跳至

首頁

尾頁

大宅

我有煩惱呀!!

我個B預產期係1月31日, 等到知bingo時先知所有私家醫院都超滿, 只有浸會一間仍有一個位, 咁我咪hold住咗 (仍未落訂), 但煩惱事來呀, 原來我的醫生要收"接生費(順產)"2萬5, 麻師費6800, 加埋其他住院費合共約5,6萬落樓呀, 仲未計如果呀b係public holiday出世 or 非辦公時間出世, 咁條數咪好貴, 但果間只係浸會咋, 又唔係養和, 嘉諾撒, 你呀話值唔值得呀??

我全屋人都唔贊成我去私家生, 要我去政府東區生BB, 因為有親戚係東區做婦科醫生(我唔識得佢的, 只係親戚的親戚) 及護士!! 其實我預算生BB都係用3萬5到, 現在真係少少over budget, 但一生人可能真係只生一個咋, 貴少少我覺得值得囉, 係好肉痛咁貴...

你地比意見我呀!! 我好唔好落咗訂先呀?? 但落咗唔去生係咪好浪費呀?? hold咗人個位又落咗訂但唔去生真係好無品喎, 可能仲好多人想要這個位呢

懷孕的個過程已經令我精神好緊張好擔心啦, 現在仲要擔心去边度生.... 請幫幫我呀!!!!!! 謝謝 !!!

大宅

ahmo313,

我覺得問題係係醫生收費到,2萬5真係好貴,係咪極出名嘅醫生先?你係咪一定要揾呢個醫生接生?

雖然今胎我未問醫生收費,上一胎醫生收我1萬(2007年開刀),我相信今胎最多貴少少。

原文章由 ahmo313 於 08-7-22 10:19 發表
我有煩惱呀!!

我個B預產期係1月31日, 等到知bingo時先知所有私家醫院都超滿, 只有浸會一間仍有一個位, 咁我咪hold住咗 (仍未落訂), 但煩惱事來呀, 原來我的醫生要收"接生費(順產)"2萬5, 麻師費6800, 加埋其他住院費 ...

大宅

原文章由 kitwongoy 於 08-7-22 10:34 AM 發表
ahmo313,

我覺得問題係係醫生收費到,2萬5真係好貴,係咪極出名嘅醫生先?你係咪一定要揾呢個醫生接生?

雖然今胎我未問醫生收費,上一胎醫生收我1萬(2007年開刀),我相信今胎最多貴少少。

...

我果個醫生收費其實唔出名的, 係中環太子大廈, 每次照oscar都係收$500!! 但原來醫生費咁貴!!

我都想換醫生, 但問個幾個醫生都話私家醫院留位係用醫生名的, 若果一換醫生就會無咗我之前"浸會"的留位啦, 咁我先煩惱!!

別墅

嘩!你個醫生都好貴喎!

我上胎(2007年)都係浸會,醫生收$6,800,已包每日巡2次房.

我見你提到麻醉師費,如果你打算開刀或無痛,你可能要喺私家生,因為政府醫院好似冇得俾你話事,所以自己諗清楚,喺政府醫院生就預咗要自己生,非必要佢哋係唔會同你開刀,我個朋友就話下胎點都喺私家生.

你可以試吓自己打去浸會問有冇位先決定.

大宅

原文章由 cutienat 於 08-7-22 01:45 PM 發表
嘩!你個醫生都好貴喎!

我上胎(2007年)都係浸會,醫生收$6,800,已包每日巡2次房.

我見你提到麻醉師費,如果你打算開刀或無痛,你可能要喺私家生,因為政府醫院好似冇得俾你話事,所以自己諗清楚,喺政府醫院生就預咗要自 ...

你的醫生收咁平, 可否介紹我呀??

民房

学习了

免费小说
魔兽秘籍
http://www.tomzw.com 毛囊炎
http://www.tomzw.com

首頁

尾頁

跳至