烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-16 23:10 發表
我都係咁話,diy態度咁差,平都係假,重有佢d貨都唔知係咩貨嚟 好驚食c人

永遠都唔會再幫襯佢地

我重知有其他受害者投訴佢地,消委會應開 ...

好事一件

男爵府

大家想買可以上佢地舖買

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b8313155?u=nyhcyw

睇呢度有電話地址~~>

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/show/aboutme?userID=nyhcyw&u=%3Anyhcyw

個買家好好人,講解好詳盡又有禮貌,地點又方便,在太子,我話揸車嚟,佢重話可拎貨落嚟俾我,今時今日咁嘅服務態度diy一定做唔到
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

伯爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-16 23:10 發表
我都係咁話,diy態度咁差,平都係假,重有佢d貨都唔知係咩貨嚟 好驚食c人

永遠都唔會再幫襯佢地

我重知有其他受害者投訴佢地,消委會應開 ...

以事論事.....就算貨品有問題, cake diy事前都唔會知, 佢唔會每個模都試下先賣比人, 所以有問題應該係供應商既問題, 而唔係cake diy既問題

大宅

原文章由 katrinafu 於 08-7-16 20:35 發表
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1115510630?u=nyhcyw

這款是壽司模 !

我見到Apita約$130左右!

男爵府

原文章由 acintl 於 08-7-16 23:49 發表

以事論事.....就算貨品有問題, cake diy事前都唔會知, 佢唔會每個模都試下先賣比人, 所以有問題應該係供應商既問題, 而唔係cake diy既問題

我都係以事論事
我地係指服務態度
貨品佢肯換當然無事啦
唔到佢唔換的
佢唔換一定去消費者到攪到佢換
現在係說佢的服務態度
不過不再說了
我說出都係想話比
有孩子的媽咪聽
叫佢地千期唔好帶埋孩子去
唔係你地會好難受的
因會當你係小偷
你行一步眼睛跟住你一步
你掂過的野 佢會立即去睇下
真的不知所謂
以我所知
有人抱住bb去睇野都會黑口黑臉
你地小心啦

我諗現在大把烘焙店
佢也不是平人好多姐
我知石門都有一間
個間的服務態度真的一流
我女問野都會答佢
這才是真正的服務機構

我只說埋這次
不再作回應

[ 本文章最後由 mander888 於 08-7-17 07:47 編輯 ]

大宅

其實問題唔係話佢賣既野有問題,大家都明白,佢係入貨返黎賣,咁件貨有事唔關佢事,佢肯回收已經ok啦(我覺得)。大家依家爭論緊既係佢地態度問題,我自己都帶過小朋友去,確確實實係佢鬧過我d小朋友&黑面,雖然係我小朋友掂過佢d野**注意:只係掂過咋,冇整爛架**,但係只係掂下姐,有咩咁把閉呀?洗唔洗鬧呀?!?就算我地大人自己揀野,都會掂下&左摸右摸啦。
唉,總之就係佢地既態度有問題啦。

原文章由 acintl 於 08-7-16 23:49 發表

男爵府

原文章由 CeciLeung 於 08-7-17 13:27 發表
其實問題唔係話佢賣既野有問題,大家都明白,佢係入貨返黎賣,咁件貨有事唔關佢事,佢肯回收已經ok啦(我覺得)。大家依家爭論緊既係佢地態度問題,我自己都帶過小朋友去,確確實實係佢鬧過我d小朋友&黑面,雖然係我小朋友掂過佢d野* ...

你說晒我的心聲
我女兒也是望下都閙定先
我今天去完啦
以後打死我都唔會再幫親佢

男爵府

原文章由 CeciLeung 於 08-7-17 13:27 發表
其實問題唔係話佢賣既野有問題,大家都明白,佢係入貨返黎賣,咁件貨有事唔關佢事,佢肯回收已經ok啦(我覺得)。大家依家爭論緊既係佢地態度問題,我自己都帶過小朋友去,確確實實係佢鬧過我d小朋友&黑面,雖然係我小朋友掂過佢d野* ...

同意呀 , 我都認為是 "service"好有問題 ,我上過月去過唯一的一次 , 最差是收銀果位 , 問非所答 , 我問長型吐司模係邊度 , 個收銀同我講網上寫哂邊D有貨 , 邊D冇貨 !
我問幾時返貨 , 她說 "我點會知 , 有就有 , 冇就冇 " , 我話留電話覆我幾時返貨 , 竟然叫我自己上網CHECK , 講真你估CAKE DIY是 BADYKINGDOM , YAHOO OR SINA 咩 , 日日開咩 !  

大宅

好可愛呀...我都想買返一個~

大宅

咁高興,等我都講下先!

我大人大者,無帶細路,買佐張矽膠墊,我問黑面姐姐,大焗爐啱用邊個size,佢話"唔知我個咩爐",我形容佢知係built-in oven,因為built-in oven的size係限死佐的,唔會差好遠,正當我好似傻婆咁形容緊的時候,我發現個黑面姐姐隻眼係望住場內的小朋友,好似想食佐佢地落肚咁,個口就乜都話唔知,咁我撰好張墊的size放佐係佢枱面,佢差d想殺佐我咁,叫我唔好擺係佢度。

買完張墊返屋企用佐一次,張墊係會索佐食物的顏色同會起粒粒,所以我無再用,因為感覺上好唔衛生,之後有人問同一張墊,我都只係話張墊唔好用,完全無提過話diy的出品唔好,因為大家都知產品質素唔關零售商的問題,我諗用下個腦都唔會顛倒黑白掛。

我諗每人的角度都唔同,所以我地話唔好啫,或者有其他人覺得佢地夠真情,夠担白掛!
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

伯爵府

原文章由 twins312 於 08-7-17 01:07 發表

我見到Apita約$130左右!

我都想買

首頁

尾頁

跳至