夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

樓主,

我只可以同你講我都唔鐘意6299, 我都試過好無禮貌咁用說話寸番佢, 事後我俾我老公鬧我, 咁寸佢父母, 我都覺得自己唔岩, 6299話你, 唔係叫你啞忍, 我會黑面, 唔理, 但我唔會再寸佢地, 我知返到屋企寸我老公, 你要諗無佢地亦都唔會有你老公, 就算佢地唔岩, 咪唔來往羅, 但我地無權鬧佢, 明唔明, 就算將來你有第二個6299, 就算佢地對你唔好, 你可以唔開心, 可以唔孝順佢地, 但真係唔可以鬧佢地, 如果有人鬧你父母你都會覺得佢地唔岩啦!就算我呢一刻唔鐘意我既6299, 佢地老左我都會同我老公以及佢既家姐細妹照顧佢兩老, 呢個係做新抱應該做既事!

仲有因果, 你咁樣對6299, 如果你將來有新抱, 女婿佢地都可能一樣咁對你, 你又會開心咩!

大宅

各位姊妹~ 唔好意思~

唔好怪我份人"串咀"兼"粗俗"左d~
我唔記得贈樓主兩個字~~
收皮~

大宅

開心D ....針唔(吉)到肉唔知痛..大家都明既, 無謂激氣. 我以前都好嬲99...佢好野蠻..到宜家我都恨之入骨, 但時間可以沖淡一切, 只要老公對您好咩得.

子爵府

婚姻並不是兒戲的, 只因C6父母沒有兌現當日之諾言便覺得婚姻會很快便結束, 請問你有沒有為小朋友打算? 知道什麼是"身教"? 點解一點責任感都沒有卻去生小朋友?

大宅

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 14:12 發表
呢位亞太,其實每個人性恪都唔同!你怕事鍾意咩都唔出聲,但我唔係囉!好多detail嘅嘢你有唔知,你憑什麼咁話我呢?:;pppp:

好簡單~就係你份人太記仇law~~
做女人既優點你樣樣都冇...
做女人既缺點你樣樣都有齊晒!!

複式洋房

樓主, 我相信每個人做每件事總有他的理由. 但無論當初你因何原因去結婚都好, 既然婚都結了, 女也有了, 何不將負面思想化為正面能量, 例如, 你覺得你婚後生完變肥了, 你可以減肥的, 減肥可以不用錢吧?! 你想扮靚, 你以住可能會出去做FACIAL, 又或買貴一點的衫, 但現在你可以自己在家中做FACIAL又或買平一點的衫, 只要襯衫好看, 也會著得美麗的.

另外, 好明顯你老公愛你多過你愛他, 其實這也是一種幸福. 那倒不如好好珍惜你現在的老公, 嘗試重新愛他, 建立親蜜關係.

樓主, 我都有婆媳問題, 曾經也好想好想同他們這BAN人講得清清楚楚, 但知道一切也沒有用的. 如你知道你99是這樣一個人, 你就少D聯絡她. 我相信如果一個人沒有朋友, 又同自己的親人反面, 這人必定有性格問題, 所以我相信你的99也不是善男信女, 不開口罵人也不等於此人就是善良, 可能她出的招還比惡人"利"害.

如果樓主你只是呻下老公, 呻下自己後悔結婚, 呻下99的不是, 這也無偒大雅, 但樓主你要明白, 婚姻是你自己的, 無論你已經玩夠或未都好, 你要想辦法去維持這段婚姻. 就算你覺得將來會同老公分開也好, 何不努力享受現在的婚姻生活? 你如果一直覺得會離婚, 那你一定會離婚; 如果你一直後悔結婚, 後悔同這個男人一齊, 你就會永遠不開心. 努力呀樓主!

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 07:01 發表
但之從C6搬咗入我家住,99就好少揾佢!99係一個有仇必報嘅人,就講返傾婚事咁,當時佢要我星期三上去,但我嗰日要返whole day,我去唔到,叫c6同佢改第二日。到我星期六day off可以上去,佢就話約咗friend,咁我話可以等佢到夜晚,但佢 ...

