嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔係用 百靈 Oral B 普通兒動電動牙刷, 已經可以刷得好乾淨

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係果 d 係黃色, 唔係黑色既

電動牙刷係明顯去漬好 d, 因為佢係打圈既, 你用普通牙刷做唔到咁既效果, 再者, 支電動牙刷為 $8X-1XX 左右, 視乎係唔係做緊特價 (我係萬寧買既)

其實, 我有幾個小朋友食 "惠氏" 奶粉, 佢地都有牙石問題, 即係 d 牙啡帶黑 (唔知你小朋友係唔係食惠氏)

原文章由 hebemami 於 08-7-20 18:55 發表

szeszes,

請問你仔仔係咪又係有牙漬? 係咩色家? 以上牙刷真係可以去漬嗎? 大約幾錢? 請解答? Many thanks !

水晶宮

如果係啡黑色既漬, 未必洗到..... 因為仔仔既表哥仔, 都有這個問題, 醫生話係 bb 本身唔知牙質缺乏左唔知什麼物質導致 (因為係表嫂話比我聽)

真係唔知, 因為我有3個朋友食 "惠氏", 3個 d牙都有這問題, 連表哥仔以前都係食 "惠氏" 到2歲大, 之後轉日本明治

對我仔來說係, "S 26" 係好熱氣, 同埋好多痰, 因為亞仔滿月後食 S26 一個月, 食到成身粒粒, 同埋次次吐奶, 都係一舊透明狀既痰出來, 之後轉 A+ 1 都係唔得, 濕疹勁到一身係, 最後食 "香港雪印思敏兒", 但係食4個半月 "思敏兒" 都重唔到 1kg, 8個半月即轉食森永大仔
(食 "思敏兒" 時係最唔長肉, 我仔4個月已經係 8.X kgs 係大碼 b, 到8個半月變左細碼 b)

原文章由 hebemami 於 08-7-20 23:56 發表

Many thanks! 但我大囡d漬係啡黑色, 用電動牙刷有用嗎 ? 佢果D係牙漬定係牙石? 如果係牙石係咪一定要洗牙? 佢太細好難喎! 有無其它方法呢? 請給些意見! Thanks!

而大囡現在已差不多3歲, 係食緊 "雪印" 奶粉, ...

首頁

尾頁

跳至