自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 家寶媽咪 於 08-7-15 23:14 發表
你都做左9年媽咪,高燒唔退喎咁就緊係去急症室啦
香港人有病,女女係有需要,係好應該用急症室的服務

她一向好少病和發咁高燒
平時,我會同佢去睇家庭e生,但今次d菌好勁唔退燒
(擔心c我)

[ 本文章最後由 ru_663th 於 08-7-16 01:42 編輯 ]

珍珠宮

最後,我同c6決定帶她睇急診,
去到"分流站".......姑娘一探她(38.5c)
但我唔明,點解少左度數?
好彩果到唔算多人,所以好快到她睇,
e生話:「依家病菌太勁,所以要2-3日才退燒!」
因為她喉嚨發炎,引到發燒~~

睇完取藥,我見她的眼睛巳經打唔開! (想訓)

c6話......搭taxi返去~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上次囡囡都燒咗3,4日都唔退,我帶咗囡囡去私家醫院,原來支氣管炎呀!所以如果有幫囡囡買保險嘅就入私家啦,如果無你都要去急症室睇咗先喇!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

依家d菌真係勁咗好多,囡囡有d唔舒服,我都擔心到死!
原文章由 ru_663th 於 08-7-16 01:40 發表

她一向好少病和發咁高燒
平時,我會同佢去睇家庭e生,但今次d菌好勁唔退燒
(擔心c我)

珍珠宮

原文章由 ChammyMAMA 於 08-7-16 02:01 發表
上次囡囡都燒咗3,4日都唔退,我帶咗囡囡去私家醫院,原來支氣管炎呀!所以如果有幫囡囡買保險嘅就入私家啦,如果無你都要去急症室睇咗先喇!

妳囡囡好番哂未?
小心d~~
我最怕.......係小朋友病

珍珠宮

多謝大家比意見我,thanks

瑪瑙宮

好番喇,呢單係5月個嘅事嚟架,今個月只係流鼻水同咳,好彩無發燒咋!
原文章由 ru_663th 於 08-7-16 02:08 發表

妳囡囡好番哂未?
小心d~~
我最怕.......係小朋友病

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

d塞肛藥係醫生開架, 第一次係姑娘幫佢塞, 頭先12點幾我個仔又燒返39.5, 我同佢沖多次涼根住再塞多一次, 醫生話39.5以上先塞, 唔係食藥就得, 而家退左燒喇....希望你女女同我個仔都快D好返啦!

原文章由 ru_663th 於 08-7-16 01:33 發表

我囡9歲,可唔可以塞肛?
藥房,有冇得買? (咩牌子)
thanks

首頁

尾頁

跳至