夫婦情感

跳至

首頁
34567...22

尾頁

複式洋房

原文章由 bb0809 於 08-7-23 14:21 發表
你囡囡好cute又聰明伶俐!
你要努力呀!

努力不討好...唉

複式洋房

原文章由 colinhoc 於 08-7-23 20:57 發表
你令我諗起古天樂做嘅"一個好爸爸", 不過你好叻, 唔使用一生去離開黑社會.

就算離開左又點呢..無左頭家

複式洋房

原文章由 annamo123 於 08-7-24 16:22 發表
妳囡囡真係幸福~~~加油呀~ 我哋有好多人支持你o家!!!

多謝大家

複式洋房

原文章由 talkymum 於 08-7-24 16:36 發表
我都係好後生結婚生仔.當年可能真係太細又唔識揍仔.對大果個仔無mud感情.生細果個因為作小產成日住院.見到果d無左bb既媽媽好慘先引發我母性.唔知點安慰你.希望你太太早日懂性. ...

唔會ga ....唉
我唔識講了

複式洋房

原文章由 魔鬼天使 於 08-7-24 19:04 發表

咩事呀??

妳睇下更新啦

大宅

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-24 18:33 發表

我又受到一個沈重既打擊了~~~~~~~

發生哖事呀?
2個寶貝~雅詠&灝泯

水晶宮

爭番個女啦!唔好俾佢湊,講真一路聽你講你老婆同你之間既問題,我都覺得你老婆唔成熟到根本唔適合照顧你囡囡,你囡囡唔係要一個咁既亞媽囉!個女跟佢實俾佢害死!見你平時俾外母同老婆D家用都唔少數目,實情你都可以獨力去養大照顧好個女啦!請一個賓賓或者搵褓母幫手湊都可以,人地或者唔可以教到你囡囡D乜,但總好過俾你老婆咁教壞,呢D係責任心既問題,你老婆完全無負責心可言,個囡跟佢係咪要學成佢亞媽咁一樣咁無責任心?

睇到你今日既日記,見到你老婆咁態度,真係好火囉!

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-24 18:40 發表

就算離開左又點呢..無左頭家

家呢樣野唔一定要有爸爸媽媽囝囝囡囡齊哂人响度至叫做家,我都係單親家庭長大架,個家成唔成家,係好睇你點去經營同建立,就算無咗媽咪响樹,但有個真心愛鍚又有責任心既爸爸,個囡都一樣有家,或者呢刻你諗吓點攞番個女啦...狠心d都要同個官講,你老婆成日夜蒲醉酒講大話又掟個囡俾外家湊唔理個女呢D野,等個官去衡量放唔放心交個女俾呢種媽咪...係可能會hurt到你老婆,但你都係為咗個女着想啫!咁你都要為自己同個女做番D野嘛.

加油!唔好氣餒!!!

大宅

樓主, 我去睇咗更新啦! 我想問, 妳老婆知唔知你買咗份ins呀? 應該唔好話佢知... 其實你有冇好老實咁同佢講, 問佢點解要一下子攞晒你所有晒呢? 睇吓佢比咩答案你都好嘛! 睇你喺佢心目中係咩位置囉! 佢e+梗係唔擔心啦! 同個女出完街, 又有人買餸煮飯! 佢冇d咩, 打個tel比你就有啦! 仲冇"家用"tim... 你叫佢問吓"追佢嗰個"攞$, 話埋個bb冇奶粉可唔可以買埋? 都冇用個腦諗吓嘢... (唔好介意我咁話佢!)
不過男人, 請你要記住, 講還講, 唔好"發脾氣"呀!!!
2個寶貝~雅詠&灝泯

複式洋房

樓主, 你老婆唔洗恨嫁, 你快D同佢離婚LA, 如果你覺得你可以照顧個女, 你就要同佢爭. 你為佢諗驚佢無人生意義, 但個女落入個咁嫁呀媽手, 你估會發什麼事? 佢有條仔咪有人生意義LAW, 你洗同佢担心. 你不如好好要番個好, 始終是你的骨肉.

大宅

樓主…我唔知你老婆既為人係點啦…但俾著我…個男人咁樣供養自己同個女…我梗係死都唔放手,釣住你啦,俾番個女你,由乜而冇哂錢架!男人同女人都係一樣…日日陪住你,俾錢佢洗…我梗係食住你啦…既然你老婆都講到咁…不如你試下…放手唔理佢…家用照俾你外母…不過扣起d…唔好日日中上去…就算真係好掛住個女…你只係陪下你個女就ok…你老婆當佢透明…唔好同佢講野…佢同你講野你求其應下佢,唔好俾你老婆隨傳隨到…佢叫買乜做乜都唔好理(包括你個女既野,因為你已經俾左湊女既錢你外母),因為個女佢有份既…唔可能乜佢都唔負出…我唔敢講咁樣可唔可以令你老婆回心轉意…不過如果你咁長此落去…都係離婚收埸,不如放手一試!

