夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

原文章由 ABBC 於 08-7-18 23:39 發表
多謝大家~我唔係好好~只係人遇到事情會長大~希望樓主~你都快快長大喇!!我知道或者你有好多委屈~~但係佢始終都係長輩~~有唔鐘意既地方~咪忍一忍囉~每個人都有底線~試下將你既底線~放低o的喇~如果佢都係咁..你咪唔好理 ...

ABBC

你真係好叻女呀...我22歲果時都未有你咁識諗......

不過我都真係相信"經一事.長一智"
所以你終於"苦盡金來了"
真係好登你開心呀

樓主:唔好再咁執著啦....幸福真係要自己爭取架
為自己又好..為個女又好..為個老公都好
放低怨恨吧....
恨一個人真係會好辛苦架
何況你唔上恨一個人呢

但我始終都相信"明天會更好"
開心些啦
子峻媽咪

男爵府

樓主, 其實你一開始與現任老公結婚的動機就係錯.所以今日你會咁唔開心.
你亦都可能受左好多99氣所以會小6299, 不過咁樣始終係不尊重長輩.
點解當初你會選擇一個咁唔長進的C6??

子爵府

多謝大家~我唔係好好~只係人遇到事情會長大~希望樓主~你都快快長大喇!!我知道或者你有好多委屈~~但係佢始終都係長輩~~有唔鐘意既地方~咪忍一忍囉~每個人都有底線~試下將你既底線~放低o的喇~如果佢都係咁..你咪唔好理佢囉!!做人就係咁架喇~你忍下我我忍下你...如果唔係~~監獄都會有好多人喇~!!試下放開自己既懷抱喇~你自己個人都會開心o的喇係咪?個樣都會靚o的!!如果想自己生完靚o的索o的~~你個人都要身心健康~呢個係真既!!好多媽咪都會生完覺得o的肚風好多~我見過有好多媽咪都係成日唔開心..個肚都真係好多肚風~因為o的風唔識走呀..怨氣真係會o係體內架~唔係安慰你o的咩野~因為我以前都同我99相處唔會~~成日都記住佢對我既衰~~但係自己睇開o的~~個人都會開心o的囉~你老公都會錫你多o的~無人會想對住一個成日都苦口苦面既人~~你既囡囡都會唔識笑~~你都想佢開心快樂成長架嘛~~!!唔為人都為自己諗下喇~!!同埋呢度o的媽咪都係想你好~唔好咁講野~做人要有口德架~!!希望你聽得入耳喇!!

男爵府

原文章由 PCCW2319 於 08-7-18 23:00 發表
!!!!!!睇左咁耐, 發現做得最正確 & 最醒目既係樓主既 ex bf

水晶宮

!!!!!!睇左咁耐, 發現做得最正確 & 最醒目既係樓主既 ex bf
天空之城, 快樂之地

琥珀宮

據理力爭??? Sorry,真係唔覺得你爭取的是有道理 ...

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-17 12:24 發表
我都知佢地係長輩,但我只係講出我心底嘅說話!咁就係不對嗎?凡事據理力爭,遇到不公平嘅事我會出聲囉!可能我過多十年會化嘅!

洋房

其實我都唔係咁好,我同老公感情已經無得再淡.做女個陣,咩都唔洗做.而家咩都要做,我係做美容,放工返到屋企.11:30PM,回家仲要做家務(佢唔會幫我執屋),而家我做到隻手有事唔做得,唯有幫佢打理生意,佢 比8000人工我.有時唸,個老公錫自己味得,但我唔覺得,只覺得我是一個員工+女傭+洩慾工具,平時都係我自己--無論行街,個仔的事,家務,但$永遠無我份.佢個朋友叫佢去飲酒(好夜),佢又去,第二日仲要車我同個仔去運動會,佢就4:30AM先返,返到屋企,D酒仲未散,我唔明2個男人都可以飲到咁,我囉佢電話問佢個電話係邊個,佢話個朋友新號碼.佢個朋友同女友慶祝拍拖週年,叫佢去澳門,佢又去,結果個朋友放飛機,個2日,我係澳門真受罪,返到香港,個朋友叫佢飲嘢,佢同個朋友講話我唔知比唔比佢去,其實佢都係比說話佢朋友聽,我次次都比佢去.結果,佢將個日我CHECK佢電話的事放在心,佢話我唔信佢,其實我真係唔信佢.我同佢出街沒有拖手,攬下都無,而且佢好像無心機咁.同佢D朋友,屋企人就好開心.同佢地就講心事,同我就只有傾工事,佢變了,好悶呀...我決定放棄,佢咁遟早有第二個,我而家最緊要有錢.
apple :>

