自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 #1 dabbycheung 的文章

咁全視線同普通變色眼鏡有咩分別?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

上個月細仔配咗副變色鏡, 我諗應該係你地講緊的全視鏡, , 佢個款係冇框, 不過要$1800, 係TKO配, 佢配完返來我已經好想配, 不過未去行動, 如果有邊度平的請通知啦!

唔該晒!!!!

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

佢更正咗係搞錯咗, 佢哋配的不是全視線.

原文章由 yenki 於 08-7-19 09:38 發表

Please pm detail to me! Thanks!
生日月, 開心過

侯爵府

唔知有冇漸進鏡呢? 我的老花又深咗啦

侯爵府

我問咗亞仔配個間

Hoya 全視鏡, 折實計, 漸進鏡片要$2695淨鏡片(用普通框), $2975淨鏡片(用闊框), 咁貴, 要考慮下先.

亞仔個副就係Hoya近視鏡 $1400淨鏡片, 如果超薄又要貴的.

男爵府

畀面勳章

原文章由 dabbycheung 於 08-7-18 03:42 PM 發表
果兩副眼鏡係響MK樓上鋪配既(灣仔都有分行),至於鋪頭名同詳細地址,我要今晚返屋企搵返張單至可以比大家。(我怕其他人誤會我幫佢地宣傳,所以如果大家有興趣,我只會pm比各位)

果間眼鏡鋪做緊暑期特價$198(包鏡框同片),而呀 ...

dabbycheung:
請PM埋比我呀,我隻C6都想整呀,唔該哂
另想問:如果係教協,邊間有得整呀,唔該各位

大宅

原文章由 雪文 於 08-7-19 09:34 發表
太陽晒入來都唔會變色呀, 咁我仲使唔使配俾老公做禮物呢 ?
慳返

唔一定,視乎你個司機位透幾多陽光,有d位有太陽檔,根本無陽光入,咁都唔洗變la。我見老公jar車時副鏡有時都會灰灰地架。

大宅

如果係我咁既case,你點揀﹖

我唔深近視(200),亦唔需戶外工作,少out-door活動,係wkend出下街,或者同小朋友去郊外/沙灘/出trip先會見下個太陽,你地話配全視線鏡片好定買副黑超好呢﹖

其實我近視唔深,可以無換眼鏡之苦,因為我唔帶眼鏡都睇到野,買超平d,想幾黑都有,但朝早返工就無得檔太陽。

全視線鏡貴d,但好方便,我又鍾意而家用緊個框(大部份太陽鏡框我覺得唔靚),隨時有protect,但protect其實唔及黑超,而且又話兩三年塊鏡已經唔夠透明,咁會影響室內視覺,長遠唔好。但兩年換一次鏡,又唔係我作為。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我同你一樣.

唔知有無人可以俾d 意見呢?
原文章由 Xenc 於 08-7-23 12:47 發表
如果係我咁既case,你點揀﹖

我唔深近視(200),亦唔需戶外工作,少out-door活動,係wkend出下街,或者同小朋友去郊外/沙灘/出trip先會見下個太陽,你地話配全視線鏡片好定買副黑超好呢﹖

其實我近視唔深,可以無換眼鏡之苦,因為我唔帶 ...

男爵府

全視線................真係好方便....!!!

3月配第一對$1250

9月中配第二對$1500

複式洋房

我配咗不过好易花心痛

大宅

我都係戴全視線的,戴左兩年了,真係好方便!!變左色自己都唔知,因為變左色之後都唔會影響視力,唔同d太陽眼鏡。

我配左$1000左右(兩年前價)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 肥寶寶 於 09-5-17 00:38 發表
我都係戴全視線的,戴左兩年了,真係好方便!!變左色自己都唔知,因為變左色之後都唔會影響視力,唔同d太陽眼鏡。

我配左$1000左右(兩年前價)

請問我400度近視,
是全視線的鏡片 HK$1300.00, 合理嗎?
人不犯我, 我不犯人.

首頁

尾頁

跳至