婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇jm係ftm同99一齊住,99要開工,屋企谅衫,折衫,扫地,拖地,買送,係自已做曬,c6仲有比家用。jm想法如何?

男爵府

回覆:做家務

好正常wor

大宅

咁屋企野,如果有位ftm,應該大家都會覺得要佢做家務既,所以我好尊敬ftm

如果太辛苦,經濟許可就請個鐘點幫下丫

複式洋房

回覆:placesday 的帖子

平時自己凑埋己經一脚踢你覺得仲要做曬家務都正常??

複式洋房

回覆:clippy 的帖子

辛苦係辛苦,但五會覺得99自已做份工c6又比家用,99咩都五使做而五爽咩?前提係c6稳14000一个月,買送錢自已比。

子爵府

你99有返工,唔係五使做。家用要俾,因為你99十月懷胎生養個仔。你辛苦可以叫老公放工幫下手。一係自己都搵份工,請工人打理家務。

侯爵府

我的育兒心得勳章

我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底底都幫佢地洗,比人點到隻狗咁,坐月都要照做,99食剩d野先到我,話埋我呀媽,結果我爆了,呀媽都話唔想見到佢呀媽叫我返娘家,c6先知佢呀媽咁過份,而家同住但各有各!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底

原帖由 cream090909 於 15-10-08 發表
我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底底都幫佢地洗,比人點到隻狗咁,坐月都要照做,99食剩d野先到我 ...
仲有,幫手供樓但無名,寫99同二仔名,因為99話二伯無本事又唔願做第時無野旁身,c6肯做唔會餓死,家用比埋二伯果份,仲幫佢還埋債,99煮飯多數煮自己,c6同我自己搞掂!

禁止訪問

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909 發表於 15-10-8 14:20

原帖由 ky0416 於 15-10-08 發表

佢話你媽媽乜嘢事呀?
坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐月品洗

別墅

cream090909 發表於 15-10-8 14:23
仲有,幫手供樓但無名,寫99同二仔名,因為99話二伯無本事又唔願做第時無野旁身,c6肯做唔會餓死,家用比埋 ...

比我爆c6 咩都吾好理 吾比家用 吾幫手供樓 吾幫叔仔還債 拎d錢岀去租屋住都無甘嬲

子爵府

cream090909 發表於 15-10-8 14:20
我做緊,做唔緊要,仲要服侍埋佢二仔,連底底都幫佢地洗,比人點到隻狗咁,坐月都要照做,99食剩d野先到我 ...
咁又唔可以。老人家都算,唔過份就就下,好生嘅咁樣, 我會鬧到飛起。叔仔,姑仔又唔係99 n 老爺,day one 嫁入去,都唔應該服侍佢,由佢死。 我唔同住,有次上住探佢地,買99 中意嘅生果俾佢地,佢居然同我講姑仔唔中意食。我同99 講,我買俾99你食,佢中唔中意與我無關。我身人地生抱,只會考敬長輩,佢唔係囉。

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 ky0416 於 15-10-08 發表本帖

坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐 ...
坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐月唔洗補架,佢話佢腰痛要飲雞湯補,仲叫我媽煲,我坐月食下田七粉咪得囉!!又叫我媽煲醋,點知佢又話唔啱味,係咁話我媽唔識整好難食,佢就自己加野整(我媽幫人煲開醋,好叻,個個拎走哂,佢果d無人敢食!)我媽日日買野煲湯煮飯佢食,佢話我呀媽洗唔洗咁巴閉,煲兩煲湯(一煲我一煲佢),話個個生完都唔洗補架啦!佢仲次次叫我快d洗衫晾衫,佢食完淨低就話你做咁慢我都食完喇,跟手我先食!我媽最嬲既係,佢咒自己個孫,話我蠢到死,生個白痴出嚟!!我b未出得院,又話會唔會成世出唔到,etc!!!!!!!!

翡翠宮

99都係當新抱係工人,呢D嘢好正常

大宅

引用:Quote:原帖由+cream090909+於+15-10-08+發

坐月前作小產,佢話我媽叫我返屋企食飯點解唔煲埋湯拎比佢飲!坐緊月,點我同我媽排隊買雞煮比佢食,因為坐 ...
嘩...你c6咁都唔出聲...太過份啦.
佢可以忍受你同二叔洗㡳褲...我無語囉...
唔係想離間你.而係-太離譜..忍唔倒.

複式洋房

回覆:cream090909 的帖子

連底底都洗就離譜得制…你c6企你到都算好事,住一齊真係好辛苦,生不如死…

複式洋房

回覆:wahiuma 的帖子

宜家咩年代,真係有問題

大宅

引用:有冇jm係ftm同99一齊住,99要開工,屋企谅

原帖由 smilekit 於 15-10-08 發表
有冇jm係ftm同99一齊住,99要開工,屋企谅衫,折衫,扫地,拖地,買送,係自已做曬,c6仲有比家用。jm想法 ...
家用即係人工姐,請個工人返黎唔包買餸,唔包水電煤,唔包日用品……都要四千幾喇!

琥珀宮

cream090909 發表於 15-10-8 14:23
仲有,幫手供樓但無名,寫99同二仔名,因為99話二伯無本事又唔願做第時無野旁身,c6肯做唔會餓死,家用比埋 ...

你兩公婆前世欠左佢架?

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909 發表於 15-10-8 14:23

原帖由 mandy952 於 15-10-08 發表
你兩公婆前世欠左佢架?
我62早幾年走左,c6話雖然佢呀媽細個都唔理佢地擺低係呀嫲度就去打牌/返大陸,不過三個仔有兩個都唔理佢,如果佢都唔理就無人理,知我委屈,會努力d儲錢搬,我聽住先,忍唔到我會返呀媽度住!

首頁

尾頁

跳至