懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近每晚訓前諗到準備要生就成個人都好驚 驚到有d好難呼吸既感覺。
又諗到坐月冇人幫手又冇能力請陪月 成日喊 好怕抑鬱

大宅

回覆:37w + 90後 第一胎好緊張好驚。

唔好怕啦。生到出黎就唔係咁難應付,我雖然唔係90後,但我都生左第1胎,無人幫坐月,無人幫我湊小朋友。我又唔覺得難捱,日子好快過,bb一天天長大,我好開心。祝福你

kv_yip    發表於 15-10-13 14:54

複式洋房

回覆:siuyay830 的帖子

好怕自己搞吾掂 坐月煮食煲水沖涼你都系自己搞掂哂??你餵人奶定奶粉?好多問題

大宅

乜都自己搞掂,沖涼,洗衫,煮食,洗奶樽……所有都自己,老公放工幫小小,初頭人奶但可能太攰唔上奶,轉左奶粉更輕鬆!

子爵府

引用:最近每晚訓前諗到準備要生就成個人都好驚+

原帖由 cheungchiming 於 15-10-08 發表
最近每晚訓前諗到準備要生就成個人都好驚 驚到有d好難呼吸既感覺。
又諗到坐月冇人幫手又冇能力請陪月 成日 ...
我都係90後 .. 第一胎好快生
放鬆d ! 後生生好快復原

複式洋房

我都系90噶,我有阿媽幫手,不過距有翻工,自己都有翻工,老公又唔系身邊,所以其實咩都系靠自己,BB出年2月生,有時念到都好擔心,產假得前四后六,到時要翻工亞B都唔知邊個湊。不過我會積極D,同自己講要堅強,亞B都會堅強。抑鬱系解決唔到問題噶,要來噶始終要來,一起勇敢面對。當你勇敢時世界都會為你讓路,亦會有人伸出援手幫你的!加油!!!如果唔開心多D同朋友傾訴下。或者都可以PM我,我地大家互相傾訴
知足常樂!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

後生生BB先快手D,唔好太擔心,你最好叫亞媽話姐99幫手坐月湊BB.

複式洋房

回覆:Mineko 的帖子

上次檢查話我子宮細啊 好可怕

複式洋房

回覆:siuyay830 的帖子

希望我到時候都可以做到

複式洋房

回覆:haha748494 的帖子

吾好話凑 我啊媽抱b都吾識抱
冇99

複式洋房

我而家35w,前日去健康院產檢個醫生check bb心跳比正常快咗入咗醫院。瞓咗一晚院聽到病房其他jm啲慘叫聲此起彼落,個心即刻怯咗一怯,諗起就黎到自己真係好驚,會覺得好無助,by the way產前病房啲姑娘醫生都好好

複式洋房

回覆:Yobi_kty 的帖子

我聽過來人講我生個間d人好惡咖 叫大聲d都俾人鬧

男爵府

放鬆D,船到橋頭自然直

複式洋房

我都係90後,起初37週至38週 晚晚都會好驚見紅穿水 諗一大輪先訓到,個人好緊張 心諗隨時生得,不過 又唔驚得咁多架啦~~到尾聲啦 你捱埋3週 就算有幾痛都好 一生完 聽到bb喊聲 見到bb 成個人鬆哂 好大感觸架,我bb 9月26號38週6就出左世 用左個幾鐘生咋!年輕媽媽加油啦 時間好快過 好快復完。

複式洋房

回覆:Monicacym 的帖子

我宜家每晚都怕作動 宜家38週幾真系隨時就出黎 最近望住個肚有d吾捨得佢出黎

大宅

引用:我宜家每晚都怕作動 宜家38週幾真系隨時就

原帖由 cheungchiming 於 15-10-11 發表
我宜家每晚都怕作動 宜家38週幾真系隨時就出黎 最近望住個肚有d吾捨得佢出黎

...
我今日剛37周,90後,第2胎,但大女係因為唔調頭所以開刀,冇經歷過順產既痛,今胎要經歷,醫院唔比我揀開刀,真心驚到癲諗到就想喊

子爵府

引用:我而家35w,前日去健康院產檢個醫生check+b

原帖由 Yobi_kty 於 15-10-10 發表
我而家35w,前日去健康院產檢個醫生check bb心跳比正常快咗入咗醫院。瞓咗一晚院聽到病房其他jm啲慘叫聲此 ...
我果時見紅入院再未有反應,夜晚又係聽到其他人啲慘叫聲,我覺得好嘈咋,成晚嘈到訓唔到

首頁

尾頁

跳至