自由講場

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

話說我屋苑要搭lift上落平台ga, 咁平時d人都好奇怪, 明明自己入lift先都唔禁lift, 係要留到最尾入嚟嗰個人先禁, 我平時都覺得好抆, 因為有時又要拖住個仔, 咩住個女, 又要拎餸, ok, 禁都唔緊要, 你唔禁咪我禁囉, 但今朝~~

我因為要咩住個女喺前面, 後咩背囊, 拎住兩抽百佳袋(內裝晒飲品同罐頭), 咁我要搭lift去L1停車場, 我一入lift己經見到有成6,7個人喺度, 但, 係無人禁過lift咕喎, 我咪唔理佢地照禁番L1啦, 跟住我咪好心提吓佢地, 我話 : 你地搵人禁番"" 平台啦, 點知就有個女人喺度單單打打, 話我: 都唔知D人第日點教女, 咁自私都得ge ????

我咪話囉 : 太太, 你唔係話我自私係嘛 ? 如果我自私就唔會自己去停車場都提你地自己禁番啦, 你地自己入lift先都唔禁lift, 你諗住溤旨有人同你禁 ? 呢度邊個收咗你錢幫你做嘢呀 ?

激鬼死我mouth:

我係咪應該幫佢地禁埋 ? 但, 我真係唔夠力la, 我拎住兩大柚嘢都拎到對手痺咗la, 我覺得提咗嗰班人都算係咁la卦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

低鬼能, 睬佢有味啦, 我係你費事教精佢添呀~ :;pppp:

水晶宮

有D人系管唔到自己把口的
好话由巨讲出黎都会变坏话
原凉巨喇

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 邱吉爾 於 08-7-22 14:37 發表
話說我屋苑要搭lift上落平台ga, 咁平時d人都好奇怪, 明明自己入lift先都唔禁lift, 係要留到最尾入嚟嗰個人先禁, 我平時都覺得好抆, 因為有時又要拖住個仔, 咩住個女, 又要拎餸, ok, 禁都唔緊要, 你唔禁咪我禁囉, 但 ...

係我就唔會提佢地...咪由佢地遊下lift河囉...

別墅

真係好鬼憎个啲超多口既人呀:;pppp:
哈哈~~~~~~~
我家有個多嘴怪呢?~~~~~~~~

男爵府

比著我講都費時同佢地講tim la
樓主:
好想知妳話完佢後,佢有咩反應呀?

等待驗證會員

點解我打" p " 會變咗個 公仔ge

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

痴線o既, 咪鬼理佢地.
你估你係sogo 睇住部lift o既姐姐呀? 一定要幫佢地禁lift?!
d 人都白痴~!

侯爵府

我都試過啦....

話說我果日同老公去西田買 BB 野... 到走果時, 響地下 customer svc 果一層到等 lift, 想落停車場...

當然好多人等 lift 啦... 2部 lift 都係顯示向上, 咁我同老公咪諗住再等囉... D 人入晒 lift 之後, lift 門正想 close 時... 其中一部 lift 突然變左顯示做落... 咁我咪叫我老公入 lift 囉... 入到去當然按 B1 啦 (無 la la 由上變左做落好明顯 D 人入晒去唔按 lift, 部 lift 咪自己轉囉)

跟住我身後面有個女人同佢老公響到單單打打:-

女: 嘩, 明明係上嫁 wo, 有無攪錯呀
男: 鬼叫無人地禁快按 lift 咩
女: 咁係 ar 麻, 明明係上嫁 wo, 有咩理由咁都得呀
男: 鬼叫無人地禁 b1 快過你咩
女: 咁佢地唔知部 lift 係上嫁咩 (跟住 e e or or)

到左 b1, 我同老公都無理佢... 好明顯佢地幾個人入左 lift 又棟晒響到唔按 lift 之麻...

邊個叫佢入lift 唔按制... 部 lift 自己轉返落又唔係我錯... 做咩單打我....

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

根本提都唔使提佢地,
佢地唔禁邊個知佢地上平台?
你去L1 禁L1,理鬼得佢地去邊?!
你話佢話得啱,唔使上心。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 RonicaKwok 於 08-7-22 14:46 發表
我都試過啦....

話說我果日同老公去西田買 BB 野... 到走果時, 響地下 customer svc 果一層到等 lift, 想落停車場...

當然好多人等 lift 啦... 2部 lift 都係顯示向上, 咁我同老公咪諗住再等囉... D 人入晒 lift ...

你應該趁lift門關緊個時話...係羅, 咁你地下次要快手d啦, 剛剛講完呢句lift門啱啱關哂, 無得駁咀~

侯爵府

如果我係你, 提都唔提 tim 呀!

原文章由 邱吉爾 於 08-7-22 14:37 發表
話說我屋苑要搭lift上落平台ga, 咁平時d人都好奇怪, 明明自己入lift先都唔禁lift, 係要留到最尾入嚟嗰個人先禁, 我平時都覺得好抆, 因為有時又要拖住個仔, 咩住個女, 又要拎餸, ok, 禁都唔緊要, 你唔禁咪我禁囉, 但 ...

等待驗證會員

原文章由 琋琋BB 於 08-7-22 14:45 發表
比著我講都費時同佢地講tim la
樓主:
好想知妳話完佢後,佢有咩反應呀?

佢話 : 得la 得la, 至偉大你 la

跟住部 lift就開門咯, 我咪出lift囉,我一句都無還口呀, 費事同佢鬥咀比個女睇到呀, 但, 超激氣呀:tongue:

男爵府

佢講既野真係超低能,勁攪笑

原文章由 邱吉爾 於 08-7-22 14:50 發表

跟住部 lift就開門咯, 我咪出lift囉,我一句都無還口呀, 費事同佢鬥咀比個女睇到呀, 但, 超激氣呀:tongue:

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

駛咩提佢地啫~佢地鍾意遊lift河咪由得佢地慢慢遊!
下次咪鬼理呢d人,自己禁左要去嗰層出左lift就算!

等待驗證會員

原文章由 RonicaKwok 於 08-7-22 14:50 發表
如果我係你, 提都唔提 tim 呀!

我諗住大家街坊唔好做到咁, 今日我幫人, 話唔定第日人幫我ga ma, 點知會比人話我自私 ?

我覺得佢話我好唔順手禁埋都講得通, 但自私呢個形容詞, 我覺得過份咗, 我真係無諗過話特登唔同佢地禁喎, 事實係我真係唔夠力再"第"高對手禁多一下, 我真係拎住5罐奶粉, 4 pack 檸檬茶仲有d什糧嗰d, 我真係無力呀

侯爵府

嘩... 真係想頂佢個制 wo....

原文章由 邱吉爾 於 08-7-22 14:50 發表

等待驗證會員

我個62勁攪笑, 佢聽完我講, 佢都話我唔啱喎 佢話個女人咁話你時, 你應該第一時間禁晒每層ge掣, 咁咪唔自私囉 等佢地游吓lift河都好喎

首頁

尾頁

跳至