夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

原文章由 魔鬼天使 於 08-7-24 19:04 發表

咩事呀??

妳睇下更新啦

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-25 04:16 發表
爭番個女啦!唔好俾佢湊,講真一路聽你講你老婆同你之間既問題,我都覺得你老婆唔成熟到根本唔適合照顧你囡囡,你囡囡唔係要一個咁既亞媽囉!個女跟佢實俾佢害死!見你平時俾外母同老婆D家用都唔少數目,實情你都可以獨力去 ...

我知我可以爭番個女,但係依一刻我問過家事法庭,依家我同我太太係有共同撫養榷....佢依家都無去玩..係有時下午同個囡出下街,甘我又要返工~~如果佢真係對個囡唔好既我一定會拎返個囡,但係依d都係一年後我同佢簽哂離婚書,我先爭到個囡

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-25 04:27 發表
樓主, 我去睇咗更新啦! 我想問, 妳老婆知唔知你買咗份ins呀? 應該唔好話佢知... 其實你有冇好老實咁同佢講, 問佢點解要一下子攞晒你所有晒呢? 睇吓佢比咩答案你都好嘛! 睇你喺佢心目中係咩位置囉! 佢e+梗係唔擔心啦! ...

佢知道我買左ga~~我都有問佢點解甘恨心一下子拎走哂我所有野~佢既答案係唔出聲...跟住就話唔知點面對我囉

複式洋房

原文章由 laimanw 於 08-7-25 05:47 發表
樓主, 你老婆唔洗恨嫁, 你快D同佢離婚LA, 如果你覺得你可以照顧個女, 你就要同佢爭. 你為佢諗驚佢無人生意義, 但個女落入個咁嫁呀媽手, 你估會發什麼事? 佢有條仔咪有人生意義LAW, 你洗同佢担心. 你不如好好要番 ...

甘佢講係個男仔媾佢...佢都無同過佢出過街..都未算係佢條仔既...(不過我都好嬲 )

複式洋房

原文章由 cherry1498 於 08-7-25 09:52 發表
樓主…我唔知你老婆既為人係點啦…但俾著我…個男人咁樣供養自己同個女…我梗係死都唔放手,釣住你啦,俾番個女你,由乜而冇哂錢架!男人同女人都係一樣…日日陪住你,俾錢佢洗…我梗係食住你啦…既然你老婆都講到咁…不如你試 ...

佢係ga...得個講囉...講左成個月..咩都無做過
不過...有時一聽到..個人就會好亂...跟住就又同佢嘈
家用都會照比..如果依家我話唔比佢..佢又返去做返份工,對我對我個囡同佢屋企人都好唔好,...cherry妳講既方法我都有諗過做,不過到最後我都係衰心軟...可能係自己無用啦~~唉

複式洋房

原文章由 katielee1123 於 08-7-25 22:26 發表

我而家都係22歲,有個3個月的BB,,I understand you wife think:佢覺得以自己的條件可以揾個更加好.. ....若她堅持由得佢,

可能係啦~~多謝妳既意見
有左3個月呀...小心d,到6,7個月做下運動到生果時有幫助,依家就唔好呀...

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-26 09:17 發表

人哋個BB已經3個月啦~ 唔係有咗3個月...

係咩~~~哈..sorry 囉

複式洋房

原文章由 nicolwong 於 08-7-26 11:27 發表

我都22歲,我都有個仔13個月.

但係我已經收埋自己,唔玩啦!!

唔可以以年齡黎講既.

妳講得甘依d係做媽媽應有既責任,當妳決定生個bb出黎,妳就要放棄好多野

複式洋房

原文章由 GTT 於 08-7-26 17:27 發表
樓主,我喺呢度都好小回帖,但唔知點解我見到你d post我都覺得好心酸,至於你老婆嘅野,你比多小小時間佢la,佢鍾意玩嘅你比佢玩飽佢,因我相信佢始終有一日會識返屋企嘅..................加油 ...

我都想多謝哂我會加油

複式洋房

原文章由 janet61 於 08-7-26 21:00 發表
我想睇你個B女呀,去邊度睇?同埋你既更新呀,THX~~

0係第一頁...我會日日更新,其中有一段yotube既片

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-26 19:02 發表

明白...既然大家都做唔到D咩去令你老婆有咩改善改變,無謂費神諗佢喇,佢唔想俾人管,你都無謂SIDE精神時間落佢度,全心全意愛鍚個女啦...咁你老婆要HAPPY時,你都要架!有時都要對番自己好,對自己公平D囉. ...

