夫婦情感

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-20 19:01 發表

跟住點呀~~我好想知

Sorry! 噚晚我C6返嚟, 我要去陪佢, 所以停咗~
我個女出世冇耐, 我受唔住日日同佢嗌交嘅壓力, 我同個女執晒嘢返外家住, 臨走嗰晚我仲"泵"咗好多嘢出街tim~ (廢事睇見唔開心...) 佢喊住同我講對唔住, 因為佢仲未玩夠... 其實1開始我冇管過佢去街去邊喥, 回鄉卡都比佢放喺銀包, 我要求嘅只係1通tel! 咁佢都話佢自己做唔到, 而我要做嘅亦都做晒, 既然自己已經做好本份, 咁又何必強求呢?!
kwunwa_c, 有時, 你要明白, 只要自己做晒所有"本份", 佢都"有反應", 你再做任何嘢都係冇用o家! 試吓學識放手, 等佢自己諗吓... 迫佢, 只會有反後果! 就好似當初一定有人叫你唔好"行古惑"一樣~
返咗去自己屋企真係覺得好開心呀~ 過咗3-4個月之後, 我都冇咩點諗起佢啦! 1日, 佢突然上嚟話要接我返去, 當時我第1反應係"唔想"... 點解佢又要打亂我d生活呢?! 但係最後, 我都係返咗去, 因為唔想我屋企人擔心我嘛! 返到去之後, 佢真係冇再日日出去玩, 就算去玩, 佢都會問我幾次係咪真係比真係唔嬲至出去! 之後我哋冇再同99住, 搬咗出去住, 但冇耐, 惡夢又開始...
女人真係好似有第6感, 我發覺我c6有d唔妥, check佢tel之後(I never did it...), 竟然佢每日都打tel比一個女人, 仲好似食藥咁準時! 我比咗1次機會佢, 問佢有冇嘢瞞我, 佢答冇! 1星期後, 我約佢上律師樓, 佢至如夢初醒!
kwunwa_c, 有時, 唔好咁盲目去包容一個人, 即使你覺得佢係你嘅全部! 比個底綫自己, 因為你要知道, 你仲有一個女呀~ 個女得番你一個咋! 妳要比佢知咩叫因果, 對佢好唔係必然, 有一日你始終會放棄佢!
可能我愛佢啦! 我又原諒咗佢... 到咗e+我個c6只有變好, 佢無啦啦自己戒咗煙; 勁"chi"家, 老細叫佢去食飯佢都唔去! 勁fd嘅fd生日, 佢先至會出去玩吓~ 連佢d勁臭嘅脾氣都冇晒! 最重要係佢越嚟越驚我, 越嚟越錫我"chi"我!
kwunwa_c, 佢做錯事, 你一定要企硬, 唔好咁心軟呀! 當然你要自己有把握啦!
我覺得你e+最緊要係做好自己, 你老婆放埋一邊先啦!
2個寶貝~雅詠&灝泯

別墅

Kwunwa_c,

今日第一次睇你個post,都有睇你拍You Tube個 clip,睇完好心痛,好想喊。尤其見到你個女真係好可愛,不過可惜無得返屋企同爸爸、媽媽住。我都係人地阿媽(我有對孖女)我真係想像唔到無左兩個女,或者唔可以同佢地一齊住。你好叻呀,加油,如果環境許可便接返個女一齊住,我想樣會到你同個女都好D。

其實一發現自己有左BB時都知道要放棄好多野,例如我,我放棄左自己份工,做全職媽咪,湊做兩個更加唔好諗有私人時間啦!但係我覺得做阿媽係咁架啦,我湊住兩個女好開心架,雖然真係好辛苦,不過我覺得係好直得。Anyway, Good luck to you and your beautiful daughter.

複式洋房

原文章由 快樂 於 08-7-21 00:17 發表
唔知點解聽見你咁,好有共嗚...而家好多後生都係咁,我都好後生生bb,20歲,都係有左先結婚,不過鐘意玩果個係我老公,老公都成日令我好傷心,不過佢慢慢改變左好多...六年後既今日雖然都仲係好鐘意玩,但而家好小出去,都好 ...

六年......妳真係好勁...
如果我知到個老婆0係出面玩緊,我真係訓唔到....

複式洋房

原文章由 魔鬼天使 於 08-7-21 01:34 發表
我用我出嚟蒲過既心態話你知,
當日同你一齊,有得玩有得WET,人人見到都嗌聲阿嫂(0靚妹心態,好似好威咁,)而家要我唔去玩,"哩"埋響屋企湊女?!好難喇!!
好似上面有人講過,你老婆真係冇變,只係你變左,
咩都好啦,而家最緊 ...

依一刻佢應該無得去玩,因為佢仲好錫個囡,佢依家唔做份工,0係屋企湊個囡...佢未去到掉下個囡去玩果d

複式洋房

原文章由 janet61 於 08-7-21 01:49 發表
你真係一個好爸爸,你囡囡又乖喎,佢大個一定會好好孝順你架!!我諗我地呢度咁多媽咪都會一齊支持你!!加油努力,做個好爸爸~~

我會..多謝各位....
我會做個好爸爸,更想做到一個好老公

複式洋房

原文章由 ding-2003 於 08-7-21 01:50 發表
不要等,也不要期望。因為你的確不能控制要等多少年,對方才回心轉意,但你仍然要帶着孩子上路,堅持到底呀。

我唔知真係要等幾耐,不過我會等

複式洋房

原文章由 bebee0526 於 08-7-21 02:48 發表
年齡都唔算好大問題姐,問題係係佢個腦度....
我都係22歲生左個仔,今年個仔都2歲了,我係全職湊佢
0係我16歲到22歲呢幾年,我可以話你知我差唔多日日都去玩,唔係落d high野就飲酒唱k落bar,同d古惑仔日日係條街度玩
直到 ...

