自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

快D 睇急症啦!
39.7好高啦!!我幾年前感冒2日~食完藥都仲燒~~食完藥果日仲燒到起唔到身....屋企D人又唔係到!!我捱到佢地返黎....台我去急症室...果時38.8度~醫生照肺話我肺炎呀~結果住左4日醫院~食左十幾日藥!!

我果時係透氣都好辛苦!!.... ...唔知你女有無透氣困難?

我朋友個BB又係感冒...佢睇完一次又一次醫生~一星期後變肺炎...

咁高燒都係馬上去急症啦!
我係大人燒到38.8都真係頂唔順...連拎水...拎起枕邊GE手提都無力呀~你女女一定好辛苦~

子爵府

原文章由 ru_663th 於 08-7-15 21:40 發表

yes!睇開:-(
平時,睇都ok~~

c6....吵我叫我同她睇急診
我點好呀?

咁高燒真係拿拿聲去急症啦~
你女成39.7度~唔洗等好耐~馬上就安排你女見醫生GA啦~~~!

同埋去睇急症前唔好俾佢食退燒藥住呀~會影響醫生分析GA~

子爵府

原文章由 ypoons 於 08-7-15 21:51 發表
我個仔今日都發燒呀39.9呀, 我俾退燒藥佢食都唔退, 我同佢沖左個暖水涼(微暖)就好好多. 跟住睇醫生, 醫生就同佢塞肛, 就退晒喇! 醫生話如果再燒返叫我都係同佢沖暖水涼.
你或者都試下啦, 要飲多d水, 都係唔放心就睇 ...

如果高燒的話~急症室會當URGENT CASE~去分流站探完熱坐埋位~PAT PAT都未坐暖就俾人叫入去睇醫生GA啦~
我38.8都馬上睇我~~~~如果39以上.....更加快都唔定~~~

首頁

尾頁

跳至