論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Sent .記得各自己主旨,唔係會比人當垃圾e-mail.

複式洋房

樓主,

我完全同意你的說法....

sent to all....

原文章由 ooappleooosm 於 08-7-18 17:19 發表
[email protected];

強烈要求特區政府同時停收現有外傭合約的僱員再倍訓徵款2年

勞工及福利局局長 – 張建宗, GBS, JP:

對於閣下於18-7-2008就有關豁免僱員再培訓徵款所發表的講話, 本人深感不滿!以下是傳媒的 ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

send左啦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都sent左, 一於big爆佢個e貓.

男爵府

我都搞掂左,等佢睇下佢自己有 幾咁"德高望重":;pppp: :;pppp: :;pppp:

大宅

sent already!!!!

複式洋房

我會send信去, 亦會將信cc給有菲傭的朋友,以便她們再send 去政府!

大宅

已經send 咗,大家快d支持!

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

別墅

我都sent左

別墅

sent 左...

大宅

just sent to all

男爵府

畀面勳章

頭先。。。TVB news...見到張建宗發言。。。。

激到震。。。

佢知唔知咩叫急市民所急。。。依家米價已升到接近$100 一包。。。$400 相等於 4 包米。。。

您係咪 guarantee 我2年後enjoy... 呢$400都可以買番 4 包米先。。。。。

仲有 email 已sent...

[ 本文章最後由 joyjoy815 於 08-7-19 00:10 編輯 ]

伯爵府

原文章由 joyjoy815 於 08-7-19 00:08 發表
頭先。。。TVB news...見到張建宗發言。。。。

激到震。。。

佢知唔知咩叫急市民所急。。。依家米價已升到接近$100 一包。。。$400 相等於 4 包米。。。

您係咪 guarantee 我2年後enjoy... 呢$400 ...

同你一樣咁激氣... 今日在網上知道佢咁講法, 已經好嬲. 六點鐘新聞時睇到佢個衰樣, 聽埋佢咁講, 真係嬲到爆, 好想聽日即刻去鵝頸穚打小人呀!!

廢人廢語, 修例梗係複雜啦, 最好唔駛佢做, 又有咁高人工. 可憐我地le D納稅人, 我地D稅就係用晒係le D無腦局長身上, 唉......

男爵府

sent!!!

男爵府

我都sent咗喇!
我一諗起就激到爆,由實施到而家已經比咗幾年錢,諗住呢次宣佈可以唔駛比啦,點知冇我哋份,有咩理由要我哋呢班僱主比錢去嗰d再陪訓啫,呢d應該係政府責任,點解要我哋比,仲要我哋繼續比tim,太唔公平啦:;pppp:

[ 本文章最後由 Nicole媽咪 於 08-7-19 00:45 編輯 ]
携手共白頭,掌心繞指柔,紅塵有你伴,一生都富有

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原文章由 Nicole媽咪 於 08-7-19 00:39 發表
我都sent咗喇!
我一諗起就激到爆,由實施到而家已經比咗幾年錢,諗住呢次宣佈可以唔駛比啦,點知冇我哋份,有咩理由要我哋呢班僱主比錢去嗰d再陪訓啫,呢d應該係政府責任,點解要我哋比,仲要我哋繼續比tim,太唔公平 ...

政府話會考慮提前8月實施,但都係問題啦,好似我咁,新工人都出左visa啦,但我未去攞,8月先實施既話,如果佢話8月開始之後個d都唔洗交,咁有d係5,6,7月比左個d都唔公平啦,都係白交,咁就唔係人人都可以有兩年唔駛交

別墅

amysnlee,

Exactly 我就係呢啲例子, 我新工人 visa 7月頭已經攞咗..... 勁唔抵, 咁樣太唔公平!

原文章由 amysnlee 於 08-7-19 12:06 發表

政府話會考慮提前8月實施,但都係問題啦,好似我咁,新工人都出左visa啦,但我未去攞,8月先實施既話,如果佢話8月開始之後個d都唔洗交,咁有d係5,6,7月比左個d都唔公平啦,都係白交,咁就唔係人人都可以有兩年唔駛交 ...

大宅

Sent !

本來我對政府無反感, 對交外傭稅也無反對, 但今次佢咁做法真是惹嬲我, 我上個月先續咗約, 仲要交3期錢, 要等成兩年先享用到優惠, 到時都唔知點啦 !

好似我話比粒糖個囡食, 但不是立即給, 是叫佢望住粒糖和看住其他人食, 叫佢望多一星期先有得落肚, 呢種做法真是仲衰過有始至終無得食 ! 邊個白痴高官想的方法 !

子爵府

好媽媽勳章

雖然遲左少少,岩岩send 左. 個死人政務司司長仲係度講埋晒d 死人先講既野. 佢條粉腸, 淨係識飲紅酒, 佢d 人正一成事不足敗事有餘

大宅

大家記得send 返 email去佢地叫地有口齒, 既已經當選, 必要盡力要求政府即時取消徵收外傭稅及退回已預繳交的外傭稅予受影響市民。

當選名單
http://www.elections.gov.hk/legco2008/chi/result/rs_gc.html

首頁

尾頁

跳至