跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問女仔讀李陞小學 好唔好?

男爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:sunflowers-casa 的帖子

自行選了?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sunflowers-casa 發表於 15-9-26 17:13
想問女仔讀李陞小學 好唔好?
適不適合令公子/千金才重要

男爵府

回覆:李陞小學

不明白李陞負數是什麼?

男爵府

引用:不明白李陞負數是什麼?

原帖由 黑糖豆醬 於 15-10-02 發表
不明白李陞負數是什麼?
想問依本係咩嚟?

男爵府

唔記得左,係三聯書店有!係新出嘅版本!類似升小一本通個d.

男爵府

但st peter 得七個,有d懷疑

大宅

黑糖豆醬 發表於 15-10-2 11:03
但st peter 得七個,有d懷疑
李陞:自行分配階段收唔哂,有3個位剩,大抽獎多番3個位。聖彼得:自行分配階段,世襲生超額,食左大抽獎7個位,大抽獎少7個位。

複式洋房

回覆 黑糖豆醬 的帖子

自行收生25個位用不盡,剩餘3個位撥給統一派位,所以統一派位有28個 

大宅

我都想了解李陞多些,不過唔識街坊有小朋友讀緊/過呢~

複式洋房

我妹讀緊 聽講遲下會同般小合併

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:我妹讀緊 聽講遲下會同般小合併

原帖由 manmankcm 於 15-10-13 發表
點合併?新校址係邊?

本身般小前身就係李陞下午校,

因全日制分開左兩間

男爵府

引用:我妹讀緊 聽講遲下會同般小合併

原帖由 manmankcm 於 15-10-13 發表
李嘉誠咩,要分拆就分拆,要合併就合併

男爵府

manmankcm 發表於 15-10-13 15:52
學校從沒有向家長透露過呢個消息

彩鑽殿

Gogojuly 發表於 15-10-27 23:34
學校從沒有向家長透露過呢個消息
你都覺得呢個係謠言

版主唔該做野

洋房

回覆樓主:

我都幫小朋友報左李陞,聽人講幾好,功課唔多,有無仔女讀緊?覺得點

男爵府

kurama85 發表於 15-10-29 22:13
我都幫小朋友報左李陞,聽人講幾好,功課唔多,有無仔女讀緊?覺得點
官小聯系官中,男仔成績優秀的話,入英皇機會大
李陞女仔入庇理羅士人數不多

大宅

回覆:黑糖豆醬 的帖子

我31号上趙sir講座都送以本書

大宅

有無小朋友讀緊既家長可分享下?thanks

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

推,我都想知

首頁