子爵府

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 14:12 發表
呢位亞太,其實每個人性恪都唔同!你怕事鍾意咩都唔出聲,但我唔係囉!好多detail嘅嘢你有唔知,你憑什麼咁話我呢?:;pppp:

details係唔知
但睇你的回應,的確反映出你成日係自己角度出發諗
好自我中心,好唔成熟....的大小姐....

人地同你三唔識7...話你有金執咩!
人地做咩要晒時間打野"教精你"

算啦....同你說,你都係堅持自己
唔經歷一D事同挫敗,你唔會長大,唔會成熟

封口啦我...

珍珠宮

其實要講既講哂, 事情好簡單...

1. 你唔妥99咪以後老死不相往來囉
2. 你有工人湊bb, 你咪可以修身扮靚返工囉....
重有咩問題?你條氣咁都唔順真係無人幫到你架喎!

p.s. 你老公願意入贅貴家, 俾你點來點去都無怨無尤, 你都算係咁啦......你重日日係佢面前數佢呀媽...大小姐, 你憎人呀媽啫, 無理由要你老公憎埋自己呀媽架!

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 14:01 發表
但之從C6搬咗入我家住,99就好少揾佢!99係一個有仇必報嘅人,就講返傾婚事咁,當時佢要我星期三上去,但我嗰日要返whole day,我去唔到,叫c6同佢改第二日。到我星期六day off可以上去,佢就話約咗friend,咁我話可以等佢到夜晚,但佢 ...
好好過每一天......

複式洋房

原文章由 marwai_1030 於 08-7-18 13:50 發表

算吧la...

佢lee種人,大家同佢講多都冇謂,
佢只係識得向住自己既角度諗....
以為自己外表靚有鬼用咩~
冇內在美...講咩都冇用!!

真係唔好話我又衰又黑心...
有得佢自生自滅la...
我地最好祝佢早日離婚,
...

複式洋房

但之從C6搬咗入我家住,99就好少揾佢!99係一個有仇必報嘅人,就講返傾婚事咁,當時佢要我星期三上去,但我嗰日要返whole day,我去唔到,叫c6同佢改第二日。到我星期六day off可以上去,佢就話約咗friend,咁我話可以等佢到夜晚,但佢都唔肯。我知佢係玩我囉!因為星期六姑仔一家day off佢唔會出去、同埋我99根本就冇乜朋友,99同自己親生細妹都可以有5年唔妥、完全冇揾過。佢覺得:叫我上嚟你唔上,到你想到就唔比!
我都聽過同佢細老拍咗拖五年嘅女友講:佢亞媽要人就哂佢、要人氹同逢承!c6話亞嫲對佢亞媽好差!咁呢D都係上一代嘅事,都唔關我事啦!係冇理由要咁嘅態度對我!C6話佢妹夫對咗佢亞媽7年,佢亞媽都對佢妹夫好差,成日點佢做嘢又成日鬧佢!直到B女出世先對佢好D咋!我自問冇佢妹夫甘好忍耐力!
原文章由 cyc0319 於 08-7-18 13:32 發表
唔好強迫自己做D 唔開心既野,最緊要自己覺得舒服咩得, 有D 99 好野蠻, 如果經濟訐可, 可在家照顧 BB, 等佢返學您未可以出來做返野....到時都係28之媽...同時珍宜家修下身....扮下靚...做返個靚太太, 學下照顧老公... ...

大宅

你講出晒我的心聲....

原文章由 marwai_1030 於 18/7/08 01:50 PM 發表

算吧la...

我地最好祝佢早日離婚,
...

複式洋房

一個好好既提示要點教女.

大宅

原文章由 ChristieMing 於 08-7-18 12:51 發表

大家唔係唔比你講心底話出o黎,唔好話係99,有時面對唔同o既人,都會有同樣o既情況,例如你老闆,試問有邊個冇受過老闆o既氣呀!如果每次比老闆鬧完都鬧番佢轉頭,咁仲洗搵食o既?!?我覺得都要睇下對像係邊個,99話晒係你長輩,難道你連尊 ...

算吧la...

