懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

惠惠...
我朋友今個月尾去日本喇

侯爵府

coki,
如想整朱古力味
6吋模
首先將120g朱古力粒加20g cream座溶成朱古力漿,備用,之後將300g cream打起至軟身,再加埋朱古力漿拌勻,想食得有口感,可另加少少朱古力粒同杏仁粒一齊拌,我試過,真係好味好多.,之後入模,放冰格雪就可以架喇

侯爵府

原文章由 crystal618 於 08-7-17 21:49 發表

其實都唔算係cake,係學用cream點唧花(e.g玫瑰花),
我覺得整完個cake唔知點整靚佢都係c~~~~
所以就去學~~~

想問你係邊學呀?同埋貴唔貴呀?

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-8-4 03:40 發表

我今次都買左好多野咁
黎生仲未知!!
依家我屋企好似士多咁呀,好亂,亂到唔想執,因執完都係咁!! 廚房個架唔駛講,放左好多野,地下又擺埋LEMON TEA(陽光一箱,飲剩3條),有包米未開,個廳仲有一 ...

哈哈,你屋企貨源都幾充足喎

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-8-4 13:17 發表

係呀,就係得意先黑人憎,點都想買返屋企玩下!!

我最後都係買左LEE個磅呀!!
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b8513486?.r=1364998313

哈,見你地甘講真係好好笑.....其實平時你都可以成日整,e.g.夜晚整定d漿,放入雪柜,第2朝一早整就ok架,可以當早餐麻,又快完成

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-8-4 12:58 發表
CALLY,SA:
無焗爐用電飯煲都整到CAKE呀,我搵日試下先,用電飯煲方便好多呀!!
http://hk.myblog.yahoo.com/tobimom1201/article?mid=111

WING:
我媽幫我買到喇,一陣佢拎埋俾我,
想幫cally買一個,但 ...

如用電飯煲焗cake,我建議買出面現成個d蛋糕粉,會好食好多

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-8-4 13:33 發表

係架?仲以為可以好似焗CAKE咁整TIM!!
蛋糕粉係邊有得買架?抵唔抵?
頭先開左妳個BLOG俾黎生睇,佢就係隻蟹都流口水喇!!

用現成既焗出黎可以鬆d麻....
he~個個飯...係呀,真係好好食

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-8-4 13:42 發表

普通電反煲就得ga la?
有d反煲有焗ge功能ga wor~
冇鹽牛油在那buy ga?

我又搭下咀先...我以前都試過用普通既飯煲焗cake,係得既,不過要按多幾次制先熟,哈

侯爵府

係米有人住tko,我見有人post

我啱啱係將軍澳東港城間7仔買左部, 我見重有兩部, 要買就要快啲啦

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-8-4 19:32 發表
我buy到窩夫機la....haha...
thx wing so ar~~

唔駛客氣..我都係甘岩見有人post者

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-8-6 12:48 發表

yes ar...作嘔真係好辛苦ar~~
but我冇thin冇fat過ar.....之前陀芷雅頭5个月都先重得7lb咋~
勁辛苦....

我好怕嘔,個時我佗我仔時,嘔到七彩,因為嘔得勁,塊面d微絲血管爆裂,好肉酸,野又食唔到,好慘,所以我唔怕生,反而最怕嘔

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-8-6 15:36 發表

wing:
嘔得咁勁,咁妳仔仔出世幾重呀?
我拕女無點嘔,反而拕仔就嘔得勁d!!

出世時有8磅多d囉

侯爵府

我都有facebook,你地add埋我喇
Wing Soxx

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-7 14:29 發表

唉..我唔想慢..我真係好討厭要抹地~~~~

我個時都好怕...所以我好懶,我俾leo穿學習褲架,最多多d的佢去痾,賴佐又唔駛抹餐c

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-7 14:35 發表

咁樣係咪真係work?? 唔係要佢地瀨左先會快d戒到咩?

我估個個小朋友唔同架,我仔受硬唔受軟,我仔初初介時我都試過俾佢賴,同佢講,佢好似唔多明,只係講知..之後未又係賴,我個人又賴,要我成日抹真係會唔知點,之後我唔理,俾佢穿學習褲,扮同佢著底底,多d同佢去痾,如果唔痀既就唔好逼佢呀,因為係逼佢,佢就可能會越抗拒,你下次叫佢,佢一定會say no架,其實佢地甘細個,係米掌握到點樣痾尿者,我仔細時,每次叫佢去痾,佢都痾唔到架,因為佢去到廁所會好緊張,越緊張米痾唔到囉,個時我真係好煩架,朋友教我,去廁所時痾唔到既就要整喊佢,因為一喊就好易尿急,就會佢自己自然會痾,你就即刻讚佢,如是者試多幾次,佢識點痾佢就會好快痾到架,不過呢個方法好殘忍,我個時都好心痛架

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-7 15:01 發表

我個女尋晚都痾左2次O係廁所仔囉, 但都係我的佢去坐, 唔係自己講囉, 次次自己講O既造都係趕唔切...佢一講就已經係痾緊架喇~~~ 我尋晚都有讚佢呀....佢都好似明我講咩..知道痾尿要去坐廁所...不過都仲係會抗拒囉... ...

甘你個女好叻喇,因為佢意識到自己想痾,不過係未識忍者,你好快成功架喇

侯爵府

原文章由 cokikaki 於 08-8-7 15:15 發表
WING:
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b8523043
電子磅呀....問左D電可用好耐架!!
因8號風球關係,到依家個磅都未到!! 打咩8號,等我收左個磅先打吖嘛!! ...

e...呢隻有d似我依家用緊個隻,都幾好用,不過我買得好貴,要$260 ,黎緊就黎中秋,我會整月餅,你地有冇興趣呀
我日我同老公講,係你地topic傾計,好多mama都好快bingo,哈哈,佢叫我傾多d喎,激水我

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-7 15:25 發表

你老公咁抵死架~~
整月餅.......冰皮呀??mouth:

佢好想快d有多個麻....
我整中式架,因為我唔多like食冰皮

侯爵府

原文章由 lingha 於 08-8-7 15:33 發表

haha...你老公想追多个...

哈哈...佢係好想..哈哈

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-8-7 15:43 發表

好勁...我聽到都覺得難, 你整野食咁叻...真係羨慕死~~ 你老公同你仔好有口福呀!!

其實好多野以為真係好難,不過整上手真係好易咋.....
我好衰架,我老公話想減肥,我就偏偏整多d,哈哈,因佢見到就忍唔到口架,次次都同我清晒

首頁

尾頁

跳至