論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我第一次請印傭,點知請左個vsop
我以為只要對人好,佢會相對, 但係凡事都有例外, 佢初來時係幾好架, 手腳慢, 但係都肯做,唔駁咀, 自從佢放左一日星期日後, 佢就成日傾電話, 成日zzzz, 佢竟然攬住我個仔係sofa度一齊zzz, 我林住晚上我照顧bb, 早上佢la, 點知佢同bb一齊zzz, 什麼都唔做, d衣服成個幾月都唔iron, 唉!! 我同佢講叫佢煮野俾bb食, no time, 煮野俾婆婆食(咸都死,又多油, 我ma ma 講我知) 我話婆婆有病唔好落甘多油同salt, 佢竟然black face 對我, 仲竟然同我講加人工, 要5000, 我話你來到只有三個月,我沒有可能加甘多俾你.....

侯爵府

好媽媽勳章

Talk to agent and change for another helper immediately!

原文章由 lawanna 於 08-7-14 12:46 發表
我以為只要對人好,佢會相對, 但係凡事都有例外, 佢初來時係幾好架, 手腳慢, 但係都肯做,唔駁咀, 自從佢放左一日星期日後, 佢就成日傾電話, 成日zzzz, 佢竟然攬住我個仔係sofa ...

侯爵府

好媽媽勳章

Talk to agent and change for another helper immediately!

原文章由 lawanna 於 08-7-14 12:46 發表
我以為只要對人好,佢會相對, 但係凡事都有例外, 佢初來時係幾好架, 手腳慢, 但係都肯做,唔駁咀, 自從佢放左一日星期日後, 佢就成日傾電話, 成日zzzz, 佢竟然攬住我個仔係sofa ...

伯爵府

Wow, I think she wants you to fire her...

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

D工人好無本心架, 3個月就咁壞, 仲要加人工到5000蚊, 你同工人講, 你覺得你值5000蚊咩? 不如我比3480蚊你番歸啦~
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

佢係咪short左?mouth:

珍珠宮

第一次請工人, 比工人蝦係好正常的~ 多D黎呢度啦~ 你會得益不少~

男爵府

同搶無分別, 請把她資料公司, 免再有受害者

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 candy9328 於 08-7-14 14:27 發表
同搶無分別, 請把她資料公司, 免再有受害者

$5,000 ? 一年呀 ?

You just ask her : $5,000 ? you tell me a joke or a ghost story ? Yr requisition is quite terrible wor ?
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

加到5千大元
佢一定係想搏炒

大宅

貓狗褓姆

真係大想頭. 佢想你炒佢就真.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

VSOP咁好? 開咗佢嚟飲!

伯爵府

畀面勳章

要求 $5000 人工 !!!
你樽 vsop 過晒期啦 ~
倒鬼左佢啦
留佢係身邊
小心中毒呀

民房

$5000.- 手腳慢,唔合作,一定想博炒,有人敎壞佢,小心!

大宅

下....佢係唔係食懵左呀, 5000一個月都白痴嫁

大宅

好媽媽勳章

short short 地架, $5000, 拿拿林請過啦, 佢唔正常架....

伯爵府

食懵佢啦

男爵府

$5000? 先要佢白紙黑字親手寫封 request letter 比你 (記得 keep 好), 再 reject 佢. 早走早著.

複式洋房

佢都痴痴地, 5000佢比番你啊, 食咩食壞腦啊

首頁

尾頁

跳至