婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

借個位黎x下, 我個女得九個月, 奶奶居然想教bb打牌, 佢話見到人地bb 識講(紅中) , 又一上到人地屋企見到佢, 就會幫手羅麻雀出嚟, 見人地個bb好得意咁話。佢自已已經去左廿年澳門, 而我老公亦同佢一様, 三歲已經識打牌, 要呢幾年好辛苦先戒咗, 點解我奶奶可以咁黑人憎, 已經教到自己個仔咁, 而家仲想整自己個孫。

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我99好鍾意賭馬,但係又要摟住我個女,佢喺bb6個月大已經同佢一齊坐喺電視前睇跑馬,佢自己叫之餘,仲叫我個女一齊叫!我已經見一次阻止一次,依家跑馬日我直情同個女匿喺房唔俾佢掂我個女!!你係bb嘅媽咪,唔鍾意要出聲,仲要俾你99知你唔容許佢咁做,你如果可以嘅就直接講"人哋點係人哋嘅事,我唔覺得有咩咁得意,如果係要學嘢,我會教bb其他有用嘅嘢,你唔好亂教佢!"

大宅

咁你咪唔好比你bb跟住99咁做囉.

男爵府

呢個係我老公...我老公好鬼鐘意抱住阿仔打牌(唔係成日,一個月度一次,同埋都係家庭聚會先打)不過...佢抱親阿仔打牌都會叫"自模",唉...宜家阿仔一玩lego就話..."自模"

複式洋房

我阿媽仲離譜, 日日抱住阿b(依家6個月)對住電腦玩games , 你地有同電腦嘅mami都知個monitor同人幾近啦, 我諗我個仔未識行已經要帶眼鏡 , 另外, 每次返99家, 我99一定要打牌(因為夠腳) , 就算唔抱住, 阿b咁細個又好奇, 成日碌大隻眼嚟望, 唔想佢識都好難 (註:每個月至少返去2次)

男爵府

想教個女賭神出嚟呀! 我唔會覺得咁好得意, 我只會覺得好冇家教, 呢家唔知係咩人嚟咁囉~ 你千萬唔可以比小朋友學呀~ 第日返學咁講你話到時邊有面見人呀~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 qsp666 於 08-7-16 01:17 發表
借個位黎x下, 我個女得九個月, 奶奶居然想教bb打牌, 佢話見到人地bb 識講(紅中) , 又一上到人地屋企見到佢, 就會幫手羅麻雀出嚟, 見人地個bb好得意咁話。佢自已已經去左廿年澳門, 而我老公亦同佢一様, 三歲已經識打 ...

唔好話教, 我好抗拒d人帶埋小朋友去打牌, 之前我見過我某個親戚都係咁, 個小朋友幾歲就chi住張麻雀檯唔肯走...唉

子爵府

好媽媽勳章

其實試下同你老公傾下...叫你老公同你奶奶講...可能覺得bb識講好得意...但係你奶奶有無諗過bb將來會唔會變成一個賭徒...

[url=http://lilypie.com][img]

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 qsp666 於 08-7-16 01:17 發表
借個位黎x下, 我個女得九個月, 奶奶居然想教bb打牌, 佢話見到人地bb 識講(紅中) , 又一上到人地屋企見到佢, 就會幫手羅麻雀出嚟, 見人地個bb好得意咁話。佢自已已經去左廿年澳門, 而我老公亦同佢一様, 三歲已經識打 ...

同我6299一樣,我C6仲唔幫我,話細路哥唔識呢D嘢(賭),叫我唔駛咁緊張,所以我好憎俾小朋友近佢地。

首頁

尾頁

跳至