跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔o係5月12日出世o架, 住坑口煜明苑, 依家自己湊bb, 想識番d TKO 媽媽 ^^ 交流一下丫.

[ 本文章最後由 Irene(何太) 於 08-7-15 15:40 編輯 ]

複式洋房

真係好喇, 遲d 大家可約出來見面丫~~
你地係全職媽媽/返工ga?
我係全職媽媽黎ga ^^
大家會幾時幫bb 搵幼稚園/幼兒園呀? 呢區好多bb呀, 好大競爭喎!

複式洋房

小白媽媽 & dorothywtc,

haha, 我都係搬咗黎3年幾. 你地帶bb 打左針未? 去左邊間打呀? 我未帶bb 打針呀(只打了4合1咋).

複式洋房

聽日我會帶bb 去打肺鏈針& 輪狀口服喇, 希望阿b乖乖地 同埋唔好發燒啦 ^^

唔知大家有無寫blog 呢? 一齊交流o下丫
http://hk.myblog.yahoo.com/kifamily/

複式洋房

回覆 #17 dorothywtc 的文章

hi dorothywtc,

我都唔知點解阿b 會咁多粒粒, 不過醫生話好多bb 在頭3個月都會有, 不用搽藥膏d , 粒粒過2 日就會消失, 依家阿b已經無晒d 粒粒喇 ^^

複式洋房

阿b 都打左肺炎針& 食輪狀疫苗, 不過無打乙型流感針, 其實係咪要打埋乙型流感針ga? 幾錢 & 打幾多次ga?

複式洋房

咁我都要帶bb 去打乙型流感嗜血桿菌針先得, 至於普通流感針都唔知打唔打好, 老公話打得多驚bb 抵抗力會差d, 得閒帶bb 行公園仲好喎 : )

複式洋房

原文章由 pernbon 於 7/8/08 05:25 PM 發表
My daughter was born in May 2 too. We live in Hin Ming Court, very close!! I don't have to work, so I can join your gathering if any :)

hi Perbon,

我個仔o係12/5 出世ga, 住熹明閣, 好近你喎, 我都諗住等bb 大d 約埋住tko o既媽咪出黎tea 呀 ^^

複式洋房

我都o係" 0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集" 報左到喇, 其實大家o既bb 都係差唔多太, 可以識多個朋友仔lor~~

原文章由 auyeung 於 8/8/08 01:14 AM 發表
0805將軍澳媽媽你地好!我係0804嘅媽媽呀, 我都係住喺將軍澳, 希望認識多d同區媽咪, 搞一D聚會, 讓大家可以交流下湊仔心得!

你地有興趣都可以黎0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集!!"報到呀! ...

複式洋房

16/8 我有朋友黎睇bb , 去唔到喇, 希望下次有機會見面啦.

複式洋房

我報左名喇, 不過個message show 唔到出黎, 好擔心無得去呀...

原文章由 bjtower2 於 16/9/08 10:05 AM 發表
WELCOME 各位,

於 27/9 SAT 3PM 有個聚會, 你哋有冇興趣,

如有, 就去0804媽媽會嘅"將軍澳/坑口/寶琳媽咪大募集!!" 到報名啦 !

複式洋房

大家有無寫blog 架, 一齊交流o下丫~~

http://hk.myblog.yahoo.com/kifamily/

首頁

尾頁

跳至