P.S 如果佢話你…你就要食住個勢話佢,佢都同你離左婚,點解我仲要盡丈夫既責任呢!
同埋千祈唔好再問佢,係咪要離婚…由佢拖拖拖…佢唔上律師樓都仲有計傾既…

我提議樓主咁做既原因,係睇左你打咁多…你老婆都只係一尾講離婚…但完全冇去實行離婚既行動,覺得仲有得救姐…

[ 本文章最後由 cherry1498 於 08-7-25 09:57 編輯 ]

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-25 04:16 發表
爭番個女啦!唔好俾佢湊,講真一路聽你講你老婆同你之間既問題,我都覺得你老婆唔成熟到根本唔適合照顧你囡囡,你囡囡唔係要一個咁既亞媽囉!個女跟佢實俾佢害死!見你平時俾外母同老婆D家用都唔少數目,實情你都可以獨力去 ...

我知我可以爭番個女,但係依一刻我問過家事法庭,依家我同我太太係有共同撫養榷....佢依家都無去玩..係有時下午同個囡出下街,甘我又要返工~~如果佢真係對個囡唔好既我一定會拎返個囡,但係依d都係一年後我同佢簽哂離婚書,我先爭到個囡

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-25 04:27 發表
樓主, 我去睇咗更新啦! 我想問, 妳老婆知唔知你買咗份ins呀? 應該唔好話佢知... 其實你有冇好老實咁同佢講, 問佢點解要一下子攞晒你所有晒呢? 睇吓佢比咩答案你都好嘛! 睇你喺佢心目中係咩位置囉! 佢e+梗係唔擔心啦! ...

佢知道我買左ga~~我都有問佢點解甘恨心一下子拎走哂我所有野~佢既答案係唔出聲...跟住就話唔知點面對我囉

複式洋房

原文章由 laimanw 於 08-7-25 05:47 發表
樓主, 你老婆唔洗恨嫁, 你快D同佢離婚LA, 如果你覺得你可以照顧個女, 你就要同佢爭. 你為佢諗驚佢無人生意義, 但個女落入個咁嫁呀媽手, 你估會發什麼事? 佢有條仔咪有人生意義LAW, 你洗同佢担心. 你不如好好要番 ...

甘佢講係個男仔媾佢...佢都無同過佢出過街..都未算係佢條仔既...(不過我都好嬲 )

複式洋房

原文章由 cherry1498 於 08-7-25 09:52 發表
樓主…我唔知你老婆既為人係點啦…但俾著我…個男人咁樣供養自己同個女…我梗係死都唔放手,釣住你啦,俾番個女你,由乜而冇哂錢架!男人同女人都係一樣…日日陪住你,俾錢佢洗…我梗係食住你啦…既然你老婆都講到咁…不如你試 ...

佢係ga...得個講囉...講左成個月..咩都無做過
不過...有時一聽到..個人就會好亂...跟住就又同佢嘈
家用都會照比..如果依家我話唔比佢..佢又返去做返份工,對我對我個囡同佢屋企人都好唔好,...cherry妳講既方法我都有諗過做,不過到最後我都係衰心軟...可能係自己無用啦~~唉

男爵府

畀面勳章

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-19 23:11 發表
我同我老婆結左婚2年...我之前係一個古惑仔...當有左個囡囡之後我唔再出去
我搵左份工...一路做到依家
我好鍚佢...但係我唔鍾意佢夜晚出街玩..
佢一路都有問我可唔可以出去,我一路都唔比
我講解比佢聽,佢接受左
但係 ...

我而家都係22歲,有個3個月的BB,,I understand you wife think:佢覺得以自己的條件可以揾個更加好.. ....若她堅持由得佢,

複式洋房

原文章由 katielee1123 於 08-7-25 22:26 發表

我而家都係22歲,有個3個月的BB,,I understand you wife think:佢覺得以自己的條件可以揾個更加好.. ....若她堅持由得佢,

可能係啦~~多謝妳既意見
有左3個月呀...小心d,到6,7個月做下運動到生果時有幫助,依家就唔好呀...

大宅

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-25 22:31 發表

可能係啦~~多謝妳既意見
有左3個月呀...小心d,到6,7個月做下運動到生果時有幫助,依家就唔好呀...

人哋個BB已經3個月啦~ 唔係有咗3個月...
2個寶貝~雅詠&灝泯

男爵府

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-19 23:27 發表

無錯我老婆得22歲...妳所講既都係我唯一可以做到既...

我都22歲,我都有個仔13個月.

但係我已經收埋自己,唔玩啦!!

唔可以以年齡黎講既.
做一個c9唔係易事.

複式洋房

樓主,我喺呢度都好小回帖,但唔知點解我見到你d post我都覺得好心酸,至於你老婆嘅野,你比多小小時間佢la,佢鍾意玩嘅你比佢玩飽佢,因我相信佢始終有一日會識返屋企嘅..................加油

首頁
34567...22

尾頁

跳至