嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問網床是否有用及值得買? 通常幾多個月至幾多個月有用? 謝謝分享.

珍珠宮

阿女由5個月開始用到2歲, 日頭需要行開時放她在裡面玩, 唔會周圍走, 比較安全, 夜晚就睡在另一張較大的, 因她時常郁來郁去, bb床唔岩瞓.

原文章由 BB08 於 08-7-10 20:16 發表
請問網床是否有用及值得買? 通常幾多個月至幾多個月有用? 謝謝分享.

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我自己覺得有用, 因為平時行開行埋都可以放佢入去, 唔洗擔心佢有跌跌踫踫發生

如果平日是你一個湊 bb 或 bb 是給工人湊, 就最好買一張

其實木床仔都可以, 不過當 bb 學企及扶野跳時, 怕佢企唔穩, 就會撞到木床既木條

我仔仔日間時份比褓姆湊, 我都有買一張比佢, 仔仔由2個半月大至1歲半都有用張網床, 果時半歲大開始, 仔仔就喜歡在網床入面扶住來企及跳, 10個月就扶住來行

原文章由 BB08 於 08-7-10 20:16 發表

男爵府

畀面勳章

我買左之後都覺得好好用~因為bb大左~bb床真係唔夠距打橫打掂甘訓~仲有既係~距會踏住d欄爬出來(我囡已試過幾次mouth: ) 而網床就唔怕~

禁止訪問

別墅

which brand is good?

大宅

brevi, 係0/3或citybaby或永安有得買. 好處係唔會爬得出, 有扶手環, bb可以好快扶住學企, 學行.

原文章由 rabbids 於 08-7-11 14:26 發表
which brand is good?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一定唔 work!!! 因為床欄只有2呎左右高, 仲企過木床仔既欄

果 d 床欄, 只係 for bb 大左, 比佢自己訓單人床就有用

一定要 bb 有危險意識, 先可以用, 我仔2歲半大就訓一張子床, 床口用約8吋高 x 3呎長床欄板, 等佢唔好訓到半夜跌落床

原文章由 ballballpen 於 08-7-11 10:43 發表
會唔會用好多地方?可唔可以用床欄放在大人床度防止BB look出床就算呢?

首頁

尾頁

跳至