自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

你又唔可以咁講, 可能d人怕煩, 幫佢買左基金.
仔女d相又係佢手, 唔出聲都唔出奇, 如果呢位媽咪一心想提醒其他媽咪, 你咁懷疑人地, 好似唔係咁好!
開新a/c梗係唔想俾嗰個人知佢係邊個, 咁都唔明?
原文章由 gm2811 於 08-7-22 10:09 發表
點解樓主要開新a/c出呢個topic既, 以我所見有好多媽咪都影左相, 仲要攞埋D相, 暫時都無一個話有問題wor

[ 本文章最後由 shirinlam 於 08-7-22 10:22 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

同意 ... 好有可能 , 都係小心 d 好 lor

希望呢 d 風波快 d 平息啦

原文章由 shirinlam 於 08-7-22 10:20 發表
你又唔可以咁講, 可能d人怕煩, 幫佢買左基金.
仔女d相又係佢手, 唔出聲都唔出奇, 如果呢位媽咪一心想提醒其他媽咪, 你咁懷疑人地, 好似唔係咁好!
開新a/c梗係唔想俾嗰個人知佢係邊個, 咁都唔明?
...

大宅

請問你地講緊的是否= heweet呢
http://forum.baby-kingdom.com/viewpro.php?uid=214186
我都約左佢,但未影,如果係,我就除消啦,費是煩,請指教!
Have a nice day !

男爵府

果個男仔系唔系話佢系外國番黎...對影相又好有興趣...想影小朋友練習果個呀?

子爵府

想到咁做係叻仔
好過cold call

大宅

如果怕小朋友既照片係佢手,
就萛你拎左隻碟,佢都有留底架,
不如唔好要啦,費事見多一次面.

珍珠宮

畀面勳章

我之前見到個post都覺得有d奇怪,仲要係free既service,都知e個世界係free lunch既啦

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 SandyWu 於 08-7-22 12:59 發表
我之前見到個post都覺得有d奇怪,仲要係free既service,都知e個世界係free lunch既啦

typo error,應該係無free lunch

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

樓主...請check pm...thanks~

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好衰呀~~~~不過我都係中咗招, 不過唔係影相, 係打電話比我話同我做有關bb&bb展的survey, 上門的, 我聽見係女人, 咪幫佢做lor(其實最主要係佢話做完survey比bb展ticket我), 點知上到黎咪sell保險d野 佢比我果張都唔係bb展ticket.........佢比個電話no.可能叫我去到打比佢, 佢用工作證幫我入場掛??? 我諗我唔會用lor.......

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我都覺得有d其怪,,我之前都想約佢,,佢種好好人講:你大肚,,,一定要有人陪你先好黎呀..
之前又無啦啦,,,有位j 字頭小組pm話又有free 影相,,佢重叫我send d 全家副被佢睇,,睇下佢幫我地點影...嘩..真係好左我問下老公,又被佢講中左:邊有可能呀..免費和..d仔唔好得閒溝下女..重要星期六,日做你伊d多餘野咩,,,

別墅

甘都得,真係無孔不入呀

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可唔可以 PM 比我話我知係邊個呀
愛 我 就 別 傷 害 我

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 stinkyrabbit111 於 08-7-22 18:02 發表
好衰呀~~~~不過我都係中咗招, 不過唔係影相, 係打電話比我話同我做有關bb&bb展的survey, 上門的, 我聽見係女人, 咪幫佢做lor(其實最主要係佢話做完survey比bb展ticket我), 點知上到黎咪sell保險d野 佢比我 ...

唔係架...我諗佢真係會比ticket你..

我前年都係咁....又係sell基金,佢最後都比咗ticket 我入埸.

禁止訪問

大宅

我不清楚樓主講的是那位攝影師.

如果唔介意, 我都想分享下, 我都有帶仔仔出去影免費相.

那天3位mami帶小朋友出去影相, 幾日後相約一起取相, 當時我地每人都有一隻cd, 影得都唔錯, 跟住做左份好似理財分析既問卷, 做完份問卷會送個相架 + 晒一張相放入去, 再約時間比我地, 基本上就係咁多la.

我個人有以下幾個結論 :
1. 現今社會, 處處商機, 欣賞這個後生仔, 懂得思考, 懂得尋找方法去找 client.
2. 他那天影了好幾個小時, 身水身汗, 週圍影我地既bb, 總算出心出力.
3. 可能取相架那天, 他會向我推銷產品, 這是我預算之內的, 香港是自由社會, 他只是把握每個機會做好自己的工作, 我們也有權自由選擇買與不買他的產品, 去影樓影相都一樣會比人sell, 但這個不同, 他不會因為我們不買他的產品而不讓我們離開, 因為地點是我們自己定的, 我亦相信就算我們不買, 他也不會有什麼, 這個我相信他自己亦清楚知道不是每個mami 都會做得成生意的.

純粹個人意見, 有無其他mami可以分享他的經過.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

回覆 #1 cat.siu 的文章

認同,呢個世界無免費午餐...人地都有付出過既..

別墅

原文章由 cat.siu 於 08-7-23 01:28 發表
我不清楚樓主講的是那位攝影師.

如果唔介意, 我都想分享下, 我都有帶仔仔出去影免費相.

那天3位mami帶小朋友出去影相, 幾日後相約一起取相, 當時我地每人都有一隻cd, 影得都唔錯, 跟住做左份好似理財分析既問卷, ...

完來真係有d人用咁既方式去找生意架!?
真係比呢d人攪衰晒d喜歡學攝影既人!!
如果你知道係邊個就快d企出黎指証佢比大家知道同提防下 !!!!
唔好攪到任何一位 bk 既papa mama 比人

首頁

尾頁

跳至