論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

成日打正旗號自己係虔誠既天主教徒, 你佩嗎? 聖經中十誡, 你以經範左好幾誡.

第四誡 當記念安息日,守為聖日。六日要勞碌作你一切的工,但第七日是向耶和華─你神當守的安息日。這一日你和你的兒女、僕婢、牲畜,並你城裡寄居的客旅,無論何工都不可作;因為六日之內,耶和華造天、地、海,和其中的萬物,第七日便安息,所以耶和華賜福與安息日,定為聖日。(8-11節) ######
你知唔知, 有幾多港人做足7日都無保障.

第五誡 當孝敬父母,使你的日子在耶和華─你神所賜你的地上得以長久。(12節)#####因為你, 及你帶領既狗官, 正正值接令好多港人都做唔到孝敬父母.

第八誡 不可偷盜。(15節) ##########你所帶領既無能正苦以經偷盜左好多港人既安定生活.

第九誡 不可作假見證陷害人。(16節)#### 你重唔係開眼講大話, 陷害緊我地班甲心草根人?

第十誡 不可貪戀人的房屋;也不可貪戀人的妻子、僕婢、牛驢,並他一切所有的。(17節) ###你唔貪, 又點會噤怕d權貴啊? 你怕得罪佢地, 段自己米路.

可悲, 可恥, 每日背千次, 億萬次玫瑰經都無用!

I love my hubby and my boy. XOXOXO

大宅

你無做好呢份工

大宅

條友是乜人,明眼人一就知.你諗佢會講道義?

男爵府

係咪可以告政府"其"視!!!

Nonstop Shopping 網址 - https://www.nonstopshopping.co/

一向以顧客為先,以服務取勝,客人遇有任何問題, 都會盡力解答。

伯爵府

原文章由 phoebe37 於 08-7-18 15:19 發表
你無做好呢份工

曾特首如果真係虔誠的天主教徒, 我諗佢大把野要去懺悔! 根本從來就是非不分, 不理民情, 只顧親中...

我絕對同意: 佢無做好呢份工!

伯爵府

原文章由 tissuewong 於 08-7-18 22:14 發表
係咪可以告政府"其"視!!!

我都電郵左平機會[email protected], 不過唔知佢地會唔會理呢?

大宅

吓, 良心 同公義 佢有嗎?????佢眼中 只有權力!!!!!!!

原文章由 bigbigfamily 於 08-7-18 14:27 發表
成日打正旗號自己係虔誠既天主教徒, 你佩嗎? 聖經中十誡, 你以經範左好幾誡.

第四誡 當記念安息日,守為聖日。六日要勞碌作你一切的工,但第七日是向耶和華─你神當守的安息日。這一日你和你的兒女、僕婢、牲畜,並你城裡 ...

大宅

算了吧, 佢做左特首咁耐, 有邊日有公義同良心?!

原文章由 frogfung 於 08-7-18 23:59 發表
吓, 良心 同公義 佢有嗎?????佢眼中 只有權力!!!!!!!

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

伯爵府

小人做唔到大事, 做左咁多年淨係識擦鞋做門面功夫.

大宅

此人個腦近排生左係屎x到
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

大宅

此人極為小氣,權力慾又重, 眼中只有阿爺, 點會放我們在眼中呢 ??

但請佢唔好成日自認系 :係虔誠既天主教徒啦, 唔該

原文章由 octopus481 於 08-7-19 09:33 發表
此人個腦近排生左係屎x到

男爵府

最憎佢成日扮哂野~~ 賴有公義~~ 嘔呀

複式洋房

正廢柴。

禁止訪問

大宅

佢自認系精英, 會介意我們點諗 ????

佢對住國旗就會好[[感動]], 對住我地 ....., 你估呢 ???

原文章由 Jesdan 於 08-7-19 11:43 發表
講野之前都無諗清楚後果既.........

洋房

He thinks there is no use for him to please the citizen except the central government.

男爵府

佢既良心俾狗食左啦, 靜係識擦鞋, 養魚

大宅

唉, 仲自稱 系[政治家]??? 其實又系一名[[公公]]!!!! (沒x有)

原文章由 123BB 於 08-7-19 12:55 發表
佢既良心俾狗食左啦, 靜係識擦鞋, 養魚

首頁

尾頁

跳至