我地最好祝佢早日離婚,
等佢老公早日脫苦海!!
重要叫佢老公搶返囡囡既撫養權,
費事個女將來好似佢咁!
(世上可以少左個"自私自利"既人)
重要祝佢老公快d搵返個好老婆好媽咪比自己同囡囡

另外重要祝佢以後冇人吼~~
等佢成世孤獨終老~~
到果時恨錯難返~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-18 13:14 發表
算啦!因為佢係99....所以佢講嘅說話幾唔好聽,我都要聽,佢點串我,我都要忍!但調返轉我咁對返佢就係我不對、不尊重長輩?我唔會比佢食住我!

所有事都冇絕對o既對錯o架啦!~
你講得o岩呀!佢係你長輩,你應該要忍o架!~
但若果你覺得佢對你唔好,你咪唔好見佢o羅,你地又唔係一齊住,都唔會有咩爭吵o架啦!
而且我地係局外人,你地當中發生過咩事,我地又唔知道,我地只係聽你o既片面之詞,究竟誰是誰非,邊個知呀!
同埋由始至終,你都冇講過你99鬧過你,佢只係比說話你聽啫,咁你咪左耳入右耳出o羅。又唔係淨係你一個要受99氣,呢到大把媽咪都係咁啦!
你大個女o架o剌....要識待人處事之道,如果你咁樣繼續落去,蝕抵o個個係你咋!~

大宅

唔好強迫自己做D 唔開心既野,最緊要自己覺得舒服咩得, 有D 99 好野蠻, 如果經濟訐可, 可在家照顧 BB, 等佢返學您未可以出來做返野....到時都係28之媽...同時珍宜家修下身....扮下靚...做返個靚太太, 學下照顧老公...等佢覺得您最好...到時就算再同佢地嘈(99)...佢都會站在您個邊....(但千萬唔好阻左止您老公返屋企見佢地, 大方d, 您唔like 咩唔去)...心情靚左....病都少D.

複式洋房

我99係咩性恪我好清楚,佢點樣對我,只有我知道......我自問冇各位咁好忍耐力 算啦!

複式洋房

算啦!因為佢係99....所以佢講嘅說話幾唔好聽,我都要聽,佢點串我,我都要忍!但調返轉我咁對返佢就係我不對、不尊重長輩?我唔會比佢食住我!

複式洋房

我唔會同呢個女人道歉!成家人都依經怕咗佢!但我唔會囉!就算我怨佢地係我唔對!我最多咪以後唔同佢見面囉!我係有錯嘅地方,但佢究有比氣我受啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jayjay_pig 於 08-7-17 20:01 發表
其實婚姻唔係太適合我,i don't like say at home!我真係好後悔結婚,我老公都好後悔merry me!但係依可以點?我睇呢段婚姻都唔會長久!我講出我嘅心底話就係我不分尊卑,咁即係話我唔可以將心底話表達出嚟啦!咁你地99比說話 ...

大家唔係唔比你講心底話出o黎,唔好話係99,有時面對唔同o既人,都會有同樣o既情況,例如你老闆,試問有邊個冇受過老闆o既氣呀!如果每次比老闆鬧完都鬧番佢轉頭,咁仲洗搵食o既?!?我覺得都要睇下對像係邊個,99話晒係你長輩,難道你連尊師重道o既常識都冇嗎?

最重要o既係,係睇道理o係邊一邊?就你99o既事,點解你覺得6299有錯呢?o個o的又唔係你o既錢,又唔係你老公o既錢,點解你會覺得佢o地o既錢一定要用o係你地身上,唔比你地就佢地唔o岩?呢o的係咩道理呀?

再者,你話6299對你地唔好,試問一下閣下,你地對佢兩老又好好嗎?將心比己,一個對自己唔好o既人,你會對佢好好嗎?

呢到個個都想話你知,你自己都有問題,即使你離o左婚,將來要面對另一段婚姻,一樣會遇到同樣o既事,我地只係想你改變一下自己o既諗法,即使將來有同樣o既問題都識得點處理。

複式洋房

我相信樓主係一個自私的人, 剩係掛住自己個樣子,身材, 做左人媽咪大部份心思,都放在小朋友身上, 特別剛剛出世, 那有時間理自己身材有沒有變, 樣子美不美, 我估樓主覺得吾抵, 以樓主禁正的條件, 得個禁的老公, 離婚是三個人的事, 不只是你兩公淒要想清楚, 小朋友無得選擇自己的去留和命運

首頁
23456...9

尾頁

跳至