婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

大宅

回覆:男家一家都係怪物姑奶99最叻搞屎棍

低質男家
一份收入出三個人開工(雖然得三日),之後兩個,仲要有個係大肚婆,真係勤力。

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主點解可以日日陪C6番工? 你都冇野做?

結婚後住邊?
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:chunghauming+發表於+15-10-5+11:50+

原帖由 方方媽媽 於 15-10-05 發表
你地唔係諗住長期要姑9白做唔出人工比人呀?
一係就講明,只有飯盒供應,無人工,等姑9自己決定要唔要幫手.
欠 ...
故事真假我哋唔追究啦,我只當連續劇睇啫
但姑9人工度,我又覺得2面睇哦,樓主文中講到「呀姑9 話佢自己好熟路所以要跟車幫手...」 阿姑9自動幫手,認為自己熟路過細佬而幫手啫,無講過要人工嘅哦,正常俾咗係我,我亦唔會諗住細佬收人工囉

複式洋房

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 15-10-05 發表你

原帖由 小小魚媽 於 15-10-05 發表
故事真假我哋唔追究啦,我只當連續劇睇啫
但姑9人工度,我又覺得2面睇哦,樓主文中講到「呀姑9 話 ...
只怪我蠢 ....冇事先聲明冇人工....但事先聲明冇人工佢係背後又會有野話我....

複式洋房

引用:樓主點解可以日日陪C6番工

原帖由 Jolin_Yuen 於 15-10-05 發表
樓主點解可以日日陪C6番工? 你都冇野做?

結婚後住邊?
因為我做網店 所以唔洗返工....不過c6開始做van 仔就主力跟車 ....不過實質做左好短時間 .....點解???又有一段故.....衰事接2連3 咁樣發生

公爵府

引用:試菜翌日朝早6am我地如常死屍咁起身去返工

原帖由 chunghauming 於 15-10-05 發表
試菜翌日朝早6am
我地如常死屍咁起身去返工啦 ....c6 見我咁辛苦都有開聲叫我唔好返係屋企養胎 驚架車鄧得 ...
成家人爛撻撻靠個仔一份糧養家,個個仲要係度擺款耍大牌?
佢哋成家人唔尊重人重要鬧返人轉頭?俾我就唔會同佢客氣啦!結婚唔嚟咪唔嚟囉!返面咪返面囉!個個月慳返4千家用都唔知幾好駛!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 chunghauming 於 15-10-05 發

原帖由 littledot 於 15-10-05 發表
佢哋成家人唔尊重人重要鬧返人轉頭?俾我就唔會 ...
你講得好岩呀....之後我地係同男家成家人冷戰.....

男爵府

49追

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 chunghauming 於 15-10-05 發

佢哋成家人唔尊重人重要鬧返人轉頭?俾我就唔會 ...
個仔只係每月比4 k 家用,咁都叫成家人靠個仔養???係每月4k,吾係40 k 呀!

Candywong61    發表於 15-10-6 00:33

公爵府

引用:Quote:原帖由 littledot 於 15-10-05 發表

原帖由 ac321 於 15-10-05 發表
個仔只係每月比4 k 家用,咁都叫成家人靠個仔養???係每月4k,吾係40 k 呀!
但係佢成家人都係游手好閒,冇一個係正正經經返工嫁喎!
成家人就係靠嗰4k“固定收入”嚟生活,老實講,我唔係好明白呢家點解仲可以生存到囉?

複式洋房

有兩條線我要記住要講
1.what\'s app 對話之後
2.工作上點解會突然冇做van 仔??

