自由講場

跳至

首頁
23456...64

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我就覺得自己可能有陰陽耳,
有時會聽都D怪聲,
但就唔係十分清楚內容,
由其係我親人回魂夜,
在家中連續3晚聽都佢回來D怪聲,
但我4佬就聽唔都任何聲,
就真係睇唔到D咩啦,

不過初時以為我先己有精神病,
因為我十幾歲時發現,
原全無人提出有得聽唔得睇的理念,
直至我弟弟死個一晚,
我未知死信前,
聽到他的鼻敏感的聲音,
當時全屋得我和個仔,
一定唔係我個仔的聲音,
半小時後至收到死信,
之後一段日子就間斷聽到佢係我家的聲音,

之後回想自己的經歷,
就覺得自己可能有陰陽耳,

大宅

睇到我好驚 但又好想聽

我想問,如果屋企無裝任何神位土地,只係入伙前拜過4角(請晒d無主"朋友"走),咁以後會唔會仲有野入屋架?

我有養狗,想問下狗係咪睇到呢d野架?佢地會吠"佢地",定係會驚到唔敢出聲架?

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

自己就無,我朋友就有陰陽眼,佢講左好多比我聽,早前我另一個topic都有講過下。

不過佢話7月就真係特別多,佢自己都好驚,所以唔會出太多夜街。

同埋,我成日都會問佢,我隔離左右有無朋友仔呀,佢話我"痴線"

不過佢講過比我知,響街到見到d旋風仔就唔好踢佢一腳,好多時都會有朋友仔坐在旋風頂。

大宅

原文章由 咕b 於 08-7-18 09:10 發表
有d會避人, 有d會肓中中撞埋嚟

睇唔到佢哋咪唔駛理佢哋囉

我就唔係每次都feel到凍, 只係佢行得太近我, 貼得太埋我先會凍, 有d冤氣較重嘅, 都會覺得凍, 其他正常情況, 我只會覺得周身唔舒服, 有重好大壓迫感

大致 ...

係咪佢地一係身邊, 自己就會感到無啦啦凍架? 你估成日唸佛經, 佢d野會唔會驚既呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 choleliu 的文章

(..不過佢講過比我知,響街到見到d旋風仔就唔好踢佢一腳,好多時都會有朋友仔坐在旋風頂。)

咩係"旋風仔"?

大宅

好媽媽勳章

我對依d都好有興趣咖, 大家可以睇吓下邊個blog, 入邊會講好多靈異既o野, 有趣但又好恐怖

http://hk.myblog.yahoo.com/lion- ... mp;id=13&page=2

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

捲起d垃圾,響度猛咁打圈﹗

原文章由 cy101 於 08-7-18 11:51 發表
(..不過佢講過比我知,響街到見到d旋風仔就唔好踢佢一腳,好多時都會有朋友仔坐在旋風頂。)

咩係"旋風仔"?

大宅

原文章由 choleliu 於 08-7-18 12:19 發表

即係佢地坐在垃圾上面?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我有個朋友都有,佢講過一個恐怖經曆比我聽,嚇到我c:

佢自己住,但間唔中佢亞哥會返下黎瞓,有晚佢瞓瞓下,半夜朦朦朧朧起身,見佢亞哥坐佢床邊,咁都不以為意,問佢亞哥做咩,佢亞哥答佢:'無,想同你傾下計o者.'

跟住我個friend咪同佢傾囉,傾傾下,佢覺得有d唔妥,突然諗起對大門鎖明明lock左o架,如果亞哥返,就一定要我個friend o係入面開門至入到黎,咁我個friend即時明白咩事,但仲要口都震晒咁扮鎮定,跟住個隻以佢亞哥形態出現既野,都知我個friend知,就同我friend講話叫佢唔洗驚,佢好悶,只想搵人傾下計.咁我個friend就同佢傾,傾下佢點死,死左幾耐....

