跳至

首頁

尾頁

別墅

6月30號全日都有陣痛, 忍到7月1號凌晨先去醫院,去到醫院等左一陣開始忍唔到,好痛,聞笑氣,之後問姑娘開到幾多度,因為我仲諗住做無痛分娩,點知原來我已經開到7度喇~我問我仲要幾耐先生得,佢話應該都仲要3-4個鐘..我就問仲可唔可以做無痛(我係英國的,無痛係幾時都用得同埋10度都唔會幫你停藥) 我老公一直陪住我,佢話我都開到7度再忍下..忍多一陣我就覺得好急想柯,於是叫姑娘睇下,已經開到10度可以出力生, 柯果時真係唔係好痛,反而陣痛係最痛, 唔記得柯左幾多下bb就出左世喇, 不過個人聞完笑氣真係有小小神智不清..之後老公幫BB剪臍帶.
我下面都無剪到, 不過有小小爆裂左,聯左兩針,宜家傷口已經完全好返哂,不過恥骨位有時仲會有D痛~

總括黎講, 生BB原來唔係想像中咁難同埋痛~ 我2點am左右入院,354am已經生左,我都估唔到自己咁快, 人人都唔同,
唔好比咁大壓力自己, 因為到果一刻你自然就會識得點樣做~加油啊各位媽媽~

複式洋房

Congratulations! 多謝你既分享. 我會係20號開刀. 希望到時一齊順順利利.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

恭喜晒!
多謝分享!

別墅

真係好,你們咁易生,又咁快~

別墅

恭喜曬呀,
你順產康復得很快呀,
我到現在還有些不舒服,
今天還有些鼻水呢

別墅

恭喜你呀 好羨慕你咁順利,我已41週BB都唔願出世,而且我又"駝"得高,都唔知可唔可以順產o添???
fri入院摧生,超緊張......

大宅

THX FOR SHARING!!
你好叻呀..生得咁快!!

小B好得意呀..你TAKECARE AND加油喇..

原文章由 Yammi0727 於 08-7-16 05:50 發表
6月30號全日都有陣痛, 忍到7月1號凌晨先去醫院,去到醫院等左一陣開始忍唔到,好痛,聞笑氣,之後問姑娘開到幾多度,因為我仲諗住做無痛分娩,點知原來我已經開到7度喇~我問我仲要幾耐先生得,佢話應該都仲要3-4個鐘..我就 ...
耶和華是我們的牧者, 我們必不至缺乏.

別墅

回覆 #5 joeykeiko 的文章

我今日都有小小傷風啊~
要小心身體啊!

別墅

回覆 #7 blessingbaby 的文章

多謝!!
不過我諗女人天生就有呢個能力,
所以唔使太擔心的!!

複式洋房

您bb 好得意,恭喜您

首頁