夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

由發現的心痛、大癲大叫、叫自己自強、去信佛轉移自己想法、再努力同C6 重修舊好、但C6扮無事發生、依舊同小三一齊、再發癲、再叫自己冷靜、因為唔想頭家散...

你地嘅心路歷程係點?
經歷幾耐過程才可完結?一年?兩年?

大宅

回覆 lovechinma 的帖子

三年了。 未真正解決。因為條刺仲係度。

別墅

引用:回覆+lovechinma+的帖子三年了。+未真正解

原帖由 Kambee 於 15-10-13 發表
回覆 lovechinma 的帖子

三年了。 未真正解決。因為條刺仲係度。
小三還在嗎?你選擇忍?老公對你好嘛?

男爵府

回覆:lovechinma 的帖子

剛開始經歷,留毛

大宅

lovechinma 發表於 15-10-13 23:46
小三還在嗎?你選擇忍?老公對你好嘛?
老公對我好好因為佢都唔想無咗個家。問題係佢仲未放得低果小三。我知佢地有聯絡但唔知有無見面。

男爵府

引用:Quote:lovechinma 發表於 15-10-13 23:46

原帖由 Kambee 於 15-10-14 發表
老公對我好好因為佢都唔想無咗個家。問題係佢仲未放得低果小三。我知佢地有聯絡但唔知有無見面。
...
一定有,只係好小心唔會甘易被發現。我果個會delete whatsapp record, call record etc. 但總有時會留低小小證據係度唔記得delete. D大話要keep住講,仲要有好記性,你可以試下佢

複式洋房

回覆:經歷C6 有小三的心路歷程

而家啱啱開始經歷

大宅

回覆:Au 的帖子

我頭半年日日躲在廁所哭,幸好我家人朋友對我好好,加上我有信仰支持,現在真的放下了!我用這段時間減肥扮靚,買靚衫,令自己拾回自信! 加上我和兒子都好決絕不再見他,令我們更加快放疷,因為真的不想再糾纏下去!我現在新生活好開心!我反而覺得他和小三搵朝唔得晚,一身債,住劏房,他親戚家人離間他,其實幾可憐!
JM, 其實緣盡的話冇人可以改變,他只是生活中的一個角色,生命中還有很多很多東西去做去享受!
我有個Aunt, 廿幾年前比老公拋棄,一個人獨力撫養兩個兒女, 前幾年她識了一個uncle, 已離婚的,他們是同事,最近仲註冊結婚,是她女兒做證婚人,他們一家都很融合!所以不要放棄,明天會更好!只要你不要放棄自己!

milky_red    發表於 15-10-15 13:01
chanel1_baby    發表於 15-10-15 01:16

複式洋房

回覆樓主:

經歷中,雖然相信佢地無肉體上出軌,但情感上既背叛都係好痛。個結未解開

男爵府

引用:經歷中,雖然相信佢地無肉體上出軌,但情感

原帖由 大豬嘜 於 15-10-14 發表
經歷中,雖然相信佢地無肉體上出軌,但情感上既背叛都係好痛。個結未解開
...
你加油呀,一定可以度過!!我知道係痛,我都痛,不過我已經冇放精神時間去佢度,只係照顧好自己同小朋友,心情都好D

珍珠宮

對你好,但放唔低小三,咁你"好"既定義都好低!!
如果佢有心回頭,做既野應該要俾番信心你,
但3年黎似乎你感受唔到.

咁再點行落去?
只可以話, 呢個男人愛你有限,
同你一齊一個原因"唔想家散" ,但又要出去玩. 未玩夠.

男爵府

BIGPAT 發表於 15-10-14 09:14
對你好,但放唔低小三,咁你"好"既定義都好低!!
如果佢有心回頭,做既野應該要俾番信心你,
但3年黎似乎你感受 ...
"唔想家散"只係一個值口,始終屋企有人standby,玩夠可以返屋企,休息夠又出去玩過。呢d係自私行為

珍珠宮

littlemuffin 發表於 15-10-14 09:31
"唔想家散"只係一個值口,始終屋企有人standby,玩夠可以返屋企,休息夠又出去玩過。呢d係自私行為 ...
當屋企係避難所,
當老婆係backup.

又要面唔想離婚,同屋k 人交待.

瑪瑙宮

唔想家散, 說得動聽感人, 佢唔係話唔想同您散呢最敝.

家仍有管家, 細路仍有奶媽, 隨時返屋企又得, 仍係大家眼中的好男人, 佢有乜蝕底. 攪到屋企果個只眼開, 只眼閉做人世, 佢咪係想咁.

佢想咁無問題, 屋企果個受就得架喇.

男爵府

BIGPAT 發表於 15-10-14 09:37
當屋企係避難所,
當老婆係backup.
一定唔想做衰人,我C6都係,但我已經冇理佢,自己同小朋友作準備中,一ready,馬上離開

男爵府

Nancy20090615 發表於 15-10-14 10:16
唔想家散, 說得動聽感人, 佢唔係話唔想同您散呢最敝.

家仍有管家, 細路仍有奶媽, 隨時返屋企又得, 仍係 ...
男人有乜蝕底? 搞完一個又一個

瑪瑙宮

littlemuffin 發表於 15-10-14 10:18
男人有乜蝕底? 搞完一個又一個
係架, 佢攪到您, 唔想您攪到佢, 就呢招 '唔想家散' 就得.

複式洋房

我個都係佢唔想家散開,小朋友無人照顧,我都唔知點好,間歇性發癲,癲完又繼續係個家,完全無自我,我都想搵解決辦法,好辛苦

purple_girl    發表於 15-10-14 12:50

別墅

前排我都經歷緊大家經歷緊的痛苦,但自己走出社會,自己再投入新感情,原来就脱離晒这些痛苦,唔知是對是錯,但起碼自己唔使日日猜測c6,日日情緒差,但個結局係點,我自己都唔知,

男爵府

c6一d改變都無?仲走得落去?

首頁

尾頁

跳至