自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

唔好意思
請問我地係為左乜野遊行呀?

水晶宮

原文章由 keroroee 於 08-7-16 23:32 發表
校董晚安....

唉...分錢唔勻囉...講真..個topic係咪唔清楚呀!

係呀!

好似無一個明確的目的咁

水晶宮

原文章由 keroroee 於 08-7-16 23:39 發表
校董,

有無時間支持下....你fans多喎!

不過我真係要洗白白先...陣間見.

嘩!你咁講,我好驚架喎

水晶宮

自選旅遊行程日期 (最終以黨蔘決定為準)

星期六 8月 16, 23, 30 (下午)
星期日 8月 17, 24, 31 (下午)

1. keororee
2. KITKITDaddy
3. Wingtung-MaMe
4. 晴朗ma (Sunday OK)
5. 沙沙 (24)
6. 朗仔
7. chinghomama (16,23,30)
8. justin 08
9. louise0752
10. candy32
11. bighug
12. nataliemama (16, 23, 30)
13. 車厘b (23,30)
14. yanau
15. 蜆介鯪魚球
16. cherrytso (16,23,30)
17. jesscovere
18. 88328mama
19. blee427
20. blee427 個friend
21. 朝日太太
22. jm1874
23. 小泳
24.chisum-ma (sunday ok)
25.sandylaw

水晶宮

請問現在有確實日子未呀?

水晶宮

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-20 00:20 發表
......雖然27/7我一定唔得,但係我度緊3/8得唔得喎.....居然變成口巷巷大隻講

我3/8唔得 唔知會唔會變成口腔腔呢

水晶宮

因人手有限, 如有遺漏請再次更正, 謝謝合作

A組:車厘b (2-10) 經理>樣樣都經你
B組:chinghomama (11-20) 經理>樣樣都經你
C組:BBFATFAT (21-35)
D組:jesscovere (36-50)
E組:joeywongmy (51-65)
F組:Blee427 (66-80)
G組:yenho (81-95)
H組: 朝日太太 (96-100)
keroroee大打什

請參加儘快確定人數及日期, 以便統計
(尤其 ? 號)

遊行參加者

1. keororee (2大1小,OK)
2. KITKITDaddy (2大1小,3/8)+聯絡中朋友
3. Wingtung-MaMe (1大,OK)
4. 晴朗ma (2大1小, 27/7)
5. 沙沙 (1大1小,3/8)
6. 朗仔 (1大,3/8)
7. chinghomama (1大, 7/27)
8. justin 08 (2大,日)
9. louise0752 (2大1小, OK)
10. candy32 (2人,3/8,日)
11. bighug (?, ?)
12. nataliemama (2大2小, 27/7 3:00)
13. 車厘b (1大27/7)
14. yanau (2,六/3,日)
15. 蜆介鯪魚球 (5-6人,OK)
16. cherrytso (2大1小, ?)
17. jesscovere (1大1小,?)
18. 88328mama (2,3/8)
19. blee427 (2人,六)
20. blee427 個friend (2人,六)
21. 朝日太太(2大, OK)
22. jm1874 (?, ?)
23. 小泳 (1大,日)
24. chisum-ma (?,日)
25. sandylaw (1, 27/7)
26. cathy-tse (1大1小,日)
27. mydearbb (?, ?)
28. 臭八婆 (1,3/8)
29. beverly@mim (1大,日)
30. /
31. claudia (1大,3/8)
32. alicechan (?,?)
33. /
34. hinhofion (?, ?)
35. Andyrain (?, 27/7)
36. kc_01k (1大1小,日)
37. formula0106 (3人,日)
38. chihinmom---(?人,六)
39. lestat (?, ?)
40. candy32 (2大,?)
41. 小樹熊 (1大1小, ?)
42. happytse (2大1小,日)
43. minka (2大, ?)
44. mini362436 (2大, ?)
45. JLmammy (2大,日)
46.YING_WAI (1大, ?)
47. Mccheng (2大1小,3/8)
48. etc (2大, ?)
49. florence0204 (2大,OK)
50. Longman_mama (2人,?)
51. Babyjerry (1大,?)
52. Wing1010 (1大,?)
53. bbdou (2人,日)
54. mat媽 (2大1小,六)
55. sindy (?, ?)
56. yenho (2 大1小,27/7)
57. yenho 朋友 (2大2小,27/7)
58. panco (?, ?)
59. kanas526 (2大, ?)
60. kiwaiwong (2大2小, ?)
61. 雪晴晴(1大1小, 27/7)
62. 媽媽可人(1大1小, OK)
63. Littlebd (3大1小,日)
64. BBFATFAT (?, ?)
65. RACHEL219 (2大1小,日)
66. Bebilam (?, ?)
67. alicechan2006 (?, ?)
68, Caryfox (2大1小, ?)
69. saucha (2大2, ?)
70. SandSand (?, ?)
71. fwc (?, ?)
72. SHMCHAN (1大2小, ?)
73. 傻妹 (2大1小, 27/7)
74. peter123 (?, ?)
75. agnesb2008 (?人,3/8)
76. 肥肥師奶 (2大2小,?)
77. CICISASA (?, OK)
78. /
79. carol (1大1小, ?)
80. mon-mon (2人, ?)
81. yoyo18(2大, 27/7)
82. 小百合MAMA(2大2小, 27/7)
83. AA媽媽 (3/8)
84. 咕怪媽媽 (2大1小, OK)
85. catw88 (2大1小, 27/7)
86. twinky628 (未定)
87. kiwaiwong (未定)
88. sonic04 (2大1小, OK)

