論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前都知個工人偷過我D MASK同筆呀咁...我諗住少少野唔多貴重就算....但今日我叔仔發覺唔見o左部nds...我地搵極都搵唔到, 叫個工人搵, 佢就神奇地o係我地之前搵過o既地方搵番部機出黎, 我地都知係佢偷左(聽日佢仲放假, 好在我地及早發現), 但由於無證據證明係佢偷, 我同老公諗緊賠唔賠錢炒佢...

其實個工人湊我個b都湊得好好...做野都okay....我都唔係好想炒佢~ 要請過個工人好煩....
http://hk.myblog.yahoo.com/kateyychan

大宅

偷野不能容忍, 如果你好肯定係佢偷, 還是打發她走...

如你還是不肯定, 你可以特登在家隨處放d散紙, 手飾, 如果第日就唔見左, 咁你就知咩事, 唔使講, 你會知點做啦.

佢對亞b幾好都無情講啦. 因為她已違反誠信.

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

偷嘢梗係要炒,不能縱容!
做家務,湊仔唔掂還可原諒!

大宅

原文章由 fskaren2002 於 08-7-20 11:16 發表
偷嘢梗係要炒,不能縱容!
做家務,湊仔唔掂還可原諒!

同意!

大宅

家中有個小偷完全接受唔到, 今之仲要偷nds, 咁大件的東西, 如果佢係偷coins我都未必發現到. 之後就開始偷你d watch啊, 衫啊.....一定不能接受

原文章由 fatyuen 於 08-7-20 03:03 發表
之前都知個工人偷過我D MASK同筆呀咁...我諗住少少野唔多貴重就算....但今日我叔仔發覺唔見o左部nds...我地搵極都搵唔到, 叫個工人搵, 佢就神奇地o係我地之前搵過o既地方搵番部機出黎, 我地都知係佢偷左(聽日佢仲放 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

如果佢慣性偷o野,你縱容佢只會令佢越來越過份,我有個朋友都好似你咁,以為少少o野算數,點知等佢ocntract完o左唔續佢,佢有一日返屋企,o的貴重o野比個工人偷晒,工人又失蹤......

原文章由 fatyuen 於 08-7-20 03:03 發表
之前都知個工人偷過我D MASK同筆呀咁...我諗住少少野唔多貴重就算....但今日我叔仔發覺唔見o左部nds...我地搵極都搵唔到, 叫個工人搵, 佢就神奇地o係我地之前搵過o既地方搵番部機出黎, 我地都知係佢偷左(聽日佢仲放 ...
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

大宅

如果你真係覺得佢湊你個B湊得好,o吾想太早炒佢,如果o吾係太嚴重,或者常試同佢傾,等佢知道你係留意到佢,然後要佢寫悔過書,必須簽名作實,并告之給予機會,若他再犯,必會將該悔過書交給agent,她將難再找新僱主,其實佢好清楚後果的,所以你必須給她知道你係知law...

禁止訪問

複式洋房

因為佢係幫我照顧bb..所以我唔敢鬧佢or 出
warning letter...驚佢向我bb報復
其實個工人又唔會偷我地d錢喎...我地d散銀經常隨處放...試過有次留低左五百蚊o係褲袋洗左佢都俾番我地~
其實我懷疑係個工人唔鍾意我叔仔(因為個叔仔成日都話佢)所以佢專登收埋佢d o野~
不過點都好
今日同個agent傾o左個工人o既事...佢贊成我炒o左佢.... 佢話呢d係誠信問題, 你唔炒佢,個心始終會有條"次",信唔過佢(佢又o岩ge...因為而家個工人放親假我都會去佢間房搵下佢有無偷o野)...
所以我已經決定請過第二個, 等到新一個批左就會即炒而家呢個
望呢個決定無錯啦~
請一個好工人真係好難
http://hk.myblog.yahoo.com/kateyychan

大宅

樓主, 如果舊工人揾工時, 希望你會如實同佢potential僱主講你的情況, 免得再有受害者.

大宅

樓主

如果你炒佢,順便將佢個名o係入境處果度blacklist佢,以免害o左下一手傭主!

原文章由 fatyuen 於 08-7-20 17:19 發表
因為佢係幫我照顧bb..所以我唔敢鬧佢or 出
warning letter...驚佢向我bb報復
其實個工人又唔會偷我地d錢喎...我地d散銀經常隨處放...試過有次留低左五百蚊o係褲袋洗左佢都俾番我地~
其實我懷疑係個工人唔鍾意我叔仔( ...
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

仲洗問,炒得啦!

首頁

尾頁

跳至