婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我奶奶都係喎, 雖然我唔同佢住, 但佢由出世果日就係一個廢人, 日日訓到12點几1點, 起身睇電視, 我坐月時係自己HOME坐, 叫佢黎整野比我食幫我手睇下BB, 佢就只係洗晒D菜, 切好晒D送, 跟主就走人, 有時我老公D姑媽打比佢(99)吹水問佢係邊, 佢(99)就同人講我係個新抱倒煮野比佢食&湊亞B囉, 我頂, 好話唔好聽你係幫我洗炸, 之後全部都係我自己煮架, 仲成日係我面前講, 我地以前邊有人服示架, 一生完就乜都要做, 邊有你地咁幸福呀, 我心諗, 你有鬼服示我呀, 所以我同亞媽都勁憎佢, 想佢死, 因佢又係超巿繪, 我坐月時叫佢買送的$都係我自己比架, 薑澡$又係, 到生左叫佢幫我湊, 又話呢樣果樣, 最後我都要請人湊, 所以我10年都唔返佢HOME一次。

男爵府

saiwai,

其實我老公都知我唔中意佢屋企d人, 所以每次佢放工話去食飯我都唔會去, 而老公就會同99佢地講我要OT, 同埋SAT&SUN好似而家周圍都ON SALE我就一定會帶埋亞女去SHOPPING而唔返99家, 我62好恨見我個女, 但佢次次叫親飲茶, 我多數都會推, 因為我62&99每次都好似老馮敢要我兩公婆埋單, 講真呀, 佢地都有收入架, 而且除左佢地自己外仲無人要養, 都仲要屈我, 所以我最唔中意, 我同自己亞媽飲十次有9次都係亞媽比錢, 因我亞媽深明打工仔揾$有幾多大家都知, 所以佢唔會要我地比$, 只係我地同佢搶單找單就有, 呢個情境唔洗方會係99果面見倒。同埋我好憎99成日揾我叔仔對仔女同我個女比較, 我個女識聽晒我地講的野架, 敢會好傷佢自專心架嘛, 況且我返親去佢地家我都唔會講野, 一食完飯就OUT

男爵府

其實我都唔明D99點解對D新抱咁衰, 講真呀佢地都做過人新抱架, 而且係佢地面前一句野都唔可以講錯添, 因我奶奶超記仇, 實會周圍同D姨媽姑姐大做文章。所以第時我都諗住叫亞女唔好結婚, 仲要唔好生仔, 做個自由人, 中意拍拖就拍拖, 唔洗睇人面色。

男爵府

原文章由 GTT 於 08-7-22 15:59 發表

我都冇叫過佢做99.........佢太賤啦實在!!

八掛問句, 敢平時你地去99家見倒佢點叫佢呢?

男爵府

原文章由 GTT 於 08-7-22 18:45 發表

點一點頭就算,話之佢話我冇禮貌又好乜都好la,反正佢都係大造文章ga la....

話你知呀, 我個刷鞋弟婦, 未入門已經用62&99黎稱呼佢地呀, 驚死嫁唔切敢, 就係因為佢係一隻愛刷鞋的狗, 所以我超憎佢。

首頁

尾頁

跳至