跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

諗住帶小mee出門,要帶啲咩ar?去三日兩夜,要帶幾多個奶樽ar?仲有啲咩要特別注意ga?
唉...變咗個問題少婦tim.....

複式洋房

1)
如果你怕當地的水唔乾淨, 你可以自己帶礦泉水去開奶比BB.
2)
奶樽帶多D都沒有問題, 因為唔係時時都可以洗奶樽.
3)
帶防晒用品
4)
帶防蚊用品
5)
帶護膚用品
6)
帶沖涼用品
7)
尿片
8)
清潔棉
9)
濕紙巾
10)
用完即棄床墊, BB在出街時換尿片用, 因為怕換尿片的地方唔乾淨
11)
帶一些厚外衣給BB, 在冷氣地方保暖用.
12)
備用藥物
13)
手推車

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

冇咁多奶樽的話, 帶消毒片. 或者用旅行奶樽+奶袋.

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

有旅行奶樽賣嗎?咩牌子?邊度有得賣?

我仲seriously想緊10月帶BB過S'pore探朋友呀!

大宅

好媽媽勳章

旅行奶樽係有咩特別?點解係for旅行??

大宅

好媽媽勳章

我頭先去咗永安買,係playtex ga
原文章由 Freesia_cat 於 08-7-15 08:52 發表
有旅行奶樽賣嗎?咩牌子?邊度有得賣?

我仲seriously想緊10月帶BB過S'pore探朋友呀!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

係呀, 我見 playtex 有旅行奶樽, 個樽係圓柱形, 可以放奶袋入去咁沖奶.

大宅

好媽媽勳章

但係bb去到酒店,點瞓ar,酒店張床咁"林"...

珍珠宮

可唔可以帶張墊或是什麼,硬少少俾BB瞓呀?

不過係唔係你都搵嘢墊啦,你都未必信得過酒店d被舖啦!

珍珠宮

Bosch:

都係唔明,即係點?Playtex用完後扔不扔?

瑪瑙宮

原文章由 Freesia_cat 於 08-7-16 08:51 發表
Bosch:

都係唔明,即係點?Playtex用完後扔不扔?

平時用既奶樽個樽頸係窄 d , 但旅行奶樽就成個連樽頸位都係圓柱形, 方便套入個奶袋.

個樽用完唔掉, 咁個奶袋用完一次就掉. 不過要消毒個奶咀.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1324822&extra=page%3D5

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!OEPEt6mGERkEP_FebTc-/article?mid=7086

http://www.mamabebe.com.hk/playtex.html

[ 本文章最後由 bosch 於 08-7-16 20:13 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至