興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的十幾年panasonic 已經certified 死咗,而家被迫出部新的37吋,如果另置機頂盒嘅,請問最近有冇人買咗,知道行情,有何推介呢?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 sunmoon 於 08-7-22 15:06 發表
我的十幾年panasonic 已經certified 死咗,而家被迫出部新的37吋,如果另置機頂盒嘅,請問最近有冇人買咗,知道行情,有何推介呢?

去百老匯睇睇, d sales 都介紹得好詳細
(我上星期同個friend 去睇左, sony 有幾個款都好好, 要留意, 係貴d 果隻model 才好, 睇d 打橫pan 鏡的畫面, 同d 平機有好大分別)

大宅

cholepapa,

sony都幾好, 但都幾貴,可能sharp都ok,謝謝

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我都想買電視... 係咪第日所有電視都係會轉高清? 如果係的話, 咁傳統電視仲睇唔睇到高清電視節目??

我反而鐘意買番 d 傳統電視, 對眼好似冇咁快攰, 同埋機頂可以擺野.

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 bosch 於 08-7-25 02:21 發表
我都想買電視... 係咪第日所有電視都係會轉高清? 如果係的話, 咁傳統電視仲睇唔睇到高清電視節目??

我反而鐘意買番 d 傳統電視, 對眼好似冇咁快攰, 同埋機頂可以擺野. ...

現時的模擬廣播會維持至 2012年, 之後就真係要轉晒做數碼廣播 (高清只是數碼廣播一部份)
到左 2012年, 真係唔轉電視的, 都可以用機頂盒去睇數碼tv
http://www.digitaltv.gov.hk/chi/general/index.htm

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 chloepapa 於 08-7-25 09:17 發表

現時的模擬廣播會維持至 2012年, 之後就真係要轉晒做數碼廣播 (高清只是數碼廣播一部份)
到左 2012年, 真係唔轉電視的, 都可以用機頂盒去睇數碼tv
http://www.digitaltv.gov.hk/chi/general/index.htm ...

thanks.

有時見到呢 d, 就覺得做咩要迫人去轉或者去買野... 雖然時代係要進步, 但香港有仲有好多窮人, 連機頂盒都未必買得起, 佢地連少少娛樂都被剝削埋....

大宅

其實都不太想換,真係好多人冇錢買,又唔環保,不過最近屋苑管理處同志願組織搞咗電器收集計劃,就算壞咗都可以捐,佢地整好會送番俾有需要的人士,加上部機舊到冇零件配到,所以買咗部飛利浦,呢排仲好多人買,要幾日後至有得裝

瑪瑙宮

無計啦.... 政府迫我地唔環保.

首頁

尾頁

跳至