1.what\'s app 對話後
我同c6 都決定以後唔會要男家幫忙 ...就算佢地要幫忙我地都唔會接受 .....因為接受完佢地恩惠後仲慘過食屎....不過以上都係我地自己諗既姐...
因為佢地話唔黎結婚之後 ... c6 都不停問清楚99 你地諗住擺幾圍....叫佢地唔好唔黎....但99 一路都死講話我點衰點冇家教 要求我同佢地一家人道歉...當然 c6 緊係彩佢都傻 傾唔埋99 就cut線話當冇生過 e 個仔....咁我地就緊係繼續籌備我地要整既野....試衫租衫candy corner 影婚紗相 ....係3 個月時間籌備所有野....諗返起我覺得自己係鐵人黎.....

2.點解會冇做van 仔呢??
因為同佢地嘈完後幾日....架租既老爺車突然間死火仲報銷埋....真係衰事一浪接一浪....咁呀姑9 話唔會賣架車比我地咁我地就失業了......
咁車主就要求我地賠$10000 蚊比佢 ....但我地做埋都得幾千蚊 因為做左約半個月左右.....咁架老爺車其實計埋退稅個車主係冇蝕既.....我地就諗住同車主傾睇下可唔可以賠小d 啦....點知呀水魚男就打電話比c6 叫c6 一定要賠$10000冇得傾....話因為唔可以得罪個車主.....咁c6 聽到覺得好嬲...點解你唔幫我傾仲要幫個車主一齊迫我賠錢呢???我地知道點都要賠...睇下賠幾多姐....最後我地賺唔到錢仲要跌多幾千蚊賠比個車主.....

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ac321 於 15-10-05 發表個仔

成家人就係靠嗰4k“固定收入”嚟生活,老實講,我 ...
我都不太明白....
叔仔自給自足
姑9 靠水魚男友
6299 靠借下賭下為生咁囉

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 ac321 於 15-10-05 發表個仔

成家人就係靠嗰4k“固定收入”嚟生活,老實講,我 ...
樓主話,成家人靠姑9男友(條水魚)養,前後已攞左佢 十幾萬!
所以姑9咪可以 係屋企大大聲!

禁止訪問

複式洋房

老實講我地加入van 仔行業失敗後 真係好苦好苦....c6 邊搵工邊搞結婚事 ....我地之前一齊儲左十萬 但十五萬又點夠結婚用丫....落訂都冇左幾皮.....過大禮禮金都係我地自己比....其他野都死慳死抵咁格過度過先決定.....
其間兩個月因為冷戰....62搵我同c6 出黎傾過....
話知道發生左d 咩 ...亦都睇過99 姑9 SD 過d 咩對話比我....佢覺得我做細應該要同佢地道歉.....我聽完兩條眼淚即刻標出黎 喊到收唔到聲....心諗: 點解我大住個肚嫁入你地屋企都要咁慘......
c6 即刻話: 佢唔會道歉...
不歡而散後我好嬲想自己冷靜一下就去左海旁度散步....仲好記得當時係好凍落住微微雨....

複式洋房

引用:Quote:原帖由 littledot 於 15-10-05 發表

原帖由 ac321 於 15-10-05 發表
樓主話,成家人靠姑9男友(條水魚)養,前後已攞左佢 十幾萬!
所以姑9咪可以 係屋企大大聲!
你講得好岩....99 點解會幫住姑9 黎鬧我呢???
因為99 都係睇錢份上 覺得佢要靠水魚男友...所以唔會幫我地....

大宅

腳踏實地打扮工,壞車果度賠條毛,租車壞車要租客賠,傻的嗎。

複式洋房

引用:其實結左婚未

原帖由 cmw1010 於 15-10-05 發表
其實結左婚未? 定係拍下拖?
現在結左婚 女都生埋 ...

複式洋房

引用:腳踏實地打扮工,壞車果度賠條毛,租車壞車

原帖由 ImaNewbie 於 15-10-05 發表
腳踏實地打扮工,壞車果度賠條毛,租車壞車要租客賠,傻的嗎。
我老公曾經有同過水魚男友咁講....但佢一句話唔好得罪人就要我地賠1 皮

首頁
12345...7

尾頁

跳至