到左零晨5點鐘倒,佢就話時間差唔多喇,都要走,跟住就慢慢變淡色至半透明狀,然後就o係窗度飄左出去.

嘩,即係佢地會化身你識既人出現喎,聽完我幾晚唔敢瞓,每晚都要lock埋房門,真係好鬼驚呀.

伯爵府

牛年勳章

原文章由 choleliu 於 08-7-18 12:19 發表

我以前細個好鐘意踢架
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

禁止訪問

別墅

Hello b 大師,

咁快又一年, 又到你解答疑難雜症既時侯。

原文章由 咕b 於 08-7-17 22:49 發表
自細已經有, 見慣見熟....已經冇感覺, 只要班嘩鬼唔煩到我, 唔攪到我小朋友, 我都由得佢哋係屋企自出自入(舊年封屋後就冇得入我屋企), 或者由得佢哋跟住 / 同我小朋友玩....我完全唔理, 但佢攪到我憫 / 攪到我小朋友 ...

大宅

原文章由 咕b 於 08-7-18 09:10 發表
有d會避人, 有d會肓中中撞埋嚟

睇唔到佢哋咪唔駛理佢哋囉

我就唔係每次都feel到凍, 只係佢行得太近我, 貼得太埋我先會凍, 有d冤氣較重嘅, 都會覺得凍, 其他正常情況, 我只會覺得周身唔舒服, 有重好大壓迫感

大致 ...

咁出猛太陽同室內著晒燈嗰d 會唔會驚架.

禁止訪問

水晶宮

我嬷嬷过身果晚...果阵时我住系新加坡...困困下半夜醒左(或是半梦半醒)...见到嬷嬷企系床边...仲同我讲左几句说话...第二朝屋企人打电话比我话嬷嬷半夜过左身...

我话比老公听...老公话系邪灵...

[ 本文章最後由 54heima 於 08-7-18 13:50 編輯 ]

男爵府

我家姐都有架,細細個已經睇到又聽到,佢都好似咕b咁,會無啦啦叫我哋即刻走呀、拉開我哋咁囉,不過前排封咗對眼就冇再見到喇,佢形容過啲樣呀、佢哋講嘅嘢呀比我聽,嚇到我哋屎屎吓
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我細個時我亞媽話俾我知, 馮寶寶個爸爸都係俾依d風吹歪個咀ga, 因為佢唔知笑個風咩喎

原文章由 choleliu 於 08-7-18 11:29 發表
自己就無,我朋友就有陰陽眼,佢講左好多比我聽,早前我另一個topic都有講過下。

不過佢話7月就真係特別多,佢自己都好驚,所以唔會出太多夜街。

同埋,我成日都會問佢,我隔離左右有無朋友仔呀,佢話我"痴線"

不過佢講過 ...

大宅

好媽媽勳章

雖然好驚,但我都想聽(睇?)呀~
以前我朋友麻麻過咗身,頭七回魂夜果晚,佢好驚瞓唔著,於是打俾我諗住傾成晚,我哋12點開始傾,大約傾咗一個鐘頭到,即係1點鐘鬆啲,無端端個電話就好窒,好似收唔到咁,一陣就斷咗線,咁大家都無理啦,佢就打返俾我,如是者又傾傾傾,過咗一個鐘又試係咁,都無理,點知到咗3點鐘又係咁!!!!我哋果個係屋企電話嚟,傾咗咁多年都未試過咁,咁都諗可能電話公司問題,所以佢就用手提打俾我,但係一格都收唔到!!平時係收爆ga...跟住我哋都冇再打電話落去,之後我問返佢果晚點,sofar都冇事發生,佢阿ma就話可能麻麻唔鍾意佢返嚟個孫就講電話,所以搞鬼wo...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咕b,

會唔會有朋友有麻煩,疑惑(似係又似唔係) or 屋企人講野古怪(唔知係咪撞鬼), 會揾妳幫手睇下係咪有個類朋友仔係屋企嫁?

首頁
23456...64

尾頁

跳至