妳講得岩既....因為我依家做咩.佢都無咩feel,都係堅決離婚
可以從佢既回答知道,佢無為個囡諗過,佢一路都係覺得再同我一齊,佢自己會好辛苦,我尋日已經講左...我唔會再打比佢,見佢,因為我好累了~~~

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-27 20:42 發表

睇埋你呢兩日既日記,,,既然佢呢刻都仲可以KEEP到做番個好媽媽既責任,,,唔好理佢keep到幾耐,呢段時間,大家都冷靜下啦....學你咁講,到你發現佢又黎打回原形時,你至爭番囡囡既撫養權,咁樣對大家都公平D,依家至緊要係 ...

多謝哂妳~~~
依家唯有努力工作.....唔搵唔見...唔好諗佢,不過我知道好難,不過如果我做到,對件事係好既

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-27 21:11 發表

係啦,你都諗得通...只要你努力要自己堅持同積極,跨過咗呢段時間,自己一定做到...俾多d信心自己啦~~~你一定過到關.

我會~~~我一定得既~~

複式洋房

原文章由 leungsf 於 08-7-28 18:15 發表
我係一個爸爸
留意你篇文章好耐
忍不住要打小小意見
如果照你所寫的一切
你老婆真係好有問題……..

但係我覺得你本人本身都有好大問題
見你講野 知道你係一個比較主觀自我兼粗魯的男人
你不停數老婆不是
轉頭又話 ...

依位爸爸...你都講得好岩~~
但係依一刻係我外母,佢表姐果d都各得係我老婆出問題呀,個問題唔0係我到呀,我照顧佢地係我既責任,但係身為一個男人,想個老婆好,唔好出夜街飲到醉哂返屋企甘都好有問題呀,莫非你太太甘樣出去玩,你唔擔心既???
你可以容忍自己個老婆有男仔媾既???
我0係依到無講過我無問題,但係依一刻係我老婆個問題大過我,我好清楚自己既問題,仲有我雖然之前係古惑仔,但係我都有照顧佢地ga...依一刻我仲愛我老婆,我更愛我既女兒,我唔係要佢回報d咩比我,我只想個女兒0係一個健全既家開開心心甘成長,唔通有錯咩

複式洋房

原文章由 Doomfree 於 08-7-28 16:25 發表

我想問, 佢覺得好快會搵到另一個, 定係佢屋企大把?
我無聽過單親媽媽爭個囡囡, 理由係佢可以無業專職湊女囉.

我閒人身份講啦.
其實佢當個囡係個公仔.
玩吓就得.
大個D就...哼...

佢再出去玩就...
真係咁先同你講 ...

佢依家唔會明白做單親有幾難...

複式洋房

原文章由 tszwan123 於 08-7-28 01:46 發表
我好耐冇入過黎" 夫婦情感",今日入到黎由頭到尾睇一次你呢個opic,我覺得你好叻,真係一個好好o既爸爸,你要努力呀,亦都希望你同囡囡日後o既日子會過得開開心心! ...

多謝.....

複式洋房

原文章由 moyan 於 08-7-29 12:27 發表
你老婆太年輕了,
佢遲早一定後悔!!

不如同你太太平心靜氣傾吓女女的撫養問題
唔好鬧交啦!!

無得傾ga~~佢都唔覺自己有問題甘點傾呢...都係法庭見

複式洋房

原文章由 moyan 於 08-7-29 12:28 發表
呢度好多mami支持你
加油!!

多謝哂各位

複式洋房

原文章由 於 08-7-29 13:54 發表
你老婆唔返工係屋企湊囡,係真心想陪個囡?定係因為D FD唔得閒陪佢去玩而好無奈咁留係屋企?
我唔否認你老婆係愛個囡,試問有幾多呀媽會唔愛自己既仔囡先得架,但一面話愛,一面又要出去玩,咁即係對個囡不負責任啦!
其實你地一路都 ...

哈哈...我可以講佢係因為佢阿媽講到明唔會幫佢湊,佢先唔做份工照顧個囡...到依家佢都仲有同個囡出街,都有返去之前做既鋪頭到玩....佢都係因為佢阿媽唔幫佢湊要自己湊返所以夜晚無得出去
,我一路都無比佢出去玩,係佢話要離婚後我離開左個家,唔0係佢身邊,佢先出去玩...依家我唔會理會佢玩唔玩,我好想湊返個囡

複式洋房

原文章由 Doomfree 於 08-7-29 15:54 發表

冷靜DD, 有無當面問過你老婆?

樓上有一位話樓主之前都行古惑,
粗人一個, 個囡俾佢湊都未必好...

你唔好話古惑仔, 咁情況,
俾我唔兜巴星佢就有鬼. ...

佢話無....其實有無都無所謂,我關心既係,我知尋晚落雨,我想知妳有無傘,個囡會唔會淋到...我8pm打到11:45pm佢都唔聽我電話呀但係佢有聽佢屋企人電話...如果個囡大過d識答我野呀...我洗鬼打比佢咩....

首頁
12345...10

尾頁

跳至