自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 17:00 發表
收到!
下次試試先!

yuenfong, 你有無試過安寧路一間叫"有利" o既食店呀? 食上海野架, 呢間店開左好耐架啦, 佢平日 d 客飯都好抵食(好似 $25起), 夜晚都好多人食架, d 沙窩雲吞雞仲好好味 tim, 得閒去試下

大宅

bobo

有利?
未試過呀!
原來食上海嘢架
好呀,等我下次試試先得
我成日都話元朗無好味的上海菜館呢!

係呢,呢間有無雞絲粉皮架?
我好鍾意食架
次次食上海菜都一定要食架!

原文章由 bobo 於 08-7-21 17:04 發表

yuenfong, 你有無試過安寧路一間叫"有利" o既食店呀? 食上海野架, 呢間店開左好耐架啦, 佢平日 d 客飯都好抵食(好似 $25起), 夜晚都好多人食架, d 沙窩雲吞雞仲好好味 tim, 得閒去試下 ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 17:12 發表
bobo

有利?
未試過呀!
原來食上海嘢架
好呀,等我下次試試先得
我成日都話元朗無好味的上海菜館呢!

係呢,呢間有無雞絲粉皮架?
我好鍾意食架
次次食上海菜都一定要食架!

...

我諗應該有, 但我無食過呀, 皆因次次我老公發辦都係叫果幾樣野, 例牌沙窩雞, 粗炒, 鱔糊, 仲有兩個仔至愛生炒骨啦, 不過呢度成日都好多人食架, 我諗質素唔太差o既, 可以一試

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 17:02 發表
各位

我明天出發去清遠喇!
希望去到唔好咁熱喇!
如果唔係,成日躲在酒店都似!mouth:

等你報料呀

侯爵府

環保接龍勳章

bobo

粟米肥腸都食過, 不過一袋十幾隻都要十幾蚊, 你話呢隻減價時5蚊就買到啦??

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 sharonchoi 於 08-7-21 17:25 發表
bobo

粟米肥腸都食過, 不過一袋十幾隻都要十幾蚊, 你話呢隻減價時5蚊就買到啦??

5個幾果隻唔同架, 粟米肥腸仔有 d 係十幾隻包埋一包, 係要10幾蚊呀, 不過我買散裝, 續條計果之 ma, 其實都係差唔多價錢咋, 5個幾果隻係即食, 瘦腸來架, 好似魚肉腸咁之 ma, 係寧食來架

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 bobo 於 08-7-21 17:27 發表

5個幾果隻唔同架, 粟米肥腸仔有 d 係十幾隻包埋一包, 係要10幾蚊呀, 不過我買散裝, 續條計果之 ma, 其實都係差唔多價錢咋, 5個幾果隻係即食, 瘦腸來架, 好似魚肉腸咁之 ma, 係寧食來架 ...

哦, 不過十幾蚊個種都可以即食

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 sharonchoi 於 08-7-21 17:39 發表

哦, 不過十幾蚊個種都可以即食

果隻我無試過即食呀, 亞仔話用來煮麵, 可能佢見瘦果隻似佢食開o既魚肉腸啩, so 佢分得咁清囉

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

即食腸仔我個仔都好鍾意架, 係唔係放在零食部架?? 一包幾多條幾多錢呀??

原文章由 bobo 於 08-7-21 16:54 發表

yuenfong, 今次上家樂福我仲掃左兩包粟米腸仔, 我兩個仔至愛, 可以即食, 好似魚肉腸咁架, 佢仲介紹比表姐, 表姐又信佢買左包, 次次上去都要我買架

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你話那款粟米肥腸我係香港都買過, 幾好味架, 不過佢係急凍, 你由大陸拿回來呀?? 唔怕變咩??

