跳至

首頁

尾頁

大宅

竟然有個116 topic~~
我依家至知
我個囡囡-曉晴 都係116架~
雖然十分輕磅, 我諗最多得16磅, 不過佢唔食粥&糊仔, 要食魚肉&稀飯喇, 有時仲要用筷子餵至食添

大宅

佢出世果陣有7.5磅架, 都係呢個月至有double重量咋
提起佢既身型,真係比較瘦,唔敢提....不過依家勁谷佢食野,佢開始食到多d野了,希望可以慢慢變做個可愛肥妹仔啦 你都加油呀,俾多d野佢食吖~
原文章由 wcpcelia 於 08-9-2 19:00 發表
bb囡出世多少磅呀?我個bb到現在連出世重量double都未有,唉...

大宅

係呀, 9個月生日快樂
原文章由 kakakarena 於 08-10-16 23:07 發表
今日9個月大了~~~~

大宅

happy birthday 呀~~仲有2個月就一歲喇

曉晴比較輕, 依家應該未夠19磅, 出左6隻牙
原文章由 wcpcelia 於 08-11-16 07:16 發表
Happy 10-month Birthday!~~
你地bb依家幾重呀?出咗幾多隻牙仔呢??

大宅

116果日係friday wor~~
你地有咩提議呢?? 我原本都想在11/1幫曉晴响屋企會所搞birthday party 架喇....
原文章由 sky_katelyn 於 08-11-17 18:14 發表
Happy 10 months to all 116 bb!

I bought her a mango mousse cake to try last night, she loved it lei

should we have a mini 1 yr old party among ourselves?

大宅

the birthday party also w/ my friend's 0801 baby.... I'm afraid the room is not enough for us.....mouth:
can we choice another day?
原文章由 sky_katelyn 於 08-11-18 14:08 發表
really? Would it be on Jan 10 /11? Can we join?

大宅

不如我地116 BB mini 1 yr old party 响正日果日搞吖~

我係全職mama, 如果大家果日要番工既, 可以簡簡單單約埋一齊dinner & 切蛋糕, 慶祝大家一年來既成績

大宅

我諗你打多左個"1"....應該係1月16呀
要快d諗吓喇~ 大概一個月後就係喇
原文章由 kakakarena 於 08-12-11 12:11 發表
我的baby kayden都係11月16呀….
我都未諗到點慶祝好呀…

大宅

佢依家大個左至笑得多之麻~ 以前都成日喊架
不過, 依家都係要有人陪住佢玩至笑, 自己玩一陣就會扭計
我以前鐘意仔多d架, 不過依家生左曉晴又覺得生囡好d, 有得扮靚, 又可以"爹"d~~你追多個囡lor 再唔係俾個囡你湊吓喇
原文章由 kakakarena 於 08-12-12 13:56 發表

睇左你個blog, 你個囡囡好cute呀~成日笑....我都好中意囡囡呀, 但係生左2個都係仔仔呀...

大宅

你唔提我都唔記得添~
11個月生日快樂

首頁

尾頁

跳至