跳至

首頁

尾頁

大宅

忽然唸起好似好耐唔見 Sammi 咁嘅...

Sammi...你响邊樹 ah?

男爵府

我久不久都係MSN見到佢架, 不過就多數都係夜晚囉...佢依家有冇上呀?
原文章由 Christyc 於 08-7-9 11:50 發表
忽然唸起好似好耐唔見 Sammi 咁嘅...

Sammi...你响邊樹 ah?

男爵府

仲有樺樺媽, 如寶媽, 銦銦媽同埋Hayden媽呢...佢地都好耐冇出現啦..........

男爵府

我夜晚有時會同如寶媽 msn
佢同清漩呢排都病左呀

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 11:53 發表
仲有樺樺媽, 如寶媽, 銦銦媽同埋Hayden媽呢...佢地都好耐冇出現啦..........

大宅

樺樺媽 and 銦銦媽...你見過佢哋ma...everything ok?
如寶媽...我 yesterday msn 傾過計, she's ok ah

Hayden媽呢? 唔通攪搬屋?
原文章由 chapman媽 於 08-7-9 11:53 發表

大宅

呢四個都係full-time mom,bb八、九個月係好活躍,我諗佢地無乜時間上黎喇﹗

我地呢d working mom都係返工先上到之嘛﹗

至於sammi,係咪忙搬office呢?

大宅

She said 清漩咳咳, 如寶媽 is sick too?

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-9 11:57 發表
我夜晚有時會同如寶媽 msn
佢同清漩呢排都病左呀

男爵府

如寶媽前排話鼻敏感
原文章由 Christyc 於 08-7-9 12:00 發表
She said 清漩咳咳, 如寶媽 is sick too?

男爵府

好搞笑, 反而係我地D working mom得閒八八添...

樺樺媽我都有同佢MSN, 佢都係忙冇時間上BK囉...
Honey早個倫病左, 銦銦都係, 不過唔知好番字呢, 佢有上MSN架, 你地call下佢吖...
Hayden媽星期一搬屋啦, 佢老公就出左trip, 所以得佢一個搞新屋既野, 你要半夜2-3點先見到佢上MSN架....

哈哈, 佢地只係冇上BK, 我咁八, 一見佢地唔出現都會搵下佢地架
原文章由 lic9 於 08-7-9 12:00 發表
呢四個都係full-time mom,bb八、九個月係好活躍,我諗佢地無乜時間上黎喇﹗

我地呢d working mom都係返工先上到之嘛﹗

至於sammi,係咪忙搬office呢?

...

大宅

你真係咩都知 gar, 班長

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 12:07 發表
好搞笑, 反而係我地D working mom得閒八八添...

樺樺媽我都有同佢MSN, 佢都係忙冇時間上BK囉...
Honey早個倫病左, 銦銦都係, 不過唔知好番字呢, 佢有上MSN架, 你地call下佢吖...
Hayden媽星期一搬屋啦, 佢老公就出 ...

男爵府

我都知我八架啦, 你唔好再笑我啦...
原文章由 Christyc 於 08-7-9 12:14 發表
你真係咩都知 gar, 班長

大宅

有! Think Law

原文章由 onelokgor 於 08-7-8 15:46 發表
其實bb係唔係讀d活動教學既幼兒園會好d ?活動教學既幼兒園有邊d呢? 有無d係N1 讀到 K3呢

大宅

Mongkok Where & How much?

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 15:47 發表
BMW,
我地幼潛搞唔成,我同Chayka報左個playgroup,上左試堂好好玩,阿女玩到勁興奮(佢阿媽都同佢玩得好開心 ),有冇興趣一齊呀...星期六3PM旺角一帶 ...

別墅

我來了~

nursery 仲未搵啊, chapman 媽你講浸幼我都聽講話唔錯~ 不過呢區都幾多選擇我都仲未買天書~ 仲有冇好介紹? (我一諗就諗起+藍, 唔知好唔好呢? 聽你講完我都要改一改heehee)

[ 本文章最後由 KatieMami 於 08-7-9 14:28 編輯 ]

別墅

http://kgp.proj.hkedcity.net/chi/home.php
呢個網都幾齊料喎~

男爵府

畀面勳章

原文章由 MoJoJoJo 於 08-7-9 10:51 發表
summer course 開始左啦...
下一個 term 係 aug to dec
我一陣揾番條 link pm 你呀

Jo Jo :
可唔可以pm埋比我, 唔該你

男爵府

唔好咁揚呀 我驚到時冇位比阿女就煩啦 我都後悔緊自己咁蠢, 又commit左同一個錯誤呀mouth:
原文章由 BMW 於 08-7-9 12:40 發表
有! Think Law

男爵府

我買左本"幼稚園指南", 係小牛社出既~ 其實我覺得d 書介紹既黎黎去去都係差不多既學校多~
三個人, 一 條心

男爵府

你個區(我冇住個樹好耐啦 )就緊係要煩啦, 係煩太多好學校, 唔知簡邊間好呀 ...我個人係比較煩既, 我比較鍾意唔太多班既學校, 感覺好似warm D同埋老師好似會重視我既小朋友多D, 唔單止D老師, 連學校茶點既審審係街見到我都會問我係咪接Chapman放學, 呢個只係我個人既癖好 ...所以阿仔黎緊間Kindergarten我都係覺得好一般, 不過冇辦法, 我比我既lazy overrule左我既癖好, 貪佢係一條龍 ...
原文章由 KatieMami 於 08-7-9 12:48 發表
我來了~
victoria o係君匯港開新校啊! 我幫katie register 左playgroup, 因為新校教育局仲未註冊好所以要到10月至12月至開課啊! playgroup 佢收一至兩歲, 一歲八個月已經可以入nursery, 問過victoria 係會收我地細b ...

[ 本文章最後由 chapman媽 於 08-7-9 13:55 編輯 ]

大宅

原文章由 chapman媽 於 08-7-9 13:40 發表
唔好咁揚呀 我驚到時冇位比阿女就煩啦 我都後悔緊自己咁蠢, 又commit左同一個錯誤呀mouth:

再講過....其實TIS都吾係甘好!
学費貴,仲年年加!書薄費又貴。学生又多、地方又細、功課又深、Readers又多,個個星期O個本親子習作造到想O区!

首頁

尾頁

跳至