跳至

首頁
34567...36

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

都唔知咩事會發燒....又無咳又無傷風....mouth:
個女病左,真係咩心機都無晒....
嵐嵐無事呀 ???bb病,做亞媽就最心痛....
原文章由 Haleybb 於 08-7-14 13:53 發表

下..盈盈都病左呀?
嵐嵐又係,前日開始黎料,尋日見佢有少微燒,即刻拿拿聲帶佢睇醫生,依兩晚佢都running nose訓唔到,一晚醒5-6次

伯爵府

BK Milk勳章

咁0岩呀~~我亞媽都係住0個度~~
我就住置樂~~
我0地都住得好近~~
你係唔係全職媽媽 ??
原文章由 miffyyu 於 08-7-14 13:58 發表
HI, 大家好!我都係屯門嘅媽媽,我係住翠寧花園,大家多多指教,新手媽媽,第一胎

伯爵府

BK Milk勳章

盈盈呢次跟唔到...
而家仲病埋....
原文章由 catmame 於 08-7-14 14:04 發表
生長線平均咁上咪得lor...

大宅

原文章由 Haleybb 於 08-7-14 14:12 發表

嘩!18.5lbs,好勁呀!!係咪因為個身長,所以睇落唔肥呀

唔係播...佢得69cm, 唔算好長, 中等啦, 可能係d 肥羔去哂大腿啦!

大宅

原文章由 盈盈1712 於 08-7-14 14:47 發表
多0的上黎啦~~~

我一定會睇呢個topic 架...hehe

洋房

原文章由 catmame 於 08-7-14 15:05 發表

唔係播...佢得69cm, 唔算好長, 中等啦, 可能係d 肥羔去哂大腿啦!

嵐嵐d肉就去哂個背"隻"度,同阿媽一樣都有個虎背

洋房

原文章由 盈盈1712 於 08-7-14 14:57 發表
都唔知咩事會發燒....又無咳又無傷風....mouth:
個女病左,真係咩心機都無晒....
嵐嵐無事呀 ???bb病,做亞媽就最心痛....

佢訓完今朝o個覺,touchwood已經無乜庶,又係到周圍爬,周圍搵野玩,我地同佢傾計,有番表情la
如果係持續發燒,可能係出疹wo,if出疹,記住打開d window等空氣流通,抹過哂佢玩過ge玩具,換過d 床單呀,如果想佢舒服d,就煲d芫茜水比佢沖涼,因為出疹會好痕架

伯爵府

BK Milk勳章

係呀~~~
咁就好啦~~我想識多0的朋友仔呀~~
等盈盈無咁悶呀~~~
原文章由 catmame 於 08-7-14 15:06 發表

我一定會睇呢個topic 架...hehe

伯爵府

BK Milk勳章

哈~~
本來盈盈都有個大肚腩....
而家......無左啦......
原文章由 Haleybb 於 08-7-14 15:08 發表

嵐嵐d肉就去哂個背"隻"度,同阿媽一樣都有個虎背

伯爵府

BK Milk勳章

你個女試過未 ???
醫生都話可能係呀......mouth:
嵐嵐無事就好啦~~~
我記得啦~~希望盈盈佢快0的好番啦~~~
原文章由 Haleybb 於 08-7-14 15:15 發表

佢訓完今朝o個覺,touchwood已經無乜庶,又係到周圍爬,周圍搵野玩,我地同佢傾計,有番表情la
如果係持續發燒,可能係出疹wo,if出疹,記住打開d window等空氣流通,抹過哂佢玩過ge玩具,換過d 床單呀,如果想佢舒服d,就煲d ...

洋房

原文章由 盈盈1712 於 08-7-14 15:22 發表
哈~~
本來盈盈都有個大肚腩....
而家......無左啦......

唔緊要,佢地好快就可以谷肥番,依家至緊要快d好番

洋房

原文章由 盈盈1712 於 08-7-14 15:26 發表
你個女試過未 ???
醫生都話可能係呀......mouth:
嵐嵐無事就好啦~~~
我記得啦~~希望盈盈佢快0的好番啦~~~

我大囡試過,發燒左3日,then就出疹,去睇醫生時醫生講ge,佢仲話至緊要發燒期間小心d唔好比佢冷親就ok

大宅

原文章由 Haleybb 於 08-7-14 15:15 發表

如果係持續發燒,可能係出疹wo,if出疹,記住打開d window等空氣流通,抹過哂佢玩過ge玩具,換過d 床單呀,如果想佢舒服d,就煲d ...

我軒軒豬就慘la~ 佢出風'lan'已3星期, 已睇了3次兒科, 而家睇緊中醫, 仲未有好轉.
佢日日都出, 時多時少, 出得少就無咩野, 出得多先會痕同發脾氣, 之前已煲過好多款草藥俾阿b沖涼, 都唔得.
到而家都唔知佢對咩野敏感, 唉~

[ 本文章最後由 catmame 於 08-7-14 15:57 編輯 ]

大宅

Hi 盈盈1712 & Haleybb,

希望大家個bb都身體健康la....

洋房

原文章由 catmame 於 08-7-14 15:55 發表

我軒軒豬就慘la~ 佢出風'lan'已3星期, 已睇了3次兒科, 而家睇緊中醫, 仲未有好轉.
佢日日都出, 時多時少, 出得少就無咩野, 出得多先會痕同發脾氣, 之前已煲過好多款草藥俾阿b沖涼, 都唔得.
到而家都唔知佢對咩野 ...

係啦...依排d天氣..真係要小心d,同埋大家都要小心身體,如果唔係冇精神去照顧d bb
我有個睇開ge中醫,係置樂架,我個大囡8個月已經睇佢,ok架,佢次次睇西醫攪唔掂我都係搵佢幫手,如果你要我pm比你

洋房

原文章由 co2123 於 08-7-14 15:56 發表

thx!其實都有d 唔開心架,6個幾月就要睇醫生食藥,見到佢唔舒服個心真係好痛 但無辦法,coz 係老公病先,then野到大囡,跟住兩個好番la,就輸到個細ge

伯爵府

BK Milk勳章

係啦~~0岩0岩同佢度多次體溫,都未退呀....
沖左涼同食左藥.....
而家訓緊~~
原文章由 Haleybb 於 08-7-14 15:32 發表

唔緊要,佢地好快就可以谷肥番,依家至緊要快d好番

伯爵府

BK Milk勳章

我都驚照顧得佢唔好呀....
而~~你有2個女女啦~~~
原文章由 Haleybb 於 08-7-14 15:34 發表

我大囡試過,發燒左3日,then就出疹,去睇醫生時醫生講ge,佢仲話至緊要發燒期間小心d唔好比佢冷親就ok

伯爵府

BK Milk勳章

你個軒軒仲陰公.....
最慘係唔知咩事攪到咁.....

原文章由 catmame 於 08-7-14 15:55 發表

到而家都唔知佢對咩野 ...

伯爵府

BK Milk勳章

多謝呀~~~希望個個B都身體健康啦~~
原文章由 co2123 於 08-7-14 15:56 發表

首頁
34567...36

尾頁

跳至