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇完哂~覺得樓主好細路女呀!
人地無本份要鍚你的!
得唔到想要既野就0係度怨天尤人
不負責任, 自私自利呀!
好恐怖

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 elkykit 於 08-7-17 00:30 發表
樓主,多口問句...其實妳係咪真係love妳老公架??? 妳話之前比前男友hurt得好深, 所以妳就好快嫁比妳老公...又話因為62應承比錢結婚,買樓所以就努力造人,跟住結婚 我覺得妳好似當妳老公係"水泡"囉! ...

我無睇晒所有留言, 但我都有以上感覺 (我諗都好明顯). 我覺得樓主老爺奶奶可能都有以上咁明顯既想法, 所以有$都唔想過樓主一家手. 與其靠人, 不如發奮.

[ 本文章最後由 阿早! 於 08-7-18 17:57 編輯 ]

男爵府

樓主, 很想知道, 您有返工嗎,做什麼職業? 不能養活自己及bb嗎?

還有, 你學歷如何?

水晶宮

畀面勳章

樓主你唔需要咁激動(偏激), 其實呢度個個mami
都素未謀面互不相識, 大家只係睇完你嘅post後
平心而論作出回覆, 基本上要講嘅i都講晒, 我相信
大部份都係出於善意同無惡意嘅.

當幾乎所有人都認定你本身都有問題的時候,
你是否都要自我檢討一下呢 ?

呢個世界無話邊個欠邊個, 退一步海闊天空
樓主你又何必如此執著呢 ?

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 16:44 發表
你小心自己個肚好過啦!你無資格叫我收皮!

大宅

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 16:44 發表

SORRY喎~~ 串咀得滯~~ 串親你添~
收皮...都係等個天同你做la~

複式洋房

原文章由 marwai_1030 於 08-7-18 14:57 發表
各位姊妹~ 唔好意思~

唔好怪我份人"串咀"兼"粗俗"左d~
我唔記得贈樓主兩個字~~
收皮~

男爵府

唉~
唔係八掛~只不過真係關心妳囡囡
請問妳會好好照顧囡囡嗎?
她是無辜的,請好好愛錫她
千錯萬錯都係妳地大人既錯
見妳提到唔係點提佢
唔好只顧妳自己既外表啦
關心一下妳囡囡,睇住佢長大,一日一日咁變
妳會好開心架
唔好咁執著啦

[ 本文章最後由 琋琋BB 於 08-7-18 22:36 編輯 ]

洋房

樓主10 years later when you look back, you will regret and realize how stubborn you are now.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 060905 於 08-7-18 15:54 發表
其實樓主你有無諗過你兩個離婚, 個女會交俾誰人照顧?? 呢個反而係我最關心既問題!

當然由樓主及其有$亞媽啦.

大宅

我一口氣睇晒啦,知道你老公點解會後悔娶著你

呢個係個好好既反面教材,我知道點教我既小朋友。多謝樓主!

男爵府

其實樓主你有無諗過你兩個離婚, 個女會交俾誰人照顧?? 呢個反而係我最關心既問題!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

既然係錯,就吾好再錯落去,離婚對你同身邊人係解脫.

複式洋房

樓主,你係嫁比你老公唔係嫁比6299,啱傾見多d,唔啱傾見小d或者唔見囉!唔好講得咁嚴重。離婚可以好容易,但自已要細心想下,小朋友好無辜,無喇喇變佐孤兒仔。單親對小朋友好咩?其實夫妻之間只要仲係全心全意愛對方就已足夠,其他人或事根本不值一提,唔好諗太多喇!

首頁
12345...9

尾頁

跳至