跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-29 21:43 發表
阿b 都打左肺炎針& 食輪狀疫苗, 不過無打乙型流感針, 其實係咪要打埋乙型流感針ga? 幾錢 & 打幾多次ga?

I think it's better to 打埋乙型流感針, $180 each time, 打4次

複式洋房

今日新聞好似話有得資助$80

原文章由 dorothywtc 於 08-7-30 12:48 發表

I think it's better to 打埋乙型流感針, $180 each time, 打4次

複式洋房

原文章由 meg 於 08-7-31 01:18 發表
今日新聞好似話有得資助$80

政府資助o個支應該係普通流感針 o

我之前講果支係乙型流感嗜血桿菌針 (Hib) o

大宅

BB用Pampers細碼尿片$75

各位媽咪:

你地好~ 我本身係0711媽咪, 都係住係將軍澳,剛剛發現有2包細碼尿片未用, 你地有冇興趣要呢??
pampers黃色包裝袋66片, 剪左barcode但已封好, @$80,
2包total$150.

謝謝!

別墅

係WOR..得平日GA JAR......

原文章由 dorothywtc 於 08-7-29 16:01 發表

健康院的親職教育研習班係咪淨係平日至有得上 ?
我要返工 ...

別墅

咁六合一果支針包埋LU.....

咁駛唔駛打埋政府資助o個支呢?

原文章由 dorothywtc 於 08-7-31 11:54 發表

別墅

原文章由 dorothywtc 於 08-7-31 11:54 發表

複式洋房

原文章由 小白媽媽 於 08-8-1 14:13 發表

政府資助o個支要11月至開始可以 CLAIM, 到時我o地 d BB 已經夠半歲, 我都諗緊打唔打好 ...

大宅

小浩B住將軍澳富康

現在我兩個月大, 媽咪好鍾意去街, 快D約佢去街街, B仔一齊飲奶奶, 其實將軍澳區的育嬰設施都唔錯,可以近近地聚吓

別墅

我老公就話打~

不過我8月中會同BB打第二次六合一, 到時問下醫生意見先~

原文章由 dorothywtc 於 08-8-1 17:34 發表

政府資助o個支要11月至開始可以 CLAIM, 到時我o地 d BB 已經夠半歲, 我都諗緊打唔打好 ...

複式洋房

咁我都要帶bb 去打乙型流感嗜血桿菌針先得, 至於普通流感針都唔知打唔打好, 老公話打得多驚bb 抵抗力會差d, 得閒帶bb 行公園仲好喎 : )

大宅

原文章由 dorothywtc 於 08-7-29 16:05 發表

我帶bb 去健康院打4合1, o向屋企樓下的私家診所打肺炎..., 乙型流感 ...針 & 食輪狀疫苗 ...

hi,我住將中,你係咪o係商場地下間診所打針架?o個度好抵呀!由第二個月開始打都係$5800咋

複式洋房

原文章由 小謙仔朱媽 於 08-8-3 15:01 發表

hi,我住將中,你係咪o係商場地下間診所打針架?o個度好抵呀!由第二個月開始打都係$5800咋

唔係, 我去o係 L1 間診所打針, o向 OSIM 隔離o個間 o

複式洋房

My daughter was born in May 2 too. We live in Hin Ming Court, very close!! I don't have to work, so I can join your gathering if any :)

複式洋房

原文章由 pernbon 於 7/8/08 05:25 PM 發表
My daughter was born in May 2 too. We live in Hin Ming Court, very close!! I don't have to work, so I can join your gathering if any :)

hi Perbon,

我個仔o係12/5 出世ga, 住熹明閣, 好近你喎, 我都諗住等bb 大d 約埋住tko o既媽咪出黎tea 呀 ^^

複式洋房

不如早D出黎tea la.....

原文章由 Irene(何太) 於 08-8-7 17:53 發表

hi Perbon,

我個仔o係12/5 出世ga, 住熹明閣, 好近你喎, 我都諗住等bb 大d 約埋住tko o既媽咪出黎tea 呀 ^^

大宅

0805將軍澳媽媽你地好!我係0804嘅媽媽呀, 我都係住喺將軍澳, 希望認識多d同區媽咪, 搞一D聚會, 讓大家可以交流下湊仔心得!

你地有興趣都可以黎0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集!!"報到呀!

複式洋房

我都o係" 0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集" 報左到喇, 其實大家o既bb 都係差唔多太, 可以識多個朋友仔lor~~

原文章由 auyeung 於 8/8/08 01:14 AM 發表
0805將軍澳媽媽你地好!我係0804嘅媽媽呀, 我都係住喺將軍澳, 希望認識多d同區媽咪, 搞一D聚會, 讓大家可以交流下湊仔心得!

你地有興趣都可以黎0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集!!"報到呀! ...

複式洋房

I have just replied yours' "將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集" message!

原文章由 Irene(何太) 於 08-8-8 15:17 發表
我都o係" 0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集" 報左到喇, 其實大家o既bb 都係差唔多太, 可以識多個朋友仔lor~~

大宅

原文章由 pernbon 於 08-8-9 17:13 發表
I have just replied yours' "將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集" message!

" 0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集"嗰邊8月16日有個gathering, 你地去唔去呀?

首頁

尾頁

跳至