懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:醫生叫我要食多啲高纖、蛋白質類嘅食物,唔

原帖由 MrsPerthLiu 於 15-10-16 發表
醫生叫我要食多啲高纖、蛋白質類嘅食物,唔好食咁多粉面飯,因為呢啲糖份高

不過其實我食唔到,只係飲到熱 ...
飲得多熱檸水會吾會對個胃吾好, 真心果句,我都想食吾落嘔下

大宅

回覆:tung171012 的帖子

我只係放2片檸檬落一大杯熱水,唔好篤,最多篤一下,唔夠水再加水,唔係用好多檸檬,係想有少少味
因為有時嘔完飲少少水,飲左又嘔,所以放啲檸檬會舒服啲

大宅

回覆:狂食

我12週已經重咗10磅真係食完又想再食 不過我第一胎都係咁嘅情況

公爵府

回覆:tung171012 的帖子

過咗3個月就好快冇事架喇,冇諗咁多喇

複式洋房

我就10周啦,一d都無重過,成日食唔落野,每次食小小就頂住個胃,但又好肚餓
我真係怕營養唔夠

複式洋房

回覆:mancheung1020 的帖子

我估我12週果陣應該同你差吾多。。。我第一胎正常飲食嫁,8個月果陣,醫生果陣仲叫我食多d,話bb太細。。。點知依家第二胎搞成咁

複式洋房

引用:過咗3個月就好快冇事架喇,冇諗咁多喇

原帖由 hoganbaby 於 15-10-16 發表
過咗3個月就好快冇事架喇,冇諗咁多喇
希望系啦。。

複式洋房

引用:我就10周啦,一d都無重過,成日食唔落野,

原帖由 edna090929 於 15-10-16 發表
我就10周啦,一d都無重過,成日食唔落野,每次食小小就頂住個胃,但又好肚餓
我真係怕營養唔夠:ig ...
吾會嫁,3個月之後bb先會吸收食物既,好似我一開始就咁,系肥媽吾肥b

複式洋房

引用:我12週已經重咗10磅真係食完又想再食 不過

原帖由 mancheung1020 於 15-10-16 發表
我12週已經重咗10磅真係食完又想再食 不過我第一胎都係咁嘅情況
我估我12週果陣應該同你差吾多。。。我第一胎正常飲食嫁,8個月果陣,醫生果陣仲叫我食多d,話bb太細。。。點知依家第二胎搞成咁

複式洋房

我而家14週未重過還輕了4磅,但BB就好吸收,老公仲話我瘦了,胃口麻麻,但有飲孕婦奶粉.

複式洋房

引用:我而家14週未重過還輕了4磅,但BB就好吸收

原帖由 APW103 於 15-10-17 發表
我而家14週未重過還輕了4磅,但BB就好吸收,老公仲話我瘦了,胃口麻麻,但有飲孕婦奶粉.

...
好羨慕丫,肥b瘦媽

別墅

我而家14週,之前無胃口又作嘔輕左7磅,上星期有返胃口和無嘔...諗住過左唔嘔既階段,點之呢2日又變返胃頂同嘔返,幾時先唔再嘔

大宅

我都係成日餓,一餓就想作嘔反胃,仲要唔識飽

珍珠宮

會,我都聽過有人肚餓到流黃疸水!後來食飽又無事!不過都係一個階段

男爵府

回覆:夢裡人 的帖子

我21 week 已經total 重咗15磅 醫生話肥晒bb 度,超吸收!要戒甜了!但日日都好肚餓!好想食嘢

複式洋房

引用:我而家14週,之前無胃口又作嘔輕左7磅,上

原帖由 kuito425 於 15-10-18 發表
我而家14週,之前無胃口又作嘔輕左7磅,上星期有返胃口和無嘔...諗住過左唔嘔既階段,點之呢2日又變返胃頂同 ...
我第一胎都系咁,個頭暈到7個月,但又無嘔到輕左。。。。我都想輕左7磅

複式洋房

引用:我都係成日餓,一餓就想作嘔反胃,仲要唔識

原帖由 MarcellaLam 於 15-10-18 發表
我都係成日餓,一餓就想作嘔反胃,仲要唔識飽
你依家幾多週?我直情覺得自己生蟲咁

複式洋房

引用:會,我都聽過有人肚餓到流黃疸水!後來食飽

原帖由 夢裡人 於 15-10-18 發表
會,我都聽過有人肚餓到流黃疸水!後來食飽又無事!不過都係一個階段
吾知要幾耐先過依個階段呢。。。

複式洋房

引用:我21 week 已經total 重咗15磅 醫生話肥晒b

原帖由 cyffanny 於 15-10-18 發表
我21 week 已經total 重咗15磅 醫生話肥晒bb 度,超吸收!要戒甜了!但日日都好肚餓!好想食嘢

...
咁醫生咁同你講,你都吾洗擔心啦,你系咪過左12週先成日餓?所以吾系肥自己

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至