自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 車厘b 於 08-7-16 17:03 發表
今日個女正式教第一堂, 個家長話唔錯, 會繼續搵佢教喎~ 睇過佢教, 我都諗通咗啦

嘩~恭喜你, 阿女15歲就識搵錢, 你好快唔駛做~

大宅

原文章由 newcook 於 08-7-16 17:05 發表

嘩~恭喜你, 阿女15歲就識搵錢, 你好快唔駛做~

我都想, 不過我唔會俾佢收咁多學生架!

大宅

若果佢想做下 PART-TIME, 梗係比佢試下啦, 由準備, 搵學生, 上門教, FOLLOW UP, 咩都放手比佢搞, 等佢吸取下經驗, 佢會成長 !

但你要比佢知道, 唔可以話教教下唔教, 佢要自己去面對 D 學生

大宅

我會比, 我自己讀大學時, 無問媽咪羅零用錢, 靠幫人補習賺零用, 先發覺錢唔係一開口就有, 用自己賺番黎既錢儲落黎買野先學到珍惜

大宅

原文章由 jywbb 於 08-7-16 17:24 發表
若果佢想做下 PART-TIME, 梗係比佢試下啦, 由準備, 搵學生, 上門教, FOLLOW UP, 咩都放手比佢搞, 等佢吸取下經驗, 佢會成長 !

但你要比佢知道, 唔可以話教教下唔教, 佢要自己去面對 D 學生 ...

我都同佢傾過, 佢話冇問題喎~ 咁我見佢成績都ok, 咪比佢教囉~
佢話佢唔會半途而廢, 咁我都信既, 因為佢學咁多野, 都冇廢過 (除咗我唔俾佢再學嗰d)

複式洋房

don't worry, 一定要佢分配好時間, 吾好妨礙
學業, 同埋上去你自己屋企更好, 吾使浪費時間和 traffic fees. 自己家居一定比較安全

首頁

尾頁

跳至