誠意邀請加入遊行人士

ma媽
ruby2004
HCLAU
WYmom
wg_ann
malimalihum
godgame
justin08
onmummum1
tkkmama
叮鈴
yeenmama

請問點解要除去30.的名字,佢都無話唔去遊行,佢只係27/7唔得閒,佢仲度緊3/8得唔得架喎

水晶宮

樓主,

我知道你是有心攪好這次遊行的,奈何人力資源有限,又無政黨全力落實支持,單憑樓主和幾位bk媽咪的力量又好難攪得成遊行,不竟大家都無這方面的經驗呢!但若然現在就放棄,就白白浪費之前的努力了,現在距離限定時間還有26小時,希望各位能再次團結,最終能攪得成這次遊行

水晶宮

原文章由 傻妹 於 08-7-21 17:24 發表
Update:

73. 傻妹 (3大1BB - 27/7)

另外,我想講我唔係中產其實是次目標是否講讀書津貼果$1000呢, 為何又變成中產做標題?

agree

我都唔係中產

水晶宮

嘩!自從FA8866加入左之後,真係令我大開眼戒,所有野都整理得好快,仲有地圖俾大家睇集合地點,做過攪手果然係唔同D

還有真係唔該哂軍曹大人,三位專業攪手和其他bk義工媽媽,令今次遊行出師有望 真係唔該哂咁多位

我們在727遮打花園見啦

水晶宮

黑色衫...喻意"看不到光明,未來只有黑暗"

水晶宮

原文章由 mon-mon 於 08-7-22 16:35 發表

提得咁含糊, 跟本不足以帶出事件的嚴重性, 提出與否,作用不大.

其實可唔可以將第十項推上為第一,二項呢?

水晶宮

原文章由 keroroee 於 08-7-22 23:02 發表
終極版1 (必睇版)

口號
特首派糖不得其所 紓解民困意義無咗政府趕絕夾心層 迫我辭工做懶人慳慳埋埋交晒稅 一個唔該派晒佢勤勤力力去做工 每日只瞓幾粒鐘 年年交稅褲穿窿 辛苦耕耘夢長空立即 ...

兩條橫額都有掛中產之名既

有無第三個選擇呀?

水晶宮

我接受唔到自己係"中產及邊緣中產聯盟"的成員

首頁

尾頁

跳至