4 個月 1 磅都冇多呀, 可能儲備充足 la

raid0101hk...你住中西區? me and mama530都係呀

原文章由 raid0101hk 於 08-7-9 10:29 發表

想請教各位媽咪知唔知港島中西區有咩好嘅nursery同埋幼稚園 (如果係一條龍就更加very good lar )

男爵府

因為我地減緊肥, 飲酒就 ...所以要乖D, 介下口咁囉
原文章由 lswkaren 於 08-7-9 10:40 發表
kaka ma,
飲酒有乜嘢問題? 飲酒唔一定唔乖.

男爵府

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 10:02 發表
onelokgor,
hehe...我地班師奶係呢個topic吹開水架,乜都傾架,出面有個topic係專講nursery囉 ...BTW,你個係咪囡囡呀?我個女同你個B係同一日出世架,10月5號 ...

Hi, 我bb仲未識企同say bye bye, 可能比較懶呀~ 你覺得迦南, 祟真同大坑東呢3間, 邊間比較好d ?
三個人, 一 條心

男爵府

wow 仲正!
我地一家都好鐘意雞肉架
連两隻貓都好鐘意食! :p

原文章由 lic9 於 08-7-9 10:39 發表

嘻嘻~~~

大宅

哈哈哈! 如果又要飲酒又要減肥, 咪要做運動, 做人開心咪得囉, 平時揍仔咁辛苦, relax都得掛

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 10:43 發表
因為我地減緊肥, 飲酒就 ...所以要乖D, 介下口咁囉

男爵府

raid, 你去呢樹look look啦....中西區
原文章由 raid0101hk 於 08-7-9 10:29 發表

男爵府

summer course 開始左啦...
下一個 term 係 aug to dec
我一陣揾番條 link pm 你呀

原文章由 catcat_mama 於 08-7-9 10:40 發表
好好玩咁 wor...
可否 pm 佢地資料比我? 等我打去問問 d swimming class

男爵府

你下次整埋比我, 我過黎係樹囉呀 ...你真係好乖喎...我今日好想食咖哩添 呢頭話乖D, 個頭就
原文章由 lic9 於 08-7-9 10:39 發表

嘻嘻~~~

大宅

好媽媽勳章

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 10:47 發表
raid, 你去呢樹look look啦....中西區

唔該哂呀...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Christyc 於 08-7-9 10:41 發表
Morning all!!!!

hahaha...講減肥?! 我咪得住呀....仲要食食食, 呢4 個月 1 磅都冇多呀, 可能儲備充足 la

raid0101hk...你住中西區? me and mama530都係呀

...

好嘢呀....有同區媽咪, 可以交流吓心得..咁你地搵咗nursery/playgroup未呀?

大宅

睇下自己keep到幾多日囉﹗keep到30/7都好叻喇~~~哈哈~~~~

整埋比你,真係無乜味架咋~~~係咪要先﹗ 咪住..........係咪應該叫你姐姐整埋比我,我過黎拎呢?咁好似好d 喎﹗

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 10:51 發表
你下次整埋比我, 我過黎係樹囉呀 ...你真係好乖喎...我今日好想食咖哩添 呢頭話乖D, 個頭就

大宅

暫時留意緊Victoria in Pok Fu Lam and 堅道, 亞畢諾道一帶嘅學校呀, 揾齊 info 話你知, 你有咩心水呀?

原文章由 raid0101hk 於 08-7-9 10:57 發表

好嘢呀....有同區媽咪, 可以交流吓心得..咁你地搵咗nursery/playgroup未呀?

首頁

尾頁

跳至