懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人好似我咁,由有左之後,一日餓到黑,餓親就反胃作嘔,依家9wks已經重左差吾多3kg 依家連陪老公去佢朋友聚會都自卑,吾敢去呀

大宅

回覆:tung171012 的帖子

我說相反,嘔到喊,老公話我瘦左

不過3kg啫,唔係好多,一係你試下盡量食啲高纖低脂嘅食物,再唔係問問醫生,你話成日好肚餓想食野,但唔想咁快食到咁肥,睇下有咩建議俾你

唔洗唔開心喎,加油呀!

大宅

回覆:MrsPerthLiu 的帖子

*我就相反

洋房

我同你完全一樣 一餓就作嘔反胃 又成日肚餓 又唔會嘔。12wk 重左10lbs。唯有揀食無咁肥的食物啦

男爵府

回覆:狂食

過佐頭3m就會好d既,唔會嘔喇

別墅

回覆 tung171012 的帖子

同你一樣, 有左10 week 已重3 kg...
太好吸收

複式洋房

引用:我說相反,嘔到喊,老公話我瘦左不過3kg啫

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-16 發表
我說相反,嘔到喊,老公話我瘦左

不過3kg啫,唔係好多,一係你試下盡量食啲高纖低脂嘅食物,再唔係問問醫 ...
我一日到黑淨系想食飯同面包,肥死。。
成日都睇到你地話作嘔個胃頂住,食吾到野,我就要一日食到黑。。。都吾知羨吾羨慕你地好

複式洋房

引用:*我就相反

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-16 發表
*我就相反
人地話頭三個月系肥媽咪

複式洋房

引用:過佐頭3m就會好d既,唔會嘔喇

原帖由 子皓媽媽 於 15-10-16 發表
過佐頭3m就會好d既,唔會嘔喇
希望系啦,今胎第二胎啦,上一胎都無咁樣

子爵府

係呀,頭3個月真係肥自己

複式洋房

引用:我同你完全一樣 一餓就作嘔反胃 又成日肚餓

原帖由 MrsWinT 於 15-10-16 發表
我同你完全一樣 一餓就作嘔反胃 又成日肚餓 又唔會嘔。12wk 重左10lbs。唯有揀食無咁肥的食物啦

...
同病相連,連我爸媽都笑我肥左咁多你有無比醫生話?我仲要淨系鍾意食飯,粉,包。。。

複式洋房

引用:回覆 tung171012 的帖子同你一樣, 有左10 w

原帖由 Fre12 於 15-10-16 發表

同你一樣, 有左10 week 已重3 kg...
我成日擔心。。頭2個月都3kg,仲有8個月點算

複式洋房

引用:係呀,頭3個月真係肥自己

原帖由 tristyma 於 15-10-16 發表
係呀,頭3個月真係肥自己
仲有排肥

大宅

我都係,一餓就反胃,好唔like那種感覺,所以唔俾自己餓,我都係鍾意食包,但而家食飽就想嘔,餓唔得,飽又唔得,又無咩胃口食野,食完又想嘔,最好就瞓覺, 而家7w咋,時間過得好慢,呢種日子過得好辛苦

別墅

我絕對明白你感受...
我問醫生我係咪肥左好多
佢話邊算肥呀
我估.. 佢安慰我多

大宅

回覆:珍寶寶貝 的帖子

今日企上磅,肥左3磅,想像唔到之後點算,最慘係我本身已經肥

複式洋房

引用:我都係,一餓就反胃,好唔like那種感覺,所

原帖由 珍寶寶貝 於 15-10-16 發表
我都係,一餓就反胃,好唔like那種感覺,所以唔俾自己餓,我都係鍾意食包,但而家食飽就想嘔,餓唔得,飽又 ...
咁你慘啲,食又吾系,吾食又吾系,但應該吾會超磅

複式洋房

引用:回覆 tung171012 的帖子我絕對明白你感受..

原帖由 Fre12 於 15-10-16 發表

我絕對明白你感受...
我又系,上次去檢查,我問醫生,我話我好似生虫,岩岩食完,過一陣又餓,好恐怖,佢叫我吾好食油膩野。。。之後無再出聲。
最慘連我爸媽都問我,你老公有無話你依家豬圓肉潤

大宅

醫生叫我要食多啲高纖、蛋白質類嘅食物,唔好食咁多粉面飯,因為呢啲糖份高

不過其實我食唔到,只係飲到熱檸水(走甜)、蕃茄薯仔湯呢啲,酸酸地嘅野,我食就食啲蘋果同梨之類生果就會舒服啲

同埋一聞到少少怪味就想嘔

複式洋房

引用:今日企上磅,肥左3磅,想像唔到之後點算,

原帖由 珍寶寶貝 於 15-10-16 發表
今日企上磅,肥左3磅,想像唔到之後點算,最慘係我本身已經肥
你上一次磅重系幾時先。。。我依家連磅重都怕怕,老公仲話下星期二佢朋友擺酒,都吾知點見人

首頁

尾頁

跳至