我老婆可能撞埋柱到,就會醒

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-21 03:42 發表

其實你真係一個好爸爸好丈夫嚟架!好安心地聽到你識諗識得為自己囡囡打算,講真,你太太嗰份人係唔迫得,迫都無用,咁又何苦將愛護囡囡既心力額外分出嚟煩你太太?無成效既事無謂做囉!依家唯一你可以全心全意去做既就係 ...

我依家唯一可以做既就係做個好爸爸比我個老婆睇...hope佢睇到既用時,用下個腦諗下啦...我會加油...多謝

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-21 03:47 發表

咁我同你差唔多,廿歲結婚生仔,頭頭我仔出世後年幾兩年,我都係成日擺個仔去外家俾工人湊,自己一係走咗去行街,一係就賴响屋企度玩電腦,再唔係有建設性D既咪番舖頭幫老公看舖囉!

到個仔要讀幼稚園,我至緊張到自己湊 ...

我會努力工作,比最好既野佢...

複式洋房

原文章由 milkbear23 於 08-7-21 09:09 發表
樓主:

其實我覺得你好叻架啦, 無一位爸爸可以好似你咁好等佢反轉頭, 你要為個女而努力工作呀, 知道嗎?

其實你老婆未玩夠, 由佢啦, 你點講佢都係唔聽架啦, 我23歲生左大女(個時係單親媽媽, 因為原來個死pk佢係有老 ...

佢就係聽唔入腦,我唯一可以既就等等等...

複式洋房

原文章由 nataliekyn 於 08-7-21 10:00 發表
其實我之前都好似你老婆咁,唔同既只係我放左工同同事出去行1-2小時後就會返屋企

我同你老婆差唔多大,我今年21,直至有一次我外出之後返屋企,個仔唔肯跟我,個一刻好唔開心,自此之後,我連行街買3都帶埋個仔

每個人都係要經歷一d事情 ...

hope我老婆會甘諗既一日啦

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-21 14:34 發表

Sorry! 噚晚我C6返嚟, 我要去陪佢, 所以停咗~
我個女出世冇耐, 我受唔住日日同佢嗌交嘅壓力, 我同個女執晒嘢返外家住, 臨走嗰晚我仲"泵"咗好多嘢出街tim~ (廢事睇見唔開心...) 佢喊住同我講對唔住, 因為 ...

妳依d係唔係叫守得雲開見月明呀...
我都想有甘既一日....我會等佢...但我唔會盲目甘等

複式洋房

原文章由 Twins_mummy 於 08-7-21 20:43 發表
Kwunwa_c,

今日第一次睇你個post,都有睇你拍You Tube個 clip,睇完好心痛,好想喊。尤其見到你個女真係好可愛,不過可惜無得返屋企同爸爸、媽媽住。我都係人地阿媽(我有對孖女)我真係想像唔到無左兩個女,或者唔可以同 ...

我個囡同緊我老婆住...係個屋企唔見左個爸爸
我有依個囡為傲

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-21 22:18 發表

我依家唯一可以做既就係做個好爸爸比我個老婆睇...hope佢睇到既用時,用下個腦諗下啦...我會加油...多謝

總之一於做個開心爸爸啦~~~~

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-21 22:19 發表

我會努力工作,比最好既野佢...

加油!!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你囡囡真係超可愛~~好想錫佢一啖為咗個咁可愛嘅女,你一定要加油!雖然你老婆唔識寶,但係你有個女呀嘛,我相信佢會好錫你架!!唔好迫得自己太緊,開心d啦!!

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-21 22:49 發表

總之一於做個開心爸爸啦~~~~

我會...一定會...thx

複式洋房

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-21 23:03 發表
你囡囡真係超可愛~~好想錫佢一啖為咗個咁可愛嘅女,你一定要加油!雖然你老婆唔識寶,但係你有個女呀嘛,我相信佢會好錫你架!!唔好迫得自己太緊,開心d啦!! ...

囡囡真的很可愛...好想無時無刻都0係佢身邊...睇住佢長大
好想比個完整既家佢...

珍珠宮

好媽媽勳章

家下大家問題
心智"timing"上唔同左

但願能最終應被你感動

你真的是好難得負責好爸爸
比個完整既家個女先最重要

努力add oil

水晶宮

不過睇番你今晚寫既野,,,唔,我諗暫時都唔好同你太太傾呢類問題住,佢依家肯辭工湊女已經有進步,雖則未知係咪三分鐘熱度,但依家非常時期,你都要俾佢調節下自己諗法,依家問佢,佢仲係嬲緊,實講負面野...睇定D先囉!你係一個好老公好爸爸,比着我係你,今晚我唔會煮飯俾佢食,,,順其自然啦,萬一佢真係咁堅決話要離婚,我諗你最應該諗既係攞番囡囡既撫養權,個囡跟住呢太太,我覺得牙煙囉,零願自己辛苦D都要親手湊大個女.可能你聽到我咁講,個心會好唔舒服,但係有時候俾希望自己時亦要為最壞可能性結果打算.

總之唔好唔開心啦!要加油呀!!!

首頁
12345...22

尾頁

跳至