自由講場

跳至

首頁
34567...64

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

好媽媽勳章

quote]原文章由 曲曲 於 08-7-18 14:44 發表

我老公都成日感覺到 有時都會見到
佢話個細個時比人湊 時常打開門望到走廊好多人行來行去

我最近成日係屋企覺得有人走來走去
不過感覺快 轉頭望清楚又無野
我認為係自己幻覺
但見你們咁講 ... [/quote]
我都會覺得間屋有人行過,有次俾我響眼角瞟到個黑影,望住佢入咗廁所跟住disapear...不過我覺得佢唔stay響度就冇問題,行過je,千祈唔好搞我

子爵府

咕b,

我有一個問題想知好耐架啦, 在街上見到有d精神有問題或妖妖地的人係唔係有隻嘢跟住佢地?(如果妖妖地的男人係俾女的纏住....) 西醫話係思覺失調, 我老公就話係有嘢控制住.

男爵府

咁樣講呢個世界真係有鬼,佢地有鬼無家庭,或鬼夫妻一起,做鬼靠什麼來為生,做鬼開心定係做人開心
咁我們是否不應怕鬼? 因為我地第日一定有機會做鬼

有捨必有得 有得必有失

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 cookiegg 於 08-7-18 13:12 發表
我有個朋友都有,佢講過一個恐怖經曆比我聽,嚇到我c:

佢自己住,但間唔中佢亞哥會返下黎瞓,有晚佢瞓瞓下,半夜朦朦朧朧起身,見佢亞哥坐佢床邊,咁都不以為意,問佢亞哥做咩,佢亞哥答佢:'無,想同你傾下計o者.'

跟住我個 ...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 cookiegg 於 08-7-18 13:12 發表
我有個朋友都有,佢講過一個恐怖經曆比我聽,嚇到我c:

佢自己住,但間唔中佢亞哥會返下黎瞓,有晚佢瞓瞓下,半夜朦朦朧朧起身,見佢亞哥坐佢床邊,咁都不以為意,問佢亞哥做咩,佢亞哥答佢:'無,想同你傾下計o者.'

跟住我個 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

男爵府

我朋友有陰陽眼, 話週時都見到, 屋企、"車立"和公司....

**有次坐"車立", 開門時沒異樣, 進入後關門看到有三隻嘢, 佢哋好似知我朋友看到佢咁, 在身邊嚇佢, 因我朋友由小都大看慣, 當它們不存在看唔到咁, 門一開我朋友即走.......

**佢話公司都有, 有時加班時, 看到有咩係身邊走過, 佢通常當看到, 唔係它們會好百厭的作弄他的。

**有次佢係戲院看戲, 有隻好似知我朋友看到佢, 係佢腰間和腿間突然伸出頭來嚇他, 佢話要死頂當看不到, 唔係有排煩..... 嚇佢嚇到散場。

不過, 佢話佢會聞到氣味, 有屍臭味就會有隻係附近~~~

侯爵府

2024年龍年勳章

我都想知多d

大宅

我都覺得我個囡"睇到",佢一歲大時周不時玩玩下大喊(未識講野)撲埋黎要我抱,起初無為意。到佢識講野就有會喊住叫 驚驚。
幾個月前重恐怖,佢 week day係比姑媽湊, 突然指住姑媽間房牆角(冷氣機位)叫驚驚,問佢咩事又未識講,總之就唔肯入房瞓。有晚瞓到半夜突然大喊指住牆角,跟住要攞床頭既佛菩薩(己開光)放喺床頭(牆角下面);後來姑媽問有関方面既人,佢話亞囡好易見到果d野,叫我地拜下床頭亞婆。果個星期每晚佢都要求放佛公喺佢隔離瞓。
到了weekend爸爸帶佢返屋企(我同老細見客), 果晚本來好地地。十點幾突然接到c6來電,話個囡有事叫我立即番屋企。我返到去佢地倆父女過左我mami屋企(我同mami住喺门對门)。聽c6講本來玩玩下亞囡話要瞓,但又唔肯入房要瞓梳化;咁c6咪入房攞枕頭、被。出到黎,亞囡爬轉大喊,起初以為佢整親想話抱起佢,點之亞囡推開c6兼望住佢後面叫 : 走、走... c6唔理三七二+一抱佢出门口走人,當時我mami隻狗吠得好厲要,亞囡入到婆婆屋企即到收聲...我等佢瞓著先抱番屋企。第二日立即帶佢拜黃大仙和我 爸 爸;後來揾人求左個 開光菩薩比佢帶先好d. 真嚇c人

