懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

圖,
THANKS,甘你去完話我知丫,,,不過我都諗住早少少訂飛,我想買FASTPASS

子爵府

圖,
我諗我都係等唔到你話我知喇 因為28號我地去旅行喇,去到4號先返,,,到時KITTY都走左LU

子爵府

圖,
勁呀,個CAKE整得都幾靚呀,,,我未食過豆腐味0既CAKE,唔知係咩野味GA呢,

MAGGIE,
時間過得好快,雙嵐聽日結業禮完左就開始放假LU

子爵府

幾日冇上,,追左10版POST~~

SA,
補祝返你生日快樂,快D生多個,芷雅聽聽話話,,SA公愈搵愈多,,你就KEEP住做索媽!!!

RAIN,
我發覺D醫生一講親個胎細就係話細2WEEKS喇,,果時我陀細佬去照4D又係話細2WEEKS,,,

子爵府

原文章由 ~惠惠~ 於 08-7-24 00:16 發表

thx,我生完先book都未遲掛~

滿月D人都係生完先BOOK GA,,,唔係點知幾時足1個月呀

子爵府

聽日一早我就出發去旅行喇,而家仲未執晒野,好多野要執,大把野拎,仲要6點幾就要去到機場

COKI,
補祝返你生日快樂!!!以後都開開心心!!!
果單野唔駛嬲,下次如果又係甘,咪唔好理佢囉,,佢真係餵緊奶MA,點開門姐,,由佢慢慢嘈飽佢

子爵府

hihi,我返黎喇,,,不過我同雙嵐都係甘唔舒服,,又發燒

子爵府

原文章由 灰熊寶寶 於 08-8-5 16:00 發表

phoebe,

好耐無見...去邊到玩ar...睇了醫生未???

雯雯,
真係好耐冇見,,,我0岩0岩去完泰國返黎囉,,,0係果邊同雙嵐睇左醫生喇,,我自己冇睇,,因為發左1日燒,訓左1日就冇事

子爵府

LING,
今次我失策,上次嵐嵐去澳洲我都有同佢去睇開個醫生度配藥,但今次就係冇時間去,我只係拎左D幸福傷風素同保濟丸果D去咋,,

COKI,
第1個係細佬,,佢訓醒我摸到佢有燒喇,,跟住再探下就有100度,俾佢食左傷風素之後好少少,點知到夜晚又燒就同佢睇醫生,佢應該喉嚨發炎同埋咳,之後到我,唔知係細佬傳染俾我定係去完玩雪凍親,玩完即燒到104度,我食左兒童幸福傷風素之後就係甘訓,到訓醒就好返晒,所以冇睇醫生,我費事亂食藥,之後就到嵐嵐,佢應該都係凍親,本身見佢少少燒俾佢食D退燒藥,佢又冇事,點知走之前1晚佢係甘喊話耳仔痛,,,咪又同佢去醫院囉,,,醫生話有菌入左耳仔,,不過好輕微,只係少少發炎,睇完嵐嵐又冇事喇,不過聽日我會同雙嵐去睇返平時睇開個醫生
0係果邊我俾蒸餾水佢地飲,餐餐0係酒店食,佢地又冇水土不服呀,不過病攪到冇胃口,唔係點食野,,,瘦左好多,我心都痛

子爵府

SA,
勁呀,,,甘快買定BB衫喇~~~

子爵府

原文章由 lingha 於 08-8-6 00:31 發表

hehe...平吖ma~~
你地e家冇咩事吖ma?

我就冇事,不過成日好攰,雙嵐仲有少少咳同冇咩胃口

子爵府

原文章由 可愛小寶貝 於 08-8-13 16:10 發表
岩岩懷孕啊..但我未結婚呀...而家要急急預備啦...
我想請問下大肚影結婚相係咪好辛苦?有咩好pre wedding的公司好介紹?
我想做facial幾時可以做?
護膚品可以用咩牌子? ...

我果時都係有左結婚,我成4,5個月先影結婚相,都真係幾辛苦呀,因為我由11點到影到夜晚10點幾,我成6個月先擺酒,超攰
我有左都有做facial,不過要同美容院講聲,,唔可以做機
你唔好太操勞呀,要小心身體

子爵府

米雪,
得閒多D上黎啦

我訓到4點幾先起身,一刷完牙即嘔,但未食過野冇野嘔,嘔左好耐先嘔左D黃膽水同泡出黎,,,超胃痛

子爵府

原文章由 evawong216 於 08-8-15 18:47 發表
phoebe:

你點解嘔得甘勁?? 你有無睇E生....

因為我又有左MA

子爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-15 20:55 發表

YEE...係咩~~

SA,THANKS~~

CALLY,
係呀,我依排唔係甘精神,我99幫我湊幾日,等我休息下

子爵府

岐,MAGGIE,
THANKS~~~

子爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-16 12:19 發表

因為之前聽你講...佢地唔係好跟你99..所以都冇諗過佢地會過左去佢度添~

佢地0岩0岩去到果晚都有喊呀,不過之後就冇野,我唔舒服冇計,所以要俾99湊佢地幾日~~因為佢地開始返學喇,我費事唔舒服揸車出去接佢地放學MA,99佢地住得近D,佢地幫我接囉

子爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-23 21:36 發表

尋日我都有個朋友住錦上路村屋....成個天台個頂吹左過隔離屋~~而家佢要俾$幫人整番個天台個頂(因為佢地個頂吹過去時整爛左人地個頂)同埋自己個頂... 而家佢對打風布恐懼~~mouth: ...

甘恐怖???好彩冇整親人,只係整到人地天台個頂姐,尋日我老公都有上天台睇下點,不過就冇咩野,我唔敢上呀,費事俾風吹跌我,前日甘唔好彩架車又爆胎攪到我冇出街買送,夜晚叫老公買飯盒算,點知尋日就打風,打去惠康百佳都收晒,屋企冇晒野食,好彩係料整茄汁通粉,不過晚餐就冇野食,最後都係老公出去買野食返黎,不過尋日都超大風,我老公出去都話驚驚地,驚D樹跌落黎紮落架車度就C喇

子爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-24 00:31 發表

係呀, 好恐怖...我諗起上次你話你地吹左把太陽傘落街都已經好驚啦~~~

果次我唔知係咪吹左把太陽傘落街GA,只係唔見左咋,一係可能俾人走上黎偷左去,因為果時我都仲係搬緊,未正式搬入黎住,因為我浪下就係停車場,如果吹落去一定打中人地架車ga ma,但又冇人黎投訴,所以真係唔知
你個fd成個頂都吹走,真係好恐怖,我都要留意下我天台個頂先得喇

子爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-24 00:47 發表

係呀!! 你真係要整實d....我睇到佢d相都驚呀, 佢仲要未訓醒架, 一早8點幾...佢聽日o彭一聲..先衝上去睇~~ 之後仲要報警, 等d消防員黎幫佢拎番個頂番黎.... ...

甘有冇俾人告呀?因為天台整個頂唔合犯ga
我冇得整實d喇,因為其實果時都係叫人黎整,都係燒死係個架上面,應該冇甘易吹得走0既,同埋整左幾年姐,應該冇甘快玩完0卦,不過我天台有張檯都吹反左0係地,上面我又有個兒童果d滑梯千秋組合擺高左,所以都要上去睇下會唔會吹跌晒>,<

首頁

尾頁

跳至