跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 kakashi 於 08-7-18 13:33 發表
都祝你大多半歲, 生日快樂呀

哈哈~多謝晒

大宅

16Jan08 出世嫁 bb 快快去

1月BB既生日日期表 登記啦 !!!

複式洋房

My Katelyn is also born on Jan 16 at STH gar !

Happy Belated 6 months!

洋房

hiya~~我個細仔Kayden都係1月16呀~~~~~^0^

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

七個半月大了....努力步向八個月大啦...
各位116bb加油呀....

大宅

竟然有個116 topic~~
我依家至知
我個囡囡-曉晴 都係116架~
雖然十分輕磅, 我諗最多得16磅, 不過佢唔食粥&糊仔, 要食魚肉&稀飯喇, 有時仲要用筷子餵至食添

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bb囡出世多少磅呀?我個bb到現在連出世重量double都未有,唉...

原文章由 JanisLeung 於 08-9-2 15:08 發表
竟然有個116 topic~~
我依家至知
我個囡囡-曉晴 都係116架~
雖然十分輕磅, 我諗最多得16磅, 不過佢唔食粥&糊仔, 要食魚肉&稀飯喇, 有時仲要用筷子餵至食添 ...

大宅

佢出世果陣有7.5磅架, 都係呢個月至有double重量咋
提起佢既身型,真係比較瘦,唔敢提....不過依家勁谷佢食野,佢開始食到多d野了,希望可以慢慢變做個可愛肥妹仔啦 你都加油呀,俾多d野佢食吖~
原文章由 wcpcelia 於 08-9-2 19:00 發表
bb囡出世多少磅呀?我個bb到現在連出世重量double都未有,唉...

大宅

原文章由 JanisLeung 於 08-9-3 03:05 發表
佢出世果陣有7.5磅架, 都係呢個月至有double重量咋
提起佢既身型,真係比較瘦,唔敢提....不過依家勁谷佢食野,佢開始食到多d野了,希望可以慢慢變做個可愛肥妹仔啦 你都加油呀,俾多d野佢食吖~ ...
原來都幾多116b..話咁快下個禮拜就8個月喇~
肥瘦都唔緊要, 最緊要健康, 唔好病病~

雲母殿

不過如果bb食得少,結果營養不足,相信一定會比較容易生病

原文章由 kakashi 於 08-9-3 11:17 發表
原來都幾多116b..話咁快下個禮拜就8個月喇~
肥瘦都唔緊要, 最緊要健康, 唔好病病~

大宅

原文章由 wcpcelia 於 08-9-3 18:51 發表
不過如果bb食得少,結果營養不足,相信一定會比較容易生病
唔洗咁擔心的...食得多都未必吸收呢......如果真係營養不良就睇醫生吧...醫生通常都覺得的父母太緊張..take it easy啦~

雲母殿

不如116b整一個人名表好嗎??

大宅

BK名: Tessa
BB名: 鄭貽升 Cheng Eason Owen
暱稱: 肥貓
出生地點: 馬來西亞
體重: 4.2kg

原文章由 wcpcelia 於 08-9-10 07:03 發表
不如116b整一個人名表好嗎??

複式洋房

my Katelyn is now 22 lbs.......chubby little girl !

大宅

116BB,
八個月啦, 八個月生日快樂

複式洋房

1月16出世

原文章由 kakashi 於 08-7-17 14:57 發表
有邊個116BB, 720會去架?

Hello kakashi
仔仔都係1月16日出世,而家先睇到720約出來影下相,
可惜而家先知道.
太好啦 !幾時會再有活動呀,我一定報名.
等仔仔見下各位靚仔靚女.
上次7月份活動有無進行 ???
去左邊度舉行呢?

雲母殿

昨日過了8個月大的生日....遲咗嚟報到添

洋房

今日9個月大了~~~~

大宅

係呀, 9個月生日快樂
原文章由 kakakarena 於 08-10-16 23:07 發表
今日9個月大了~~~~

洋房

你好,

我個囡囡都係1月16日出世, 今日剛剛滿9個月大好高興知道原來有咁多1月16日出世既BB

首頁

尾頁

跳至