男爵府

QQ吉吉,

我諗你朋友真係要正視下, 都好大機會

(E.............你係咪浠浠媽咪? )

原文章由 QQ吉吉 於 08-7-18 16:10 發表
我朋友懷疑有鬼响佢屋企出入, 仲會攪佢個三歲仔, 但唔敢肯定, 因為佢一家都係基督徒. eg.
1. 夜晚瞓覺久唔久都覺得俾野責,佢話呢d感覺通常半夜開始, 到5am左右就散,有時佢呢頭掙扎到覺得鬆番, 瞓隔黎個仔就會大喊大叫. ...

男爵府

睇到你地咁講都有d 驚驚地.

公爵府

畀面勳章

原文章由 咕b 於 08-7-18 00:00 發表
頭先已經講咗細佬係地鐵站其中一件嚇親人嘅事啦....咁又講吓阿哥先....

之前未搬時, 屋企留下有個大空地, 通常4-5點放學後都會有固定一班小朋友一齊係度玩, 咁有幾個媽咪就會一齊坐低傾吓計同睇實d細路.....咁嗰日 ...

我細女都試過對空氣講,好驚姨姨.....,我細女有時都會,同佢一齊好驚 唔知係咪有陰陽眼?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 mm7163 於 08-7-18 17:25 發表
我都覺得我個囡"睇到",佢一歲大時周不時玩玩下大喊(未識講野)撲埋黎要我抱,起初無為意。到佢識講野就有會喊住叫 驚驚。
幾個月前重恐怖,佢 week day係比姑媽湊, 突然指住姑媽間房牆角(冷氣機位)叫驚驚,問佢咩事又未識講, ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

原文章由 曲曲 於 08-7-18 20:26 發表
我們住公屋,而且係特快時揀架!
我只知道之前呢間屋個老人家過生
(入住後收到醫院的信才知)
而且呢間屋個男戶主聽講放火自殺
(我媽識得人係戶主的親友)-亦係後來才知
報紙就話係係床食煙訓著左所以火警

我們無安地主et ...

不如找人返黎做d法事同裝個神位等一家都安心d啦 !!

侯爵府

聞到tim呀

原文章由 mable1124 於 08-7-18 17:13 發表
我朋友有陰陽眼, 話週時都見到, 屋企、"車立"和公司....

**有次坐"車立", 開門時沒異樣, 進入後關門看到有三隻嘢, 佢哋好似知我朋友看到佢咁, 在身邊嚇佢, 因我朋友由小都大看慣, 當它們不存在看唔到咁, 門一開我朋 ...

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

由小到大我已經慣左, 除非朋友仔太強, 我好唔舒服, 否則見到當見唔到囉...連自己親人回魂都係要搵我, 所以無咩太特別既感覺

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

會, 拜四角儀式上, 只係通知 "佢哋" 有新戶主入嚟住, 請 "佢哋" 離開, 但對方肯唔肯走, 就同拜四角冇關, 有d會依然唔肯走, 之於日後, 因為拜四角只屬於通知 / 知會, 唔屬驅趕, 所以日後都有機會有 "嘩鬼" 嚟玩

另外, 狗係可以見到 "嘩鬼" , 但狗係唔識分人同鬼, 狗只會見到有 "陌生人" 入屋就會吠, 或者狗感覺到呢個 "陌生人" 係來者不善, 就會吠, 但有d狗就唔吠, 有可能係因為比 "陌生人" 嚇親, 又或者好似我屋企隻狗咁, 勁爛玩, 見陌生人都玩一餐....

原文章由 BKVIP 於 18/7/08 10:30 發表
睇到我好驚 但又好想聽

我想問,如果屋企無裝任何神位土地,只係入伙前拜過4角(請晒d無主"朋友"走),咁以後會唔會仲有野入屋架?

我有養狗,想問下狗係咪睇到呢d野架?佢地會吠"佢地",定係會驚到唔敢出聲 ...

首頁
34567...64

尾頁

跳至