夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

結婚後我無開心過,早知今日就不會當初!我同老公拍拖冇耐就結婚,原因係我比之前男友傷得太深,所以想快D停落嚟,唔想再咁迷綱!當時我問老公:「邊度揾$結婚、住邊度呀?」佢答:「我老豆會比$攪掂,老豆都話買屋比我,最多係自己供!」咁我地咪落力做人囉!點知到我有咗,上去佢屋企談婚事,我先知原來佢屋企人唔係咁鍚佢囉!所有之前同我講嘅嘢無對現過!到依我、老公同女女住係外家!我嫁咗等於冇嫁,都係我父母照顧我!我自問以前都係一個靚女,識化粧、識箸衫、識扮靚!但依我就咩都冇哂!係我面前就只有挨苦!我真係好想過返以前嘅生活! 我好憎C6嘅老豆老母, 點解62,99可以咁鍚姑仔一家,但就咁唔鍚我地!我已經小過佢亞爸亞媽!問佢地點解甘大細超 我真係覺得c6好冇用,咩都唔敢出聲!佢老豆擺明呃c6,唔想$4000平租德福花園600呎比c6!所以氹c6話:買過層樓比你!

複式洋房

樓主, 温室小花, 小心呀, 金融海嘯, 你老豆老媽己經重傷. 加上乜都唔識, 最叻都係做個SALES. 你個大靠山都就霖, 好自為之.

大宅

祝福你地一家, 亦希望樓主你慢慢學懂自立, 做女女既好榜樣!!

男爵府

叻女!!! 8頁就諗通左

有無睇過個廣告: win左場交, 輸左個家

一樣嫁咋, win左6299, 輸左個老公

有時唔係咩都要聽哂99話, 只不過唔洗同佢正面沖突, 如果肯退一步, 你老公會睇到既
你好幸福, 家庭背景咁好, 起碼唔洗為錢煩, 好好珍惜, 同埋要爭氣比人睇呀!

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-20 06:31 發表
瞓唔着!又走返上來!聽完甘多人嘅說話,我又諗吓我老公.......終於同佢講對唔住,我錯了,我唔應該打去鬧佢亞媽,我從來冇企係佢立場諗過,冇諗過佢感受。其實最慘係我老公,我從來都唔比佢返佢亞媽屋企,唔比佢聽佢亞媽電話,又成日 ...

子爵府

見到你依家識諗返~~我見到都真係好開心~!加油呀~~你同你老公同囡囡一定要開開心心咁生活~~!!聽你咁講~~你老公真係好愛你~你要珍惜你老公對你既愛呀!!至於你6299~呢個世界無咁完美既~你咪當佢係另一部分囉~!!同埋最激到佢既~係見到你地一家三口~無左佢地都依然活得咁好丫嘛!!!係咪?咁諗~自己都會開心O的喇~加油呀!!

大宅

見到你終於諗通晒~ 我都為你高興
真架~
之前我咁"串咀"鬧你,都係希望你醒悟,
唔係真係想你走上絕路,希望你明白

其實係我以前有過一段經歷,情況就同你有d相似,
所以更加唔希望你行錯路,
因為行錯左,受傷不但係自己,而且還有你身邊所有人,
特別係你既老公同囡囡,知嗎~

以前的事已成過去,但要藉此警惕自己,
未來日子更要努力,加油呀!!

大宅

太好了 ... 祝福你... 幸福快樂

男爵府

agreed!

原文章由 唐師奶 於 08-7-20 08:14 發表

睇倒你咁寫, 我相信好多媽媽都替你開心。

至於同你老公家人的關係, 有o的野發生左就係發生左, 慢慢o黎啦, 不過贈你一句 "人地對你越差, 就要加培的對佢好" 等佢自己害羞, 慢慢關係會好轉, 總之做好自己本分, 唔好 ...

[ 本文章最後由 琋琋BB 於 08-7-21 14:47 編輯 ]

男爵府

好開心呀!雖然我唔識妳,但係見妳諗通左都好為妳高興
其實妳本性不壞
只不過係比較硬頸同固執
可能比較後生啦...所以唔捱得苦
anyway...唔開心既事就等佢過去啦
好好咁為自己既未來努力加油
我地bk媽媽會支持妳架
第時有咩事都可以上嚟同我地分享下
(我諗妳老公超開心啦)

想講多次: 好開心呀(衷心架)

多d倍個老公同個女呀
知唔知呀
睇住個女大真係好開心架

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-20 06:31 發表
瞓唔着!又走返上來!聽完甘多人嘅說話,我又諗吓我老公.......終於同佢講對唔住,我錯了,我唔應該打去鬧佢亞媽,我從來冇企係佢立場諗過,冇諗過佢感受。其實最慘係我老公,我從來都唔比佢返佢亞媽屋企,唔比佢聽佢亞媽電話,又成日 ...

