自由講場

跳至

首頁
34567...20

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

應該係叫防身物

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 11:13 發表

係咪因為你帶左個個飾物呀?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

每個人都唔同原因去養, 有d為財, 有d為情, 有d為仇, 有d為運, 有d為平安(我老公屋企人係我老公出世後就幫我老公養, 佢係為平安)

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 11:41 發表
咕b,想問下你養鬼仔又係咩一回事?點解有人要養?

[ 本文章最後由 咕b 於 08-7-21 12:24 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

簡單d咪戴d防身物

會, 住得高 / 低 冇關係

原文章由 mastergirl 於 21/7/08 11:45 發表
咕b

點可以唔比d 野埋身呢?

我想問: d 野日頭會唔會係屋企出現?

住高d , 會唔會少d "朋友仔" 入屋呢!?!?!?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

正常嚟講戴咗都應該冇傷害

又係皮貅...... ......皮貅唔可以亂帶, 用得不得其法 / 唔識保養, 會好麻煩, 舊年我契家姐攪到好煩, 除咗佢新屋本身有問題之外, 其次就係因為佢身上戴住 同埋 屋企嗰一對皮貅, 令佢出問題, 我同我老公前後用咗兩個幾月時間先可以幫我契家姐清哂班 "嘩鬼", 攪到我勁憫......皮貅唔係個個人都可以隨便戴, 你鎮得住佢, 佢就會聽聽話話, 你鎮唔住佢, 就會好煩

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:00 發表

@0@"..... 唔好俾我睇到個下....

我c6 帶左塊古玉,係62 話在玄圓學院d法師開光架,大肚可唔可以帶呢d架? 另外我好耐之前在北京買左隻粉紅色既"皮優",一直放在手袋入面。另外有一隻大皮優放在露台擋殺,請問皮優有無效擋 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係我個朋友主動搵我嗌救命......咁佢又點會唔知

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:02 發表

=_= 咁你有無話返俾你朋友知呀?佢地有無搞你朋友呀? 可能3隻都爭住入肚,一直跟住等機會......

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

"佢哋" 係會長大, 至於個樣, "佢哋" 可以用唔同形態出現, 後生 / 年老 都會, 要睇 "佢"功力

原文章由 vean 於 21/7/08 12:04 發表
咕b , 咁"佢地"個樣會唔會大架? 我睇d鬼片,隻鬼係小朋友樣,但話已經八十幾歲, "佢"嚇人就變個老人家樣出黎,平時用個小朋友樣。係唔係可以咁架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

在我個人嚟講.....做咩唔講得 "佢哋" 呀? 唔比得人講, 就唔好係我面前出現 鬧 "佢哋" 都係咁啦, 冇咩問題, 只要你唔怕 "佢" , "佢" 又奈你咩何? 除非 "佢" 玩到上身, 咁就麻煩d

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:06 發表

咁都好d,我好驚佢地知我覺得好驚呀 -_-"

我琴日同我媽咪講在呢個topic既故事,如果俾個d野聽到會唔會唔係咁好架? 係咪唔可以隨便講關於"佢地"既事? ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

搵師傅.....我都唔知邊度有....sorry幫你唔到

我鎮宅 / 封屋, 都係我老公自己攪掂, 而且我哋係用泰式

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:09 發表

好多case 都係見佢地在窗飄出飄入... 所以佢地好free架...

我都想封屋唔俾個d野入呀,咕b我地可以點做?去邊搵靠得住既師傅呀?收費貴唔貴架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

封屋前已經清哂一直同住嘅 "居家鬼" , 封屋後就冇一隻可以入到嚟

至於我老公隻鬼仔, 之前聽佢講, 好似係我99已經帶咗返泰國, 以前養係因為我老公出世後就一直都多病痛, 大個咗病痛冇咁多就帶返鬼仔返泰國, 由嗰邊親戚代照顧

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:25 發表

你話你封左屋,但鬼仔都入到架?