原文章由 bobo 於 08-7-21 17:27 發表

5個幾果隻唔同架, 粟米肥腸仔有 d 係十幾隻包埋一包, 係要10幾蚊呀, 不過我買散裝, 續條計果之 ma, 其實都係差唔多價錢咋, 5個幾果隻係即食, 瘦腸來架, 好似魚肉腸咁之 ma, 係寧食來架 ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-22 08:55 發表
你話那款粟米肥腸我係香港都買過, 幾好味架, 不過佢係急凍, 你由大陸拿回來呀?? 唔怕變咩??

cc, 早晨, 果 d 腸仔一包十條啩(黃色袋), 我無數呀, 佢依家減價賣5個幾一包囉, 以前我通常 wet 完先去家樂福買野, 咁其實一路都有冷氣o既, so 都無咩大問題, 而今次我就特登拎左個裝月餅果 d 袋去拎, 仲加左包 jusco 十蚊店買果 d 雪種去, 都 ok 喎, 返來時仲凍o既

水晶宮

原來你早有準備!!

原文章由 bobo 於 08-7-22 09:29 發表

cc, 早晨, 果 d 腸仔一包十條啩(黃色袋), 我無數呀, 佢依家減價賣5個幾一包囉, 以前我通常 wet 完先去家樂福買野, 咁其實一路都有冷氣o既, so 都無咩大問題, 而今次我就特登拎左個裝月餅果 d 袋去拎, 仲加左包 jus ...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我對仔女唔鐘意食粟米腸

最鐘意雙滙牌王中王, 金華火腿腸, 我哋無放雪櫃加.

原文章由 cc0524 於 08-7-22 08:55 發表
生日月, 開心過

水晶宮

yuenfong : 唔知你出發未 ? 玩得開心D呀.

我睇清楚我屋企個D係綠盒紅字的, 的商標就係紅底黄字. 真係唔好意思, 我再留意下, 有綠盒綠字的再通知你.

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 16:50 發表
雪文

係呀,有分架
綠字係再少甜一啲架
不過唔知係咪少甜+藥味較濃
大部份人都接受唔到
而家四處都見唔到綠字的包裝喇!

好!等你消息!

...
生日月, 開心過

水晶宮

yuenfong, 玩得開心 d, 返黎再報料比大家知!!

原文章由 yuenfong 於 08-7-21 17:02 發表
各位

我明天出發去清遠喇!
希望去到唔好咁熱喇!
如果唔係,成日躲在酒店都似!mouth:

水晶宮

乜唔洗放雪櫃既咩? 我見佳寶那裡都係放左在雪櫃賣架和!

原文章由 雪文 於 08-7-22 09:40 發表
我對仔女唔鐘意食粟米腸

最鐘意雙滙牌王中王, 金華火腿腸, 我哋無放雪櫃加.

水晶宮

sharon, 明天我C6帶二個小朋友返去先, 我就放工再過惠州, 星期四一齊返來. 而家一諗起去惠州要成四個鐘, 我就有些怕怕, 仲係自己一條友, 會好悶呀.

我諗定我一返去就去食朱肉湯做霄夜, 早上食横瀝湯粉做早餐, lunch去食河鮮或六仟館

其余時間就係探 62, cut hair, 行超市. 再搭下午四點幾的車一家人返香港. 要用咗D直通巴士票先得.
生日月, 開心過

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-22 09:50 發表

cc, 我買返來都有放雪櫃架

水晶宮

雪文, 你都安排得好好和!!

原文章由 雪文 於 08-7-22 09:56 發表
sharon, 明天我C6帶二個小朋友返去先, 我就放工再過惠州, 星期四一齊返來. 而家一諗起去惠州要成四個鐘, 我就有些怕怕, 仲係自己一條友, 會好悶呀.

我諗定我一返去就去食朱肉湯做霄夜, 早上食横瀝湯粉做早餐, lunc ...

水晶宮

我無放加. 我都係見家樂褔先放雪櫃賣, 其余超市都無. 即食加嘛.
你講個鐘冷涷加 ??

原文章由 cc0524 於 08-7-22 09:50 發表
生日月, 開心過

首頁

尾頁

跳至