自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

男爵府

好媽媽勳章

點呃你?講來聽聽!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我大約都明白你的心情

唔係9千幾銀的問題

係無咗個朋友

但係9千幾銀就認清個朋友

都唔係壞事ge
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

子爵府

REALLY~~無品:;pppp:

公爵府

9200睇到佢人格值得啦, 佢人格咁有問題, 冇咗呢個朋友都罷............

複式洋房

原文章由 笑嘻嘻 於 08-7-13 21:19 發表
點呃你?講來聽聽!

佢賣咗隻玉 "壓" (唔記得果個字點寫) 比我, 原來 "烈" 咗, 因為我太信佢, 冇睇清楚, 交收果時係夜晚, 第二朝見到條 "烈" 痕, 打電話比佢, 佢話佢都見到, 不過佢話係 "玉紋", 叫我放心戴, 佢話佢已經幫我 check 得好清楚, 識咗十幾年唔會呃我, 咁我咪戴上手囉, 點知果晚就發惡夢, 第二日重頭頭碰著黑, 我覺得果條係 "烈" 痕, 我都已經話補錢換個隻靚 d 嘅, 點知佢話我戴過上手 (未夠 24 小時), 冇得換....... 可唔可以報警架

珊瑚宮

原文章由 bleeding 於 08-7-13 21:29 發表

佢賣咗隻玉 "壓" (唔記得果個字點寫) 比我, 原來 "烈" 咗, 因為我太信佢, 冇睇清楚, 交收果時係夜晚, 第二朝見到條 "烈" 痕, 打電話比佢, 佢話佢都見到, 不過佢話係 "玉紋", 叫我放心戴, 佢話佢已經幫我 check 得 ...

報警就應該無用啦

不過呢9200你可以睇到一個人GE人格,

其實好抵呀,因為有D人係要過萬OR幾萬先睇到一個人人格呀

複式洋房

原文章由 sonic04 於 08-7-13 21:19 發表
我大約都明白你的心情

唔係9千幾銀的問題

係無咗個朋友

但係9千幾銀就認清個朋友

都唔係壞事ge

複式洋房

原文章由 phoebelamlam 於 08-7-13 21:38 發表

報警就應該無用啦

不過呢9200你可以睇到一個人GE人格,

其實好抵呀,因為有D人係要過萬OR幾萬先睇到一個人人格呀

...

佢明呃警察都唔受理嗎??

你咁講都好似比人呃過...... !

都可以咁講, 佢依家好似去學人做 "理財顧問, 如果遲 d 佢叫我比錢佢投資, 可能更呃得多

珊瑚宮

原文章由 bleeding 於 08-7-13 21:53 發表

都可以咁講, 佢依家好似去學人做 "理財顧問, 如果遲 d 佢叫我比錢佢投資, 可能更呃得多 ...

我一生人都無咩機會比人呃,
呃得我最甘就係我老公
不過BK見到太多CASE都係比FD呃,

仲要係萬萬聲呀

所以我覺得呢個教訓已經唔貴啦

你都識講,如果遲下比佢呃,可能仲甘,

你就會覺得呢9200,就濕濕碎呀

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 bleeding 於 08-7-13 09:53 PM 發表

都可以咁講, 佢依家好似去學人做 "理財顧問, 如果遲 d 佢叫我比錢佢投資, 可能更呃得多 ...

因為要有証據(例如單,人証)

如果唔係你個 (朋友) 你認為佢會認嗎 ??
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珊瑚宮

原文章由 bleeding 於 08-7-13 21:53 發表

因為你唔可以證明當晚佢比你已經係"烈" 咗
就算警察做野,你個FD都可以瀨你,
所以你都唔好嬲落去啦

複式洋房

原文章由 phoebelamlam 於 08-7-13 21:56 發表

我一生人都無咩機會比人呃,
呃得我最甘就係我老公
不過BK見到太多CASE都係比FD呃,

仲要係萬萬聲呀

所以我覺得呢個教訓已經唔貴啦

你都識講,如果遲下比佢呃,可能仲甘,

你就 ...

原來 bk 有好多呢 d case

複式洋房

原文章由 sonic04 於 08-7-13 21:56 發表

因為要有証據(例如單,人証)

如果唔係你個 (朋友) 你認為佢會認嗎 ??

我過數去佢戶口 (因為果晚冇咁多 cash), 算唔算證據?

複式洋房

原文章由 phoebelamlam 於 08-7-13 21:59 發表

因為你唔可以證明當晚佢比你已經係"烈" 咗
就算警察做野,你個FD都可以瀨你,
所以你都唔好嬲落去啦

但我第二朝打電話比佢時佢都話係有兩條 "紋", 但佢堅持係 "玉紋", 又話 check 得好清楚, 十幾年朋友唔會 "點" 我

珊瑚宮

原文章由 bleeding 於 08-7-13 21:59 發表

原來 bk 有好多呢 d case

9唔9都有一單呀
(我記得最多好似三萬幾呀 )

珊瑚宮

原文章由 bleeding 於 08-7-13 22:03 發表

但我第二朝打電話比佢時佢都話係有兩條 "紋", 但佢堅持係 "玉紋", 又話 check 得好清楚, 十幾年朋友唔會 "點" 我

有D無瀨,到時可以唔認有講過呢句野,你又無LOOK起佢,佢可以唔認呀

複式洋房

原文章由 phoebelamlam 於 08-7-13 22:03 發表

9唔9都有一單呀
(我記得最多好似三萬幾呀 )

嘩! 三萬幾... 唔會係 bk mami 呃 bk mami 嘛

最衰佢啱啱轉咗工, 之前佢喺 menarxxxxxxxd 做美容師都知佢邊間 shop, 依家轉咗去 AxxxxxA 做理財顧問, 都唔知點搵佢

[ 本文章最後由 bleeding 於 08-7-19 23:34 編輯 ]

男爵府

你呢個十幾年既朋友搵件爛鬼嘢再加佢個人格呃你九千二,都好賤:;pppp:
我識果個仲衰,佢直頭費時晒心機去呃我哋,首先偷我老公部手機,都願諒咗佢一次㗎喇,之後仲要扮無嘢,再上埋我哋屋企偷錢都係咁喇,
所以我好明白,俾朋友欺騙出賣果種感覺,真係好心傷

珊瑚宮

原文章由 bleeding 於 08-7-13 22:07 發表

嘩! 三萬幾... 唔會係 bk mami 呃 bk mami 嘛

最衰佢啱啱轉咗工, 之前佢喺 menard 做美容師都知佢邊間 shop, 依家轉咗去 AxxxxxA 做理財顧問, 都唔知點搵佢 ...

都係好耐朋友呃呀

首頁

尾頁

跳至