[ 本文章最後由 琋琋BB 於 08-7-21 14:40 編輯 ]

男爵府

恭喜你, 終於想通, 祝你地一家三口開開心心!

禁止發言

大宅

實在太好啦,樓主你終於想通左,祝你活得更開心

複式洋房

多謝你!但佢仲執着過我,我唔敢揾佢吖
原文章由 啫喱 於 08-7-20 01:45 發表

試吓改變人生觀...唔係開心D呀..係開心好多呀...我諗樓主你亦應該知道咁多人鬧你係因為咩宥啦...唔須要再多講喇我唔知你之前所講既野係真又好假又好,,,算喇唔好再諗喇由得佢過去喇忘記過去一直向前望...條路仲有好 ...

複式洋房

瞓唔着!又走返上來!聽完甘多人嘅說話,我又諗吓我老公.......終於同佢講對唔住,我錯了,我唔應該打去鬧佢亞媽,我從來冇企係佢立場諗過,冇諗過佢感受。其實最慘係我老公,我從來都唔比佢返佢亞媽屋企,唔比佢聽佢亞媽電話,又成日怨佢、鬧佢!盡管我對佢幾差、講說話幾難聽等等......佢都係咁愛我 其實我有呢個老公真係三生有幸 就連我打去鬧佢老豆、老母佢都冇話過我半句!呢個男人選擇我而放棄佢屋企,佢真係好愛我...我要對佢好D、同鍚佢多D!上天仲比個甘可愛嘅女我,我應該要珍惜...
我一直都覺得呢度D媽咪好冇用、好細胆,個個都唔會駁99咀,淨係識上嚟呻,又唔敢話返99,好廢 但其實我諗深一層,係你地愛 你地嘅老公先息事寧人,唔想老公唔開心,係咪?因為我好勝,從來冇諗我老公有幾甘難做!淨係知自己鬧咗會順D!乜嘢都只是顧自己,從來都冇諗過佢開唔開心!我知我再唔改遲早會變成佢亞媽咁,冇人再同我溝通到!其實我真係一個好自我嘅人,自己活係自己個世界裡面咁!我再走唔返出來遲早癲
仲有,唔係我ex飛我,係佢呃哂我D 我意外地有咗佢bb,佢仲想氹我生個BB出來同佢亞媽分身家,點知比我睇到佢電話D SMS佢原來仲有問其他女人借$......我先冇同佢一齊、BB都落咗!
至於我屋企人真係好 我,我個女成日要人抱住先瞓,屋企就請多一個工人淨係湊佢、另外嗰個就做家務同煮飯,哎!其實我仲想點呀 聽完大家嘅故事,我終於明白幸福並不是必然嘅 呢個世界上仲有好多不公平嘅事,我嗰D,碎料啫
我依識得從何開放啦!就係我女兒,同丈夫身上。 待...

禁止發言

複式洋房

支持你的! 無論BK MAMA講的說話是否對也好, 因為大家都是透過網上的對話認識你, 所以最了解你自己份人只有你自己. 我都相信你講你是上等人的生活, 是出於真心, 而不是哂命的. 但無論怎也好, 真的希望你努力去同你老公改善婚姻關係. 因為最終同你一生一世的人是你老公, 而不是你的6299.

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-19 18:21 發表
多謝大家意見,我會試下改變我嘅人生觀!咁我會活得開心D!

禁止訪問

別墅

妳唔執著, 就活得開心, 祝福妳.

複式洋房

多謝大家意見,我會試下改變我嘅人生觀!咁我會活得開心D!

別墅

原文章由 jlmaz 於 08-7-16 20:41 發表
你話....
佢老豆擺明呃c6,唔想$4000平租德福花園600呎比c6!所以氹c6話:買過層樓比你!

乜唔係你c6根本就唔應該旨意父母俾錢買樓...俾錢結婚咩??
如果我c6同我說結婚錢?問阿爸囉!住邊到?阿爸俾錢買囉!
sorry!我唔會 ...

yes!

首頁
12345...9

尾頁

跳至