其實呢d係咪易請難送架

佢地會唔會要你為佢做d乜架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔可以話附嘅, 照顧得唔好 / 鎮唔住, 就會容易吸引 "佢哋"

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:45 發表

其實照你咁講… 皮貅其實係有個d野附上去啦喎?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

成日係我朋友身邊鬧交, 又會攪到我朋友差d出意外(因為幾個一齊爭, 爭唔贏打算一拍三散).....仲好其他濕濕碎碎嘢....唔係好記得

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:46 發表

哇,咁佢地點搞你朋友呀?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

試過, 曾經差d比隻嘢上咗

原文章由 BKVIP 於 21/7/08 12:47 發表

上身? 咁佢功力咪好深厚? 你有無試過呀?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我未親眼見過有 "朋友"附係飛蛾度, 但聽返好多事件都話同飛蛾有關, 咁就寧可信其有....

原文章由 QQ吉吉 於 21/7/08 12:51 發表
咕B, 呢度好刺激!

請問: 有人話飛蛾有X附著, 唔好拍c佢, 是真嗎?

唔知係咪巧合, 我隔兩年生仔同生女前, 都見到有好好好細隻嘅飛蛾伏响屋企. ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

正常情況下, 係唔會再入屋

原文章由 heart12345 於 21/7/08 13:11 發表

我屋企有觀音像並在觀音廟給師夫開了光,請問朋友仔是否就唔會入屋呢?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好多都會

呢樣好難講, 兩者係度鬥爭, 睇吓邊個贏

情緒差連氣色都會影響到, 所以都可以話係有d關連

原文章由 paklok 於 21/7/08 13:21 發表

係咪一旦俾嗰d嘢搞,
可能連自己都唔知,
只會好瘟瘟登登咁做d九唔搭八既嘢呀?
咁係咪要靠自己定力去幫自己呢?
一旦心情好差既寺候, 嗰d嘢係味搞你既機會大增呀?

就嚟七月節, 有無d咩可以俾BB陀住,
等d嘢搞唔到佢呢 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位有心喇 我11月中先會做手術

原文章由 MuiMuiQQ 於 21/7/08 13:31 發表
咕B,

祝妳一切順順利利, 快d 康復 ~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得你狗狗似迷你牧羊 真係好靚呀, 好鬼得意呀 睇相佢好斯文呀~~~我隻狗玩得好癲架, 呢排仲學識偷嘢, 就嚟激死我喇

慢慢氹吓狗狗啦, 有時可能玩情緒都未定架, 我隻衰嘢有時都會做d奇怪嘢

原文章由 boey 於 21/7/08 14:17 發表
滾動呀 thx~佢係mix黎嫁,睇個樣似小牧唔知mix左咩,但我一樣好愛佢
佢好細膽同驚青,醫生都話佢係因為細膽,上次整到手要打鎮定劑先可以同佢檢查到 佢一驚就會wu同惡, ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大部份都會跟住, 但又唔一定只跟媽咪, 有d會跟住daddy

有咁嘅可能, 曾經聽過唔少例子, 係因為被墮胎 / 小產 嘅嬰靈, 攪到冇得生bb / 經常出意外差d小產, 有d就係出咗世嘅bb會被嬰靈攪

通常會搵師傅幫嬰靈做法事解決

原文章由 zoebaby 於 21/7/08 16:21 發表
咕b
咁我問下如果之前冇左果d bb,會唔會跟住我架? 到我想再要bb佢地會唔會搞我唔俾我有bb或小產?如果真係會,咁有冇辦法解決???唔該晒

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

只要係正宗嘅儀式, 就應該冇問題架喇

原文章由 suilangmui 於 21/7/08 17:51 發表
咕b,

我99最近幫我屋企整o左個觀音像返o黎, 係對住大門口o既, 同埋攞返o黎之後做o左個請佢返o黎o既儀式. o甘請問我屋企係咪唔會有"朋友"入屋? 另外, 我99俾o左舊觀音玉吊墜俾我個仔帶, 呢個之前係觀音廟拜過同埋做 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

之後攪掂咗喇, 攪掂完嗰隻之後, 就再幫佢清理埋其他佢自己帶返嚟嗰d囉 前後全部攪咗兩個幾月, 勁憫

原文章由 @nice 於 21/7/08 17:56 發表

你之前講住你樓上定隔離個契姐屋企有嘢唔肯走, 之後點呀?

首頁
34567...20

尾頁

跳至