心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

被無良僱主拖糧,八月中開始催距出七月份糧同距講要繳租小朋友讀書費用同生活費,距就同我講廢話咩我都知你都好困難⋯唔困難我都唔使出來做野喇,後面見到距拉距朋友入股,我以為可以等多幾日就出糧,有次催距出糧距答返我\"萬一蚊又唔係好多,我曾經都試過卑老細拖四個月糧喇!\"聽到呢句說話我即刻火滾,用講笑既語氣笑住講“我今年幾歲你幾歲啊阿叔,等我到左你呢個年紀我都大把錢喇”。跟住鋪頭放假一個星期,期間同同兩個同事微信距都唔覆,到左八月29號又叫晒所有人返工,因為九月我個囡讀書,咩都要用到錢,鋪頭又冇生意,個日我寧願係門口都唔想對住距喇,宜家唸下都覺得自己幾忍得 因為個日距又藉機叫我洗廁所,又卑距鬧,後尾有一對男女想食野係門口睇菜單喇,咁我就笑住同距得講岩食可以黎試下,結果男人想食,個個女人又唔鍾意,就拖住個男人走,老闆見到距地走左就即刻話我喇,咩你唔開心就冇黑住塊面對人喇,我冇對你唔住,搞到我莫名其妙,老闆全程睇我背影就話我黑面,又覺的自己好冤枉,但係對住老闆我就確實黑面,冇可能你吊9我,我仲係度笑啊,我又唔係傻,當時真係想爆粗$@;$@¥€跟住我就換衫走人,距仲同我講人在做天在看阿叔你今年都48歲喇,睇得Tvb多以為自己拍咁戲咩!我走左之後因為冇生意同事都收早,距地話老闆講好戲啱啱開始,同距玩,D糧有排拖(我好驚,你冇嚇我)所以等囡囡習慣左幼稚園,我就即刻去勞工處告距,ti m

複式洋房

回覆:被無良僱主拖糧!!

加埋兩個同事聽日一起開庭,之前聽人講上庭好恐怖希望聽日順順利利喇

大宅

不要丫忍,支持你告佢

複式洋房

回覆:littleduckwong 的帖子

THX

琥珀宮

回覆:被無良僱主拖糧!!

大宅

回覆:seecy 的帖子

其實唔驚,
我之前份工好多同事都告公司,
但好笑在好多欠成半年以上糧先告

大宅

到勞工處開 file 啦

民房

告佢

複式洋房

回覆:shanbity 的帖子

開左,26號上庭,但係返工係口頭請既冇填表格,宜家同埋兩個同事好擔心啊

首頁

尾頁

跳至