跳至

首頁

尾頁

大宅

買村屋千祈不要買"基達"樓

買村屋千祈不要買"基達"樓,d料差到不得了,3年樓,水喉漏水,外墻油漆半年已經 luc到一達達,後尾因為遭得緊要,所以基達先肯在外墻"痴"磚,但料錢要業主自付,而且窗有一半都滲水,打去又冇人理,而且態度好差,樓賣了話之你,所以真係要小心,因村屋有乜維修都是自己硬食.

男爵府

where location.... garden name...
原文章由 carmenlook 於 08-7-9 05:19 PM 發表

買村屋千祈不要買"基達"樓,d料差到不得了,3年樓,水喉漏水,外墻油漆半年已經 luc到一達達,後尾因為遭得緊要,所以基達先肯在外墻"痴"磚,但料錢要業主自付,而且窗有一半都滲水,打去又冇人理, ...

大宅

係呢, 你係邊個屋苑呀, 講黎聽下~~

複式洋房

我估到d,係吾係最前果一座就有用紙皮石,其餘2座就無

水晶宮

畀面勳章

原文章由 carmenlook 於 08-7-9 17:19 發表

買村屋千祈不要買"基達"樓,d料差到不得了,3年樓,水喉漏水,外墻油漆半年已經 luc到一達達,後尾因為遭得緊要,所以基達先肯在外墻"痴"磚,但料錢要業主自付,而且窗有一半都滲水,打去又冇人理, ...

我住果度都係基達起ge,不過十幾年前用料無咁偷雞!依家附近又有新屋,都係基達起,唔足尺、鋼筋少、石屎又少,乜都用玻璃,好唔穩陣咁 又賣得貴!

大宅

起樓要有則師監管ka喎, 我諗應該唔會啩

首頁

尾頁

跳至