跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔都讀上午班吖
原文章由 琛琛 於 08-7-22 10:57 發表
我細囡都會今年9月入讀兆麟青彼上午班

大宅

原來係同班同學仔喎,
我個仔叫翹仔吖
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-13 23:05 發表
wingslaw,

童童讀k1d班,你的小朋友呢?

大宅

都幾多K1D喎 你地好吖
原文章由 carmenaxa 於 08-9-19 14:56 發表
我個囡今年讀k.1d。佢好鍾意返學。

大宅

cherryieong
童童好叻吖, 肯講到班d同學仔名比你知 係吖, 我個仔就係焌翹, 佢個衰野, 我問左佢幾次班d同學仔叫咩名佢都話吾知 原來童童都係青山村轉過黎, 真係岩la, 翹仔都之前係青山村係返下午架
仲有時老師有過你傾計吖, 佢就冇過我吖, 我仲以為而家吾揾添, 因以前青山村頭個零月個班主任都有打比我傾下既 等我都問下個仔多吾多小朋友搶玩先, 因佢而家都係鐘意返青山村多mouth: 吾知關吾關事呢

大宅

cherryieong
我睇左la, 我個仔有幾個遠鏡, 返而麻麻就有個近鏡
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-21 15:10 發表
各位媽咪:

唔知大家有無去到學校網頁->「寶寶園地」睇下呢? 前幾日學校已經上載左迎新日及開學日的相片/ video,快d去睇下見唔見到自己既小朋友啦!

...

大宅

cherryieong
係吖, 我問左翹仔識吾識童童係邊個, 佢話識係好朋友仔 係吖, 以前係青山村佢既同學仔名我都係知多d, 肯講d, 但而家仲未肯點講比我聽:;pppp: 我都有擔心過有冇轉錯校問題, 但佢又冇好抗拒吾返, 事到如今希望佢快d適應, 吾諗佢住la
係喎, 5/10去山頂廣場慈善步行, 你地有冇參加吖?我地參加左
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-24 10:25 發表
wingslaw,

我個女都係喜歡青山多d,令我有d擔憂,唔知係咪幫佢做錯決定...
童童之前係青山n1既插班生,返左2個月咋,但佢以前會識講大部份同學既名俾我知,又會同我講佢地邊個乖/ 唔乖,再舉出例子。但而家佢只係話到俾我知2個 ...

大宅

我都希望佢地好好相處, 希望我個衰仔吾會百厭la 原來有咁多"同"名吖 咁老師要好小心叫名羅, 原來你地要去生日會咁開心, 咁唯有下次機會再見la
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-24 12:39 發表
WINGSLAW,

咁要請翹仔同童童好好相處,互相照顧喇!
話時話,佢地K1D班有6個小朋友既名都有個「童/彤/桐/同/潼」,29人有6個叫「童」,好厲害!我女女叫「善童」SHARICE。
我地無參加步行呀,因為個日有朋友仔搞生日會。
希望下 ...

大宅

吾得吖, 我SAT. 都要返工架
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-25 21:00 發表
今日收到通告,4/10(六)有海上親子遊,我地一家三口會參加。你地有興趣嗎?

大宅

好詳細吖
原文章由 琛琛 於 08-9-29 10:38 發表
emilylam,
好似上午班有4班, 每班30人, 全校老師及職員約有70人, (如有錯請其他媽咪糾正)

大宅

CHERRYIEONG
翹仔都係搭校車架, 但就吾知咩NO.喎, 係龍門居開果班, 多謝你提醒吖 聽我99 講, 每次送翹仔上車都要佢坐入面既, 同埋跟架校車既好似吾係姨姨係姐姐啫(第1日搭校車時見既, 之後都冇轉) 可能呢個原因就吾知道個嚴重性, 要有交帶LA, 希望學校會跟進下LA, 咁童童仲有冇事吖mouth: mouth:
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-29 22:25 發表
wingslaw,

唔緊要,咁下次再玩過啦!
另外,我想問翹仔係咪都搭校車(我記得時老師講過)既1號車?
童童係搭一號車的,但今日童童回程時在行駛中的校車跌左落地!我覺得校車好有問題!
1)校車姨姨沒有同我地報告呢件事,係工人同 ...

大宅

我個人覺得都OK吖, 小朋友返學都開心吖
原文章由 kiki523 於 08-9-30 00:43 發表
請問呢到有冇曾經在青山那兒轉來兆麟的媽媽呀??
可否話我知兆麟OK嗎??
因我想安排拒轉來這裡,心大心細 !!
係咪老師真的冇青山果邊咁有愛心呀??
唔該曬 !! ...

大宅

係吖, 咁岩既 你就好LA, 2姊妹一齊返學
原文章由 琛琛 於 08-9-30 14:52 發表
wingslaw,
我兩個囡都係龍門居上校車,

大宅

佢而家返緊青山既N1
原文章由 kiki523 於 08-10-2 23:34 發表

拒而家仲喊緊呀 !!

大宅

CHERRYIEONG
係吖, 星期五係吾洗帶書架, 佢地會有其他活動(不過我今日吾記得左係星期五添 翹仔帶晒D書返學 )但就吾知平時(星期一至四)係咪全部書都帶晒呢, 帶晒都幾重
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-10-2 21:51 發表
WINGSLAW,

童童無咩事,係膝蓋瘀左少少o者,多謝你關心
時老師幫我轉告俾主任知道及跟進,但我都明白而家法律有漏洞,都未必幫得到,不過起碼都表達下意見俾佢地知啦!
我想問下,其實佢地星期五係咪唔駛帶書架?

kiki, ...

大宅

CHERRYIEONG

我都吾該晒你揾左時老師喎, 化妝生日會吾係17/10咩 我未決定同吾同翹仔扮野, 如果扮,係咪扮以 halloween為主會應節d, 仲諗緊, 你同童童會點攪呢

*(仲有關於學校好壞, 青山村有樓梯, 校長成日話係買點好處呢架 因可以鍛鍊小朋友既腳仔喎 )

大宅

CHERRYIEONG
嘩, 咁叻吖, 會自己整材料化妝, 我就好渣斗LA, 冇呢D天份, 都係買現成咋, 係喎, 吾記得問你, 4/10既遊船河好玩嗎?

KIKI
CHERRYIEONG 講得好岩, 兆麟係公司化D, 但老師都算OK, 初返學時, 我送亞仔返學時, D老師見到我地送小朋友返學都會打招乎的, 我就咁形容2間學校, 兆麟老師都吾錯, 係青山村老師太好啫, HEHEHEHE

大宅

因為好多媽咪都對手工藝都在行,所以咪以為你自己整 係吖, 又會咁多人去船河既, 咁唯有下次la
童童病左吖, 有冇睇醫生吖, 而家天氣開始轉涼, 真係要保重吖, 小朋友病就一家人都慘, 希望佢快d好番la
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-10-9 20:26 發表
WINGSLAW,

唔係呀, 我係指家中有現成的裝飾,唔係自己做呀。我邊有時間做喎, 返工太忙喇!
遊船河個日我地無得去呀, 因為太多人報了!
今日童童無返學呀, 因為佢呢2日唔舒服,昨晚咳左成晚,成家都無得訓,所以今日我叫佢 在 ...

大宅

童童返到學咁就好la嘩, 童童爸做配藥咁好, 大吉講句咪醫藥費都慳吾少
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-10-11 16:44 發表
童童無睇醫生呀,都係爸爸開d藥俾佢食.爸爸做配藥的。
佢今日好好多喇,星期一應該都正常返學。

